CoronaBinnenland

Coronaspoedwet dreigt te sneuvelen in Eerste Kamer: ‘Het zal tijd worden!’

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

De coronawet, die nu nog een mondkapjesplicht en coronapas regelt, dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Als de wet wordt weggestemd, zit het kabinet zonder juridische basis voor allerlei coronaregels.

“In de Eerste Kamer heeft Ernst Kuipers een probleem,” zegt een bron binnen de coalitie tegen de media. De zorgminister beraadt zich op een ‘tussenwet’.

“Zulke grove inperking van grondrechten mag niet gaan wennen. Wat niet nodig is, moet ook niet in de wet komen,” reageerde Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks).

Geef het gewoon op, heer Kuipers

Als de verlenging van de spoedwet niet meer door de Eerste Kamer komt, zullen de coronapas en andere maatregelen niet meer in de zogenaamde ‘gereedschapskist’