Mens en Dier

Verontwaardiging over uitspraak CDA-Kamerlid Boswijk: ‘Wat een schoft, zeg’

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

FVD-fractievoorzitter in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans deelde op X de brief die jongeren van het ministerie van Defensie krijgen als ze 17 worden. Daarin staat dat de opkomstplicht sinds 1997 is opgeschort, maar dat de regering en het parlement in heel uitzonderlijke situaties kunnen besluiten om de opkomstplicht weer in te voeren.

Je krijgt dan een oproep voor een militaire dienstplichtkeuring en daarna een eventuele oproep voor de militaire dienst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Akkermans verwijst ook naar een artikel waarin wordt gezegd dat het oogsten van organen aan de frontlinie in Oekraïne ‘big business’ is.

S5

“Zoon van 18 krijgt brief voor zowel herinvoering dienstplicht als invullen van donorcodicil. Leg dit naast elkaar in Oekraïne waar orgaanhandel levendige handel is. Mijn intuïtie zegt heel veel nu,” aldus Akkermans.

CDA-Kamerlid en reservist Derk Boswijk plaatste een vileine reactie: “No worries, als uw zoon dezelfde intuïtie heeft als zijn moeder, dan is hij een S5 en komt hij onder de dienstplicht uit (als die überhaupt ooit wordt geheractiveerd).”

De S5 betekent dat je een psychische of persoonlijkheidsstoornis hebt.

“Wat een reactie,” zegt Akkermans. “Er staan hier dagelijks Oekraïense chauffeurs voor bomentransport. De reacties op de corruptie van Zelensky en de oorlog. Ze willen dat het oorlogsgedram stopt. Het CDA niet.”

Wat een schoft, zeg

Het Kamerlid oogst veel kritiek. “Die Boswijk verdient weer een oud vrouwtje aan de deur om ‘Boe!’ te roepen. Wat een schoft, zeg,” reageert Jan Dijkgraaf.

Hij voegt toe dat je bezorgde moeders niet zo beledigt als je Kamerlid van het CDA bent. “De fatsoenspartij nota bene.”

“Moeder maakt zich volledig terecht zorgen om oorlogshitserij en dienstplicht. Eén van de oorlogshitsers is Boswijk die nu bijdehand reageert. Derk zat zelf te bibberen in de bezemkast toen zijn bejaarde buurvrouw een kopje suiker kwam lenen omdat hij dacht dat een woedende boerenmenigte aan de deur stond. Derk voerde destijds actief campagne tegen de boeren,” merkt data-analist Cees van den Bos op.

Offers

“Als het CDA het over ‘offers’ heeft, ben ik als moeder op mijn qui-vive,” licht Akkermans toe. “Derk Boswijk is een aandachtsgeile oorlogshitser. Zonder pardon zullen ze bij het CDA de lange oorlog in stand willen houden.”

Eerder zei Wopke Hoekstra dat de oorlog in Oekraïne van Nederland en Europa een ‘jarenlange vastberaden inzet’ vraagt waarin ‘offers’ gebracht moeten worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
1 maand geleden

Ik zou zeggen Wobke Hoekstra en Derk Boswijk naar de frontlinie in Ukraine… dat is pas offers brengen… kunnen ze meteen hun organen verhandelen alhoewel ik me niet kan voorstellen dat iemand daar belangstelling voor heeft….

Bzn
Bzn
1 maand geleden

Wat een lulletje. Remember him!

EiKeL366
EiKeL366
1 maand geleden

Als ik het zo lees, is het wel duidelijk wie er hier in dit geval de S5 zou krijgen.

T,A
T,A
1 maand geleden

niemand heemt een land om voor te vechten.

nederland is niet meer van de nederlanders maar van iedereen .

dus geen rede meer om het te verdedigen :-))).

DAARBIJ NOOIT GEEN OORLOGEN MEER ,DUS OOK GEEN WAPENS!!!!!

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x