Homepagina » Buitenland » Nederlandse regime bombardeert opnieuw illegaal in Syrië. Kunnen we het kabinet voor het internationaal gerechtshof dagen?
Nederlandse regime bombardeert opnieuw illegaal in Syrië. Kunnen we het kabinet voor het internationaal gerechtshof dagen?

Nederlandse regime bombardeert opnieuw illegaal in Syrië. Kunnen we het kabinet voor het internationaal gerechtshof dagen?

Nederland heeft opnieuw vier F-16’s gestuurd naar het Midden-Oosten om de internationale coalitie in Syrië en Irak te ondersteunen. De gevechtsvliegtuigen opereren vanaf een basis in Jordanië, en de operaties zijn volledig illegaal. Syrië is een soeverein land, lid van de VN en heeft ons nooit aangevallen of bedreigd. Zonder toestemming van de huidige president Bashar al-Assad heeft Nederland (volgens het internationaal recht) geen enkel recht om binnen de landsgrenzen van een ander VN-lid bombardementen uit te voeren. Kunnen we ook kabinet-Rutte III binnenkort dagen voor het internationaal gerechtshof?

We leven in een tijd dat niks ongezien blijft, en leugens steeds sneller achterhaald worden. De Nederlandse overheid voerde tussen oktober 2014 en juni 2016 maar liefst 1800 luchtaanvallen uit in Syrië en Irak. Het waren inspanningen die ‘zeer gewaardeerd’ werden door de Verenigde Staten. Defensie bleef, opmerkelijk genoeg, heel erg stil over eventuele burgerslachtoffers die bij de Nederlandse bombardementen zijn gevallen. Enkel in februari vorig jaar meldde het ministerie van Defensie dat er maar twee gevallen bekend zijn waarbij mogelijk burgerslachtoffers zijn gevallen. Later kwamen daar twee gevallen bij. Feitenonderzoeken moeten aantonen of er strafbare feiten gepleegd zijn door militairen. Als dat het geval is, kan een strafrechtelijk onderzoek worden gestart naar de betrokken militairen, terwijl de top (die de orders heeft gegeven) vrijuit gaat. Onderzoekscollectief Airwars, een organisatie die luchtaanvallen van de internationale coalitie en het aantal burgerslachtoffers ervan bijhoudt, zegt dat het onwaarschijnlijk is dat er bij de 1800 Nederlandse luchtaanvallen maar vier keer burgerslachtoffers zijn gevallen. Airwars heeft inmiddels elf keer aan het Nederlandse ministerie van Defensie gevraagd of het betrokken was bij één van de incidenten, maar Nederland heeft als enige Europese land niet gereageerd.

‘Volkenrechtelijk mandaat’

Een militaire ingreep in Syrië zonder mandaat van de Verenigde Naties is in strijd met het internationaal recht. Er is op dit moment geen mandaat van de VN, dus elke militaire actie die Nederland wil gaan ondernemen in Syrië is illegaal. PvdA-Kamerlid Servaes beweerde twee jaar geleden dat er voldaan wordt aan twee belangrijke voorwaarden:

“Er is een volkenrechtelijk mandaat en er is een politiek proces op gang gekomen. Vorige week zijn de gesprekken tussen het Assad-regime en de oppositie begonnen.”

Er wordt opnieuw over een ‘volkenrechtelijk mandaat’ gesproken terwijl daar geen sprake van is. Ook bij de inval in Irak werd er gesproken over een volkenrechtelijk mandaat, terwijl later bleek dat dit helemaal niet het geval was. Deze inval werd toen door het kabinet Balkenende “politiek gesteund”. Volgens Balkenende was de inval wel gelegitimeerd, en dankzij een boel leugens en propaganda is de Nederlandse bevolking erin getrapt. Een rapport onder leiding van oud-president Willibrord Davids van de Hoge Raad der Nederlanden signaleerde zeven jaar na de inval echter dat het volkenrechtelijk mandaat ontbrak. Laten we ons opnieuw door de leugens van ons kabinet misleiden?

Bombardementen zijn tegen het internationaal recht

Alle landen zijn soeverein en gelijk en het zou een inbreuk maken op de soevereiniteit van een land als er gedreigd wordt met oorlog of als er oorlog gevoerd wordt. Slechts in twee gevallen is het gerechtvaardigd om een oorlog te voeren. Deze twee gevallen staan ook in het VN-Handvest.

Mandaat van de VN-Veiligheidsraad

De eerste mogelijkheid om een gerechtvaardigde oorlog te beginnen is als er een mandaat van de VN-Veiligheidsraad is op grond van artikel 39 van het VN-Handvest. De Veiligheidsraad stelt vast of er sprake is van een bedreiging van de vrede, verbreking van de vrede of een daad van agressie en kan aanbevelingen doen of maatregelen treffen. Een mandaat van de VN ontbreekt op dit moment.

