Buitenland

Journalist in Rostov: Wagner pleegt hier geen staatsgreep

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

De baas van de Russische Wagner Group, Jevgeni Prigozjin, is in de Zuid-Russische stad Rostov aan de Don in opstand gekomen.

President Poetin beschuldigde hem zaterdagochtend van verraad. Het huurlingenleger zou willen optrekken naar Moskou.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Te gast

De Duitse journalist Alina Lipp filmde hoe Wagner-troepen Rostov binnentrokken. Ze wijst erop dat alles rustig is en dat de troepen de inwoners van de stad goed behandelen. De huurlingen zeiden tegen haar dat ze ‘te gast’ zijn.

Zaterdagochtend stonden er nog steeds tanks in Rostov. Het dagelijks leven gaat gewoon door, de bussen rijden.

Geen staatsgreep

Prigozjin liet weten dat zijn groep alle militaire bases en belangrijke toegangswegen in Rostov in handen heeft.

Lipp benadrukt dat het niet gaat om een staatsgreep, maar om een interne strijd binnen het leger. Zowel de Wagner Group als het ministerie van Defensie wil dat Rusland wint, aldus de journalist.


4.8 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

DOLKSTOOT IN DE RUG

President Poetin heeft opgeroepen om de integriteit van het land te bewaken en de organisatoren van de opstand te neutraliseren. PMC Wagner noemde hij helden en patriotten van het land, maar dat ze werden gedwongen tot verraad en rebellie. “Wat er gebeurt, is een klap voor Rusland en het Russische volk. Iedereen die opzettelijk het pad van verraad is ingeslagen, zal worden gestraft in de ruimste zin van de wet.” Poetin heeft overleg gehad met commandanten van PMC Wagner, maar niet met minister van Defensie Shoigu. De nadruk wordt vooral gelegd op het overleg met PMC Wagner. Hij waardeert hun prestaties, maar om nog onbekende reden worden de veroorzakers van dit conflict Prigozhin & Shoigu niet met naam en toenaam genoemd, maar als “degenen die alles wat er nu gebeurt organiseerden”. Wetshandhavingsinstanties zijn in opperste staat van paraatheid gebracht. “Als president van Rusland en opperbevelhebber, als burger van Rusland, zal ik er alles aan doen om de opstand te stoppen.” Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen, is hier sprake van verraad, een militaire staatsgreep, zijn er mensen door de AngloZioNazis omgekocht, heeft het te maken met Prigozhin’s politieke ambities of heeft hij gelijk en is minister van Defensie Shoigu een verrader? Prigozhin’s gedrag en de hele situatie werd al langere tijd geobserveerd en nauwlettend in de gaten gehouden, het lot van Prigozhin lijkt bezegeld te zijn. Misschien voelde hij het aankomen, maar als kok en “zakenman” dacht hij blijkbaar onschendbaar te zijn, in dat geval heeft hij het mis. Als Shoigu inderdaad achter deze veronderstelde aanval op PMC Wagner zou zitten dan zijn wellicht zijn laatste dagen zijn geteld want Prigozhin hanteert graag de sloophamer. Het kan natuurlijk ook allemaal een rookgordijn zijn, bijvoorbeeld om de OekroNazis te verleiden een grootscheepse aanval uit te voeren omdat ze bloed ruiken of voor een ophanden zijnde Russische inval vanuit de regio Belgorod richting Charkov door PMC Wagner en Akhmat Special Forces. Want de laatste keer dat minister van Defensie Shoigu en Yevgeny Prigozhin ruzie hadden, betekende dat uiteindelijk de val van Bakhmut. Deze hele situatie is omgeven met rookgordijnen, het zou me ook niks verbazen als dit gewoon onderdeel is van  Mongolian-tactics omhuld met “Fog of War” en een snufje Sun Tzu. Terwijl iedereen braaf naar rechts kijkt ziet niemand wat er links gebeurt. Laat dit voorval ook voor ons een hele DUIDELIJKE boodschap zijn, EENHEID is uiteindelijk ons Machtigste wapen, zonder dat ben je nergens….

DE VERRADER SLAAPT NOOIT!
 

jessie nameles
jessie nameles
1 jaar geleden

dit hele ding word natuurlijk door de westerse propaganda machine omarmt als een kadootje van sinterklaas. de wagner baas heeft wel vaker een grote bek tegen de generale staf in het kremlin en kan hem ook duur komen te staan !!! maar de westerse msm proberen nu uit alle macht 2 deling te zaaien zoals ze bij ons al jaaaren doen…

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

Putin delivers address on latest developments in Russia

https://rumble.com/v2w2qyy-putin-delivers-address-on-latest-developments-in-russia.html

ralf
ralf
1 jaar geleden

bij alle eerdere problemen van wagner greep oekraïne de kans om daar gebruik van te maken, wat steeds resulteerde in een vleesmolen voor oekraïne.
het is heel goed mogelijk dat dit hetzelfde is op grotere schaal.
ik schreef het elders al.
dit nieuws komt nadat oekraïne beseft heeft dat hun tegenoffensief op niets uitliep, en wordt nu gevolgd door het nieuws dat oekraïne iedere man tot 65 jaar oproept.

we gaan het zien.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x