Buitenland

Journalist doorprikt leugens van de mainstream media over Venezuela bij de VN. Bekijk hier zijn getuigenis

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Max Blumenthal van The Grayzone Project heeft tijdens een bijeenkomst van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties op 19 maart in Genève de leugens van de mainstream media over Venezuela ontmaskerd.

In de afgelopen weken maakte Blumenthal verschillende reportages in het Latijns-Amerikaanse land.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij stelde vast dat veel berichten in de westerse media onjuist zijn en desinformatie bevatten.

Gesubsidieerd voedsel

Zo berichtte CNN herhaaldelijk dat basislevensmiddelen niet meer verkrijgbaar zouden zijn in Venezuela. Blumenthal zag met eigen ogen dat er nog voldoende voedsel verkrijgbaar was in de supermarkten.

Ook bezocht hij markten waar mensen door de overheid gesubsidieerd voedsel kunnen kopen.

Terwijl de overheid de hoeveelheid gesubsidieerd voedsel wil verdubbelen, is de oppositie onder leiding van Juan Guaido van plan een einde te maken aan dit programma.

Gesloten

De media meldden verder dat de Venezolaanse president Maduro Amerikaanse hulpgoederen had tegengehouden bij de Tienditas-brug, bij de grens tussen Venezuela en Colombia.

Wat ze daarbij niet vermeldden was dat de brug al sinds de aanleg gesloten is.

Complotdenkers

Toen schreven alle grote media dat het leger van Maduro de vrachtwagens met hulpgoederen in brand had gestoken.

The Grayzone onthulde als één van de eerste mediakanalen dat het juist betogers van de oppositie waren die de trucks in brand hadden gestoken. Vervolgens werden Blumenthal en zijn collega’s neergezet als een stel complotdenkers.

Bekijk het filmpje hieronder:

[The Grayzone]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

De satanistisch machtspolitiek heerst op alle fronten, zo ook hier weer in deze zaak; wordt daarom tijd dat de aliens ons een lesje in waarheid en consensus komen leren.

Rob
Rob
5 jaren geleden

Typisch de MSM. Zelf niet gaan onderzoeken en de werkelijke onderzoekers uitmaken voor complotdenkers. De MSM doen allang geen journalistiek onderzoek meer. Het enige wat ze brengen is eenzijdige berichtgeving wat hen kant en klaar voorgeschoteld wordt. In de volks mond ook wel bekend als propaganda. Je kunt het aan hun gezicht aflezen dat ze de boel belazeren. Dan nog dat gemorrel aan afbeeldingen en video’s om de realiteit te verdoezelen. Wie dat nog serieus neemt weet nog (steeds) niet hoe de wereld in elkaar steekt.

Elles
Elles
5 jaren geleden

Waarom verbaast het me niet.

Nelson
Nelson
5 jaren geleden

Dit bericht is verre van compleet, ook max belicht maar een heel klein deel van de werkelijkheid.
Basis behoeften zijn alleen met veel geluk, veel communicatie te vinden. Bijvoorbeeld luiers of wc papier ze zijn er, maar je moet er uren voor in de rij staan. Wil je ze kopen via de gesubsidieerde prijs dan dien je daarvoor aan te melden “Clap”-pasje, daarmee geef je dan ook direct aan dat je steun geeft aan de corrupte bewind van Maduro.

Maak je geen gebruik van de gesubsidieerde winkels dan betaal je voor een broodje “gezond” 1/4e van je maandsalaris. Dan heb je dus nog 26 dagen honger.

Het niet in gebruik zijn van die grensovergang is wel correct. Daar is door de msm ten onrechte aandacht aan gegeven.

Wat Max ook nalaat te vertelen is dat er dagelijk mensen sterven door gebrek aan medicijnen of daardat deze ontbetaalbaar zijn, of omdat er geen arts meer in het ziekenhuis is.

Ook vergeet het de veiligheid op straat. 3 jaar geleden mocht ik als westerling al niet alleen door het centrum lopen van een klein stadje omdat je binnen 10 minuten van je spullen of leven beroofd bent. Leg geen spullen onbeheerd in je auto, want ze zijn weg. Laat niet zien dat je etenswaren in je auto hebt want je wordt beroofd.

Heb je een lekke band of is je accu kapot, pech die worden al jaren niet meer ingevoerd. Je kan je laten staan of verkoop de bruikbare onderdelen.

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan als het nodig is, ook bijvoorbeeld over hoe het er intern aan toegaat bij het openbaar ministerie, hoe douane ambtenaren faciliteren bij smokkel voorzover dat niet hun hoofdbestandsdeel van hun inkomen vormt.

Helaas is het alweer 3 jaar geleden dat ik het met eigen ogen heb gezien, maar dagelijks heb ik contact met vrienden die in het land hun hoofd boven water proberen te houden, dat worden er wel steeds minder omdat ze het land ontvluchten. Dus neem max met een hele grote korrel zout. Ga er gerust vanuit dat hij onder begeleiding van Maduro personeel een rondleiding heeft gekregen en alleen het mooie verhaal van deze corrupte “socialisten” te horen heeft gekregen.

Mocht je me niet geloven, zoek dan nog even op hoeveel miljoen procent de inflatie was en probeer eens voor te stellen hoe dat voor jouw wekelijkse boodschappen uit zou pakken. Ook daar zit een voordeel aan want na 1 jaar los je je hypotheek of andere schuld met 1 kleine betaling af.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x