Homepagina » Propaganda » Er is een enorme propaganda-oorlog aan de gang
Er is een enorme propaganda-oorlog aan de gang

Er is een enorme propaganda-oorlog aan de gang

Het is inmiddels geen geheim meer dat de Nederlandse media gretig gebruikmaken van verschillende propagandatechnieken. Tijdens zowel de Libië- als de Irakoorlog werd de Nederlandse bevolking ernstig misleid. Terwijl Rusland enorme successen boekt in de strijd tegen ‘Islamitische Staat’, doen ook dit keer de mainstream media in Nederland aardig mee met het propagandaspelletje.

Een woordvoerder van het Kremlin heeft onlangs gewaarschuwd voor de grote hoeveelheid desinformatie en propaganda omtrent de Russische luchtaanvallen in Syrië. Deze leugens worden volgens de woordvoerder gedistribueerd en verspreid door de mainstream media in de westerse wereld met als doel de succesvolle aanvallen van Rusland te demoniseren.

Toen de Russische luchtmacht begon met het bombarderen van belangrijke IS-doelen, besloten de mainstream media hier geen enkele aandacht aan te besteden. Allereerst om te voorkomen dat de ‘kritische burger’ in Nederland de efficiëntie van de ‘internationale coalitie’ ter discussie zou stellen. Want zeg nou zelf, als Rusland een IS-commandocentrum, drie IS-munitieopslagbunkers, al het luchtafweergeschut in de provincies Hama en Homs en drie ‘IS-werkplaatsen’ waar bommengordels en autobommen vervaardigd werden, allemaal binnen vijf dagen kan vernietigen, dan vragen wij ons geprikkeld af waar de ‘internationale coalitie’ de afgelopen 14 maanden mee bezig is geweest?

Ten tweede is het alweer een tijdje geleden dat generaal Middelkoop bij een praatprogramma mocht aanschuiven en vol ‘lof’ aan de hand van beeldmateriaal mocht vertellen hoe geweldig de Nederlandse F-16’s wel niet meededen in de strijd tegen ‘Islamitische Staat’ en een paar rijdende pick-up trucks van IS hadden gebombardeerd. Ondertussen werd de gehele infrastructuur van Syrië vernietigd door de ‘internationale coalitie’ en hadden de Syriërs geen andere keus dan de puinhoop te ontvluchten.

Rebellen

In een vorig artikel werd al bericht dat de Verenigde Staten met opzet posities van ‘Islamitische Staat’ verborgen hielden voor andere leden van de internationale coalitie. Hierdoor werd het voor andere leden van de coalitie vrijwel onmogelijk om gericht te bombarderen. Ondertussen werden ‘rebellen’ getraind, gefinancierd en bewapend door de VS om tegen het Syrische leger van president Assad te vechten. Deze ‘rebellen’ zijn in Qatar en Saudi-Arabië getraind door de CIA. Ze zijn onderdeel van het ‘Vrije Syrische Leger’, een collectief van rebellenbewegingen dat tegen het leger van president Assad strijdt.

Het is goed om te weten dat de ‘Syrische Oppositie’, die gesteund wordt door het Westen, bestaat uit 41 (!) splintergroeperingen met ieder hun eigen agenda. Tevens bestrijden verschillende groeperingen binnen de ‘Syrische Oppositie’ elkaar over wie de macht zou moeten krijgen in de veroverde gebieden.

Hoe wil het Westen, dat volledig achter de Syrische Oppositie staat, ervoor zorgen dat er een politieke oplossing komt wanneer er wel wordt onderhandeld met deze 41 partijen en Assad buitenspel wordt gezet? Is het überhaupt wel mogelijk om deze partijen op één lijn te krijgen?

Door zulke groeperingen te steunen, komt het duidelijk naar voren dat voor de Amerikanen de strijd tegen Islamitische Staat geen prioriteit heeft, maar dat ze vooral de Syrische president Assad weg willen hebben.

Waarom zou Nederland de VS hiermee willen helpen? Hebben wij voor dit soort redenen gekozen om lid te worden van de NAVO? Willen wij nou écht een tweede Libië op ons geweten hebben? Heeft onze minister van Defensie, Jeanine Hennis, wel enig besef in wat voor chaos Syrië zal belanden wanneer de regering omvalt? Libië is het sombere voorbeeld, heeft ze nou écht niks geleerd van het verleden?

Het Kremlin waarschuwde onlangs voor berichten die vervormde en valse informatie zouden bevatten, verspreid werden door bepaalde mainstream media die wisten te melden dat Rusland reeds haar strijdkrachten heeft ingezet voor een grondoffensief in Syrië, zonder dit ‘geverifieerd’ te hebben.