Zelfverdediging

De andere mogelijkheid om een gerechtvaardigde oorlog te beginnen is als er sprake is van zelfverdediging. Dit kan zowel individuele zelfverdediging zijn als collectieve zelfverdediging. Van zelfverdediging is geen sprake, aangezien Syrië nog nooit Nederland of een ander VN-lid heeft aangevallen of bedreigd.

Volkenrechtelijk adviseur professor Nollkaemper van de Universiteit van Amsterdam meldt in een brief aan het kabinet dat hij een militaire interventie in de gegeven situatie onrechtmatig acht. Professor Nollkaemper wijst erop dat het gebruik van geweld volgens het VN-Handvest alleen is toegestaan als er een mandaat van de Veiligheidsraad is of bij zelfverdediging. Dat is op de situatie in Syrië nu niet van toepassing.

Volgens Nollkaemper zijn belangrijke voorwaarden van een ‘humanitaire interventie’ dat er sprake is van een dringende noodzaak en dat het belangrijkste doel van de interventie het stoppen van schendingen is.

Bevolking wordt misleid

Om een oorlog te beginnen moet er eerst publieke steun worden vergaard. Indien de oorlog onrechtmatig uitgevoerd wordt, kan deze steun enkel door manipulatie ontstaan. Dit wordt door middel van propaganda en veel leugens bereikt. Er zijn drie primaire psychologische technieken die kunnen worden gebruikt om de publieke opinie te manipuleren.

 • De indruk wekken dat de agressor (Nederland) daadwerkelijk handelt uit zelfverdediging of ter verdediging van een hulpeloze natie. Dit kan worden gedaan door het overdrijven van de gevaren van een vijand, het vervaardigen van een aanval en de vijand hiervoor beschuldigen, of door het opzettelijk provoceren van de vijand in een reactie.
 • Het opbouwen van een kruistocht-mythologie, die de aanvallers presenteert als partijen die vechten voor een hoger ideaal, of voor het welzijn van de hele mensheid. In ons huidige tijdperk zijn ‘het verspreiden van democratie’, de ‘strijd tegen het terrorisme’ en ‘het verdedigen van de mensenrechten’ de meest gebruikte smoezen.
 • De-humaniseren van de vijand. Elke oorlog is een massamoord van de burgerbevolking. Daarom is het essentieel om de vijand als kwaad, barbaars en onmenselijk te presenteren. Burgers en soldaten zouden anders vraagtekens kunnen zetten bij de ethiek van de militaire acties, en dit willen ze voorkomen.

De overheid van de VS heeft een lange roemruchte geschiedenis met het gebruik van dit soort technieken, maar ook de Nederlandse media doen graag mee met dit soort manipulatie. Deze technieken worden vandaag de dag nog steeds gebruikt omdat ze simpelweg werken: de bevolking blijft erin trappen, ook in Nederland. De vraag is alleen: hoelang nog?

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door De Stille Waarheid.

Foto: Koalorka Wikimedia CommonsVind je deze info waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. isis is nog niet voor 100 % verslagen, dus bombardementen blijven nodig, om te voorkomen dat ze de kop weer opsteken. De barbaren van isis mogen niet nogmaals een kans krijgen, dus direct de kop in drukken.
  Assad moet ook weg omdat hij jaren heeft geheuld met terroristen van hezbollah en het terroristische regime in Iran.
  Iran schijnt ook (naast hezbollah) nauwe banden te hebben met de gek in Noord Korea. Soort zoekt soort.

  Groetnnn uut Nunspeet.

  8 likes
  • Rene van Zalk laat zien dat de propaganda goed werkt bij hem aangezien de vele onjuistheden in zijn commentaar.
   Nederland steunt ISIS en zal dan ook zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat het gebombardeerd wordt.
   Assad is een echte leider die een grote pluim verdient omdat hij zijn land en VOLK op een uitstekende manier door de vuile oorlog heeft geholpen. Zoiets hoef je van onze Haagse criminele bende echt niet te verwachten. Iran is het doelwit van de westerse nazi’s en wordt daarom afgeschilderd als gevaarlijk etc…
   Misschien toch wat minder journaal gaan kijken lijkt mij.

