Homepagina » Financieel » Basisinkomen brengt Namibië en Brazilië welvaart
Basisinkomen brengt Namibië en Brazilië welvaart

Basisinkomen brengt Namibië en Brazilië welvaart

In Zwitserland wordt een referendum gehouden over een basisinkomen voor alle inwoners. De initiatiefnemers pleiten voor een basisinkomen van 2500 frank (2023 euro).

In de landen Brazilië en Namibië wordt al geëxperimenteerd met een onvoorwaardelijk basisinkomen.

Inwoners van de dorpen Otjivero en Omitara in Namibië kregen in 2008 en 2009 een basisinkomen. Ze mochten zelf weten wat ze met het geld deden. Het eerste geld ging op aan drank, maar al snel werd het inkomen op een verstandige manier besteed.

Criminaliteit

In beide dorpen en de omgeving nam de criminaliteit af omdat de dorpsbewoners plotseling meer te besteden hadden. Vrouwen die werkten als naaister konden daarnaast hun werkzaamheden uitbreiden omdat ze genoeg geld hadden om hun kleding in de hoofdstad Windhoek aan de man te brengen. Er is momenteel geen geld meer voor het Namibische project.

Op drie verschillende plaatsen in Brazilië krijgen inwoners een inkomen van liefdadigheidsorganisaties en donateurs uit Japan, Costa Rica en Duitsland.

Effectiever

Het gaat niet om ontwikkelingshulp, want de mensen mogen zelf weten wat ze met het geld doen. Experts stellen dat een basisinkomen effectiever is dan ontwikkelingshulp omdat mensen zelf het beste weten wat ze nodig hebben.

De ontvangers van het basisinkomen investeren in werk, onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting. Er werd bijvoorbeeld geïnvesteerd in een bus om gezamenlijk naar plantages in de buurt te reizen. Sinds de invoering van het basisinkomen helpen de dorpsbewoners elkaar vaker.

Bron: 360magazine.nl via Sueddeutsche.de

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
8 jaren geleden

Het eerste geld ging op aan drank, maar al snel werd het inkomen op een verstandige manier besteed,en de plaatselijke kroegbaas woont nu in malibu beach ?

Abraxas
Abraxas
8 jaren geleden

Kan iemand mij uitleggen waar al dat geld vandaan moet komen voor dat onvoorwaardelijk basisinkomen?

Omdat het geld van de overheid af moet komen, zal het basisinkomen zelf niet belast worden. Hoe voorziet een land met een basisinkomen in voldoende inkomsten om dit systeem in stand te houden?

sander
sander
8 jaren geleden

Geld is toch slecht? 🙂 …

René Strobos
René Strobos
8 jaren geleden

[quote name=”pietsnot”]Het eerste geld ging op aan drank, maar al snel werd het inkomen op een verstandige manier besteed,en de plaatselijke kroegbaas woont nu in malibu beach ?[/quote]
Schuif direct de ZWARTE PIET maar weer naar de andere snottePIET …

x

Check Also

pfizer

Kamervragen: ‘Absurd’ dat kwaliteit van Pfizer-vaccins niet steekproefsgewijs wordt gecontroleerd

Het Paul-Ehrlich-Institut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, controleert voor ...

mis

Schokkende onthullingen: ernstige misstanden bij GGD-vaccinatielocaties

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren en Sietske Bergsma ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

26
0
We lezen graag je reactie!x