BinnenlandCorona

Kamervragen aan minister Grapperhaus over buitensporig politiegeweld bij coronademonstraties

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vreedzame betogers zijn vandaag van het Museumplein in Amsterdam geveegd, waar ze wekelijks bijeenkomen om te demonstreren tegen het coronabeleid van de regering. Het optreden van de politie ging de afgelopen weken vaak gepaard met grof geweld. Verschillende gewetensbezwaarde politieagenten hebben verklaard dat dit beleid vanuit de leiding wordt opgelegd.


Dat is opmerkelijk aangezien burgemeester Femke Halsema van Amsterdam het demonstratierecht eerder op tv ‘bijkans heilig’ noemde. Nog opmerkelijker: Halsema beëindigde in 1997 haar PvdA-lidmaatschap omdat er 500 demonstranten waren opgepakt bij de Eurotop.

“Dat gaf voor mij de doorslag,” zei ze destijds in een interview met Vrij Nederland. “Op dat moment voelde ik me zo ver verwijderd van de PvdA. Een linkse partij behoort affiniteit te hebben met mensen uit de tegenbeweging en met mensen in de politieke marge. Die bleek afwezig.”


Kamerlid Wybren van Haga (FVD) heeft besloten vragen te stellen aan demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over het buitensporige geweld door politie en ME bij demonstraties.

Hij wil onder andere van de minister weten of hij bekend is met de verhoren van verschillende politieagenten door de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Hij heeft de minister ook gevraagd of hij bekend is met de beelden van demonstraties op het Malieveld en Museumplein waarop te zien is dat zowel door politie als ME excessief geweld wordt gebruikt tegen burgers. Van Haga wil verder van Grapperhaus weten wie eindverantwoordelijk is voor de actie van de politie en de ME.

Ironisch genoeg heeft Nederland Myanmar vandaag opgeroepen om het geweld door het leger tegen ongewapende burgers te staken. De verklaring, die is uitgegeven door het Pentagon, is ondertekend door de defensietop van 12 landen, waaronder Nederland.

4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Mocht wel een keertje tijd worden.

Ik voorspel: Grapperhaus weet van niets. Doet net alsof zijn neus bloed.
De overige partijen vinden het allemaal wel best.
De massa vindt het allemaal wel best.

Terwijl ik wel beter weet.
Grapperhaus handelt in opdracht van de cabal.
Rutte en De Jonge handelt in opdracht van de cabal.
Halsema handelt in opdracht van de cabal.
De reguliere media handelt in opdracht van de cabal.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Nog even en dan zitten we in een burgeroorlog. Het lijkt wel of ze dat aan het uitlokken zijn. Dan kunnen ze net zo als in Mayanmar burgers doodschieten! Ruimt lekker op toch?

Dubito
Dubito
1 jaar geleden

Antwoord van Gabberhouse:

“De wet is de wet en bevel is bevel. Dat moet ook u duidelijk zijn. Ik ga daar dus verder niets aan toevoegen”.

“Maar meneer Gabberhouse…..”

“Bek houden”.

2021
2021
1 jaar geleden

Tja grabbelton wat moet je daar nou op zeggen verzin maar wat uh ich habe es nicht gewust of zo

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x