Voor de Nederlandse burger is het noodzakelijk héél voorzichtig om te gaan met verklaringen die worden afgegeven door partijen en landen die nauw samenwerken met de Verenigde Staten. Ook Nederland zelf valt hieronder. Hieronder een voorbeeld van de (valse) beschuldigingen:

Alvorens de Russische gevechtsvliegtuigen opstegen, draaiden de mainstream media in het Westen overuren en werden er al Syrische burgerslachtoffers gemeld. Dit terwijl de Russische gevechtsvliegtuigen op hetzelfde tijdstip aan de grond stonden. Er werd zelfs zoveel propaganda verspreid dat Poetin zich genoodzaakt zag een toespraak op televisie te geven om dit tegen te spreken.

Berichten in de media die claimen dat de Syrische bevolking lijdt onder de Russische luchtaanvallen, daar zijn wij op voorbereid. De eerste berichten over burgerslachtoffers verschenen al voordat onze gevechtsvliegtuigen waren opgestegen. – President Poetin, 3 oktober 2015.

Turkse luchtruim

Ook nadat er twee Russische vliegtuigen per ongeluk door het Turkse luchtruim vlogen, begonnen de Europese media namens te NAVO wild te roepen hoe ‘onverantwoord’ de acties wel niet waren, en hoe ‘boos’ het Westen wel niet was. Direct na het incident werd de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Feridun Sinirlioglu door enkele NAVO-collega’s gebeld en ontmoette hij NAVO-chef Jens Stoltenberg. Die noemde de schending onacceptabel en beklemtoonde dat de veiligheid van Turkije een taak van de NAVO is. Stoltenberg riep de 28-koppige NAVO-raad direct bijeen, waarna het oordeel ‘onacceptabel’ volgde.

Dit, terwijl Turkije ondertussen een duidelijk statement naar buiten heeft gebracht; namelijk dat Turkije elk land waarschuwt wanneer het haar grens passeert, ook als dat per ongeluk gebeurt.

”Rusland is onze vriend en buurland. Er is geen enkele spanning tussen Turkije en Rusland over dit incident,” aldus de Turkse minister-president Ahmet Davutoglu. ‘‘Wat wij hebben vernomen van Rusland is dat het ging om een vergissing, dat ze de Turkse grenzen respecteren, en het niet nog een keer zal gebeuren,” voegde Davutoglu eraan toe.

De NAVO sprak over onacceptabel gedrag, terwijl de NAVO zélf afgelopen week ‘per ongeluk’ een ziekenhuis in Afghanistan met de grond gelijk heeft gemaakt. Waarom schreven de Nederlandse media toen niet met een kritische ondertoon? Waarom wordt er in de media namens de NAVO gewaarschuwd? Laten wij ons meeslepen in dit propagandaspelletje, of behouden wij onze eigen nuchtere mening?

VN

Tijdens de 70e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties spraken zowel Obama als Poetin over de situatie in Libië, Syrië en de Amerikaanse ‘democratie’.

Wat duidelijk naar voren komt in onderstaande video, is het verschil in ideologie tussen president Obama (die het Westen vertegenwoordigt) en president Poetin. Obama claimt dat Amerikaanse democratie de beste democratie is, terwijl Poetin benadrukt dat we allemaal verschillend zijn en dat dat gerespecteerd moet worden. Ook voegde Poetin eraan toe dat niemand kan bepalen welke vorm van ‘democratie’ de juiste is, terwijl Obama vindt dat de Amerikaanse democratie de beste en de enige juiste vorm is.

Poetin vroeg zich hardop af: “Hebben jullie wel enig idee wat jullie gedaan hebben (in Libië)?”

Het wordt met de dag duidelijker dat er flink gelogen wordt in de media om zo de bevolking op het verkeerde been te zetten, zodat we dit soort oorlogen steunen. We zijn er allemaal massaal ingetrapt tijdens de oorlog in Irak en Libië. Achteraf werd pas duidelijk dat er gretig gebruik is gemaakt van propaganda en leugens, en dat desbetreffende landen beter af waren zonder inmenging van het Westen.

Laten wij ons ook dit keer meeslepen in deze info-war, of kijken we nu wel verder dan onze neus lang is?

Dit is een publicatie van De Stille Waarheid.Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Amerikaanse leger waarschuwt 827.000 alienjagers Area 51 niet te bestormen. Peentjes zweten voor het Pentagon

Amerikaanse leger waarschuwt 827.000 alienjagers Area 51 niet te bestormen. Peentjes zweten voor het Pentagon

Het aantal UFO-enthousiastelingen dat in september de ...

In het geval van Fallujah kun je spreken van urbicide. Ex-marinier, arts en journaliste publiceren onthullend boek over Amerikaanse wreedheden in Irak

In het geval van Fallujah kun je spreken van urbicide. Ex-marinier, arts en journaliste publiceren onthullend boek over Amerikaanse wreedheden in Irak

De Amerikaanse ex-marinier Ross Caputi, Australische arts ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.