   38 likes
  • Dit zijn gewoon oorlogs misdaden !!!
   Kijk en iedereen die nog steeds de banken steunt met zijn spaarcentjes en belasting betaalt aan onze roverheid is hier medeplichtig aan want in te tijd van informatie technologie kunje je je kop wel in je kont steken maar daar stinkt het ook net als in politiek denhaag .rwerpen en het volk onderling met crypto zou betalen
   Als we massaal om gaan naar crypto en fiat geld zouden verwerpen en het volk onderling met crypto zou betalen dan zetten we die hufters gewoon massaal buitenspel … Overheden zijn de grootste maffia groepen ter wereld gesteund door die zionistische banken cartels .
   Start met je eigen Bank en ga Bitcoin Minen fijn op geothermische energie

   1 likes
  • @ Rene , isis ( israeli secret intelligence services ) kan enkel maar verslagen worden wanneer alles transparant wordt en de echte daders , terorristen bekend zijn.. hopelijk komt de ondergang van het zionistisch gespuis zo vlug mogelijk , dan is de wereld al voor de helft beter. Hopelijk worden daarna ook diegene die hen ooit geholpen of geprezen hebben gearessteerd . Zoals bij de nazi ‘s vroeger.

   1 likes
 2. Nederland voor het Ïnternationaal Straffen dagen, meteen doen.

  32 likes
 3. Nederland… Terroristen NATIE

  20 likes
 4. De stelling is : ” Nederlandse regime bombardeert opnieuw illegaal in Syrië. Kunnen we het kabinet voor het internationaal gerechtshof dagen?”

  Ja dat kan wel, maar het haalt niets uit. Het is water naar de zee dragen. Alle overheden, koningshuizen etc. etc., leven boven en onder de wet. Denken we nu werkelijk dat wie dan ook van hen ooit de gevangenis in zal gaan om zijn / haar straf uit te zitten? Think again !

  19 likes
 5. Ze moeten waarschijnlijk nu ISIS is verslagen zelf Assad verjagen!

  4 likes
  • Wees blij,dat assad er nog zit.
   M.b.v. De Russische luchtmacht is het grootste gedeelte van syrie van de islamitische Isis horden bevrijd.
   Wij hebben gezien hoe het met Irak en Lybie is afgelopen.
   De terroristen werden er de baas en de tsunamie richting Europa werd steeds groter.
   Tenslotte de kon. Luchtmacht is niet in syrie uitgenodigd en vliegt er dus illegaal boven.
   Dat is de reden, dat wij er weinig of niets over horen.

   12 likes
 6. Volgens mij valt het onder de overheersende machthebbers de hoeders van de macht zijn van gestoorde lieden die hun eigen gestoordheid niet zien meer zien
  men noemt het machthebbers en deze machthebbers zijn veelal mannen en waaronder de marionetten het leven op het spel zet van hun volgelingen die al net zo dwaas en gestoord zijn door deze machthebbers te volgen en wat voor woord kan je nog meer eigenlijk gebruiken voor dat soort mannen..
  ,krankzinnigheid ,geestelijk dwaasheid, gestoorden,waanzinnigen,idioten,we hebben straks een heel groot land nodig om ze allemaal op sluiten.. zie maar eens wat ze allemaal aanrichten overal te wereld en straks is er zo iemand gestoorde die drukt op een rood knopje.Nederland wil ook bij die idioten behoren alleen maar om gezicht verlies te voorkomen doen ze ook dwaze handelingen …

  9 likes
 7. Laat ze ons een goede reden geven waarom Assad moet wijken, waarom Iran moet wijken. Persoonlijk denk ik niet dat ze dat kunnen. Welk land heeft ons ooit bedreigd? Het word tijd dat de zionisten hun macht verliezen want dat zijn de ware boosdoeners. Ik ben van mening dat er heel veel hoog geplaatste mensen gechanteerd worden, en zodoende mee blijven lopen, een mens heeft toch een moreel besef tenzij het om je eigen hachje gaat.

  1 likes
 8. “Nederland” = Prins Bernhard BV (I.t.t. de BRD normaliter wederrechtelijk…..gezien de reeds tamelijk moderne kijk op internationaal-/staatsrecht in 1940 en 1945) een naoorlogse vazalstaat = onder order staand onderdeel (!) van de USA/GB ‘deep state’ gruwelmoordenaars van Dresden.

  De USA roept = Prins Bernhard BV komt opdraven o.a. in Syrië.

  Zouden dergelijke psychopathische gruwelmoordenaars (die er zelfs niet voor terugdeinzen om de staat van oorlog tussen erkende staten als maskering voor gruwelmoord te misbruiken) zich nu iets aan “de wet” gelegen laten liggen?

  ‘The law does not apply to psychopaths, you gullible fool’

  Maar het is altijd een leuke poging waard om het kabinet voor het Internationaal Gerechtshof te dagen. Daar leer je weer van. Overigens een mooie taak voor Syrië.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

meteoroloog

Zwitserse meteoroloog is klaar met klimaatonzin in de media en klimt in de pen. Lees hier zijn boodschap

De Zwitserse meteoroloog Jorg Kachelmann ergert zich ...

geoloog

Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)

Geoloog Don J. Easterbrook heeft een boek ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.