Homepagina » Binnenland » Kamervragen aan minister Grapperhaus over buitensporig politiegeweld bij coronademonstraties
politie
Foto: Worldwide Demonstration – March 20 2021 Amsterdam (Flickr/Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Kamervragen aan minister Grapperhaus over buitensporig politiegeweld bij coronademonstraties

Vreedzame betogers zijn vandaag van het Museumplein in Amsterdam geveegd, waar ze wekelijks bijeenkomen om te demonstreren tegen het coronabeleid van de regering. Het optreden van de politie ging de afgelopen weken vaak gepaard met grof geweld. Verschillende gewetensbezwaarde politieagenten hebben verklaard dat dit beleid vanuit de leiding wordt opgelegd.


Dat is opmerkelijk aangezien burgemeester Femke Halsema van Amsterdam het demonstratierecht eerder op tv ‘bijkans heilig’ noemde. Nog opmerkelijker: Halsema beëindigde in 1997 haar PvdA-lidmaatschap omdat er 500 demonstranten waren opgepakt bij de Eurotop.

“Dat gaf voor mij de doorslag,” zei ze destijds in een interview met Vrij Nederland. “Op dat moment voelde ik me zo ver verwijderd van de PvdA. Een linkse partij behoort affiniteit te hebben met mensen uit de tegenbeweging en met mensen in de politieke marge. Die bleek afwezig.”


Kamerlid Wybren van Haga (FVD) heeft besloten vragen te stellen aan demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over het buitensporige geweld door politie en ME bij demonstraties.

Hij wil onder andere van de minister weten of hij bekend is met de verhoren van verschillende politieagenten door de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Hij heeft de minister ook gevraagd of hij bekend is met de beelden van demonstraties op het Malieveld en Museumplein waarop te zien is dat zowel door politie als ME excessief geweld wordt gebruikt tegen burgers. Van Haga wil verder van Grapperhaus weten wie eindverantwoordelijk is voor de actie van de politie en de ME.

Ironisch genoeg heeft Nederland Myanmar vandaag opgeroepen om het geweld door het leger tegen ongewapende burgers te staken. De verklaring, die is uitgegeven door het Pentagon, is ondertekend door de defensietop van 12 landen, waaronder Nederland.

4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Mocht wel een keertje tijd worden.

Ik voorspel: Grapperhaus weet van niets. Doet net alsof zijn neus bloed.
De overige partijen vinden het allemaal wel best.
De massa vindt het allemaal wel best.

Terwijl ik wel beter weet.
Grapperhaus handelt in opdracht van de cabal.
Rutte en De Jonge handelt in opdracht van de cabal.
Halsema handelt in opdracht van de cabal.
De reguliere media handelt in opdracht van de cabal.

Weetniet
Weetniet
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Grabbelwaus weet wel degelijk van iets. De BPOC is op verzoek van zijn ministerie afgereisd naar Den Haag om een exemplaar van het tussenrapport te overhandigen. Dus die kale knikker kan niks ontkennen, al zal hij dat als beroeps leugenaar natuurlijk wel proberen. Helaas voor hem is het vastgelegd op film:

https://www.youtube.com/watch?v=mWwhHZ-FKbM

Pietje
Pietje
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Probleem is alleen, dat de zgn scriptschrijvers van deze hele setup juist een zo groot mogelijke polarisatie willen. Daar wordt wereldwijd naar toe gewerkt. Dit soort berichten van buitenproportioneel geweld wordt juist gecreëerd en vervolgens uitvergroot in de media om die gewenste polarisatie te krijgen. Ja, hij weet overal vanaf, net als Halsema, Rutte, van Haga, Wilders Baudet, Jetten, Klaver, Kaag enz enz enz. Ze dienen allemaal om zo veel mogelijk verwarring en reuring te creëren voor die polarisatie en als afleiding voor de nog geplande komende catastrofes.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Wat is nu precies de CABAL, beetje duistere benaming !

Ertje
Ertje
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

de cabal is de elite en de elite is die 1 procent miljardairs op de wereld. Er gaat een documantaire rond op internet waarin heel mooi en duidelijk word uitgelegd hoe de cabal en elite aan hun geld komt en hoe groot ze eigenlijk zijn

zion
zion
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Heb je een linkje van die documentaire?

Sjoeke
Sjoeke
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Wij zijn met meer, ik zou willen dat de meesten dat eens gingen beseffen

Vlrdngr
Vlrdngr
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Kan iemand even doorgeven aan de facilitaire dienst van de tweede kamer dat er de komende weken niet gestofzuigd hoeft te worden, zodat er een paar ministers door wat stof kunnen gaan?

Ertje
Ertje
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Ik voorspel dat Grapperhaus gaat zeggen dat de ME en politie gewoon hun werk hebben gedaan en dat er ingegrepen is omdat de demonstranten niet weg wilden gaan.
Ik zeg dat de regering niet eens door heeft dat ze worden gebruikt door de cabal.

Joost
Joost
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Velen niet idd, maar de key players echt wel

Jacob
Jacob
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Grapperhaus weet het wel degelijk, hij is eindverantwoordelijke als minister, dus hij is hier opdrachtgever van en dus schuldig.

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Nog even en dan zitten we in een burgeroorlog. Het lijkt wel of ze dat aan het uitlokken zijn. Dan kunnen ze net zo als in Mayanmar burgers doodschieten! Ruimt lekker op toch?

Dubito
Dubito
1 maand geleden

Antwoord van Gabberhouse:

“De wet is de wet en bevel is bevel. Dat moet ook u duidelijk zijn. Ik ga daar dus verder niets aan toevoegen”.

“Maar meneer Gabberhouse…..”

“Bek houden”.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

We zullen hem nog wel eens herinneren aan de Neurenbergcode.

2021
2021
1 maand geleden

Tja grabbelton wat moet je daar nou op zeggen verzin maar wat uh ich habe es nicht gewust of zo

Rob
Rob
Reactie op  2021
1 maand geleden

Ze beginnen het moeilijk te krijgen. Er worden vragen gesteld die hen niet aan staan. Na al dat liegen beginnen ze uitgeluld te raken. Dat zie je ook aan de Jonge. Hij begint kwaad te worden omdat hij niet meer weet wat hij nu nog meer kan liegen. Hij heeft zichzelf vastgeluld en dat zie je ook bij o.a. Rutte gebeuren. Die begint al domweg in herhaling te vallen omdat hij niks nieuws meer kan verzinnen. Niet raar opkijken als ze steeds kwader gaan worden. Dat is gewoon een teken dat ze vast lopen. Dan brallen ze maar wat om er toch nog een geluid uit te krijgen.

King of light
King of light
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Dus gewoon vragen blijven afvuren op die 3 politieke corona terreurwappies.
Dan komt er een moment dat ze door de mand vallen. Kan niet wachten tot dat gaat gebeuren.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Een leugenaar moet een verdomd goed geheugen hebben en dat hebben deze kwaadaardige entiteiten niet.

èèn keer met een leugen wegkomen, wekt niet meteen argwaan maar zo dom zijn om werkelijk te geloven dat je er steevast mee weg kan komen is ronduit dom.
Eens raakt het domme geluk op.
Dat stadium hebben deze imbecielen inmiddels bereikt.
Mooi om ze zichtbaar kwaad van frustratie te zien worden.
Ze kunnen zich er nu niet meee uitl*llen.

pien
pien
1 maand geleden

Als het ergens ander is speelt Nederland mooi weer, hier word je net als in Myanmar in elkaar geslagen via opdracht van deze overheid

rc...
rc...
Reactie op  pien
1 maand geleden

precies, en dat is niet sinds de corona. Een ieder met geweten dient onderhand al achter te zijn dat de landen die het hardste roepen over mensenrechten/ vrouwenrechten/ kinderrechten landen zijn die juist die rechten het slechtst respecteren. En ik ben in de vijftig en ik zie dit al ruim 44 jaar. En heel eerlijk de meeste gewone man intresseert het niet wat hun medemens wordt aangedaan zolang ze zelf maar geen slachtoffer zijn. En dat is nu precies het probleem in dit land. Wel vinger wijzen echter vergeten dat er dan 3 vingers terug wijzen.

Alena
Alena
1 maand geleden

Hoe zouden ‘wij’ als Nederland, andere landen kunnen ‘dwingen’ of oproepen om buitensporig geweld neer te leggen tegen eigen burgers als ze er zelf in eigen land een potje van maken? Dat straalt toch geen gezag of recht van spreken uit?!

Henk R
Henk R
1 maand geleden

Er hangen toch wel camera’s op het museumplein. Daar staat het hele verhaal op. Want ik hoorde hugo de jonge (ja ,zonder hoofdletters ) zeggen dat we die filmpjes op YouTube niet zo moeten geloven. Deze filmpjes op YouTube zijn toch een keihard bewijs en ligt het bij de tegenpartij om het tegendeel te bewijzen? Want om hugo de jonge te geloven, op zijn blauwe ogen, gaat mij wat ver.

Ertje
Ertje
Reactie op  Henk R
1 maand geleden

van wat ik heb gezien zijn alle demonstranten vredelievend maar eigenwijs want als de politie omroept om het veld of plein te verlaten blijven de demonstranten staan. Het geweld dat daarna dan word toegepast om de demonstranten weg te krijgen vind ook ik niet kunnen.

mikkie
mikkie
Reactie op  Henk R
1 maand geleden

IK zie geen blauwe ogen. Op elke foto staan alleen heel grote zwarte pupillen.

Wim
Wim
1 maand geleden

Hoe durf je kritiek te leveren terwijl je in je eigen land vreedzame burgers in elkaar laat slaan.
Steek de hand in eigen boezem. Stop dus eerst het geweld tegen je eigen burgers.

joop
joop
1 maand geleden

Triest maar Grapperhaus is een Grappenmaker liegt ook alles bij elkaar politie is altijd al fout geweest 40/45 niets verandert platte dienders zo corrupt en verstand van een pinda.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
1 maand geleden

Grappig is anders lekker makkelijk als je niks weet🤔🤔😵wat doe je daar überhaupt dan nog Opzouten dus 😡😡burgers doodschieten doen ze alleen als die niet vaccins willen😁hebben we weer een uitbraak van corona 😅😂de wereld draait door😡🤗

x

Check Also

vvd

Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’

Imke Emons, nummer twee van de VVD ...

koningsdag

Koningsdag-drukte was zogenaamd onverantwoord, maar cijfers tonen 8 dagen later GEEN enkel effect

De Koningsdag-drukte in grote steden was volgens ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

61
0
We lezen graag je reactie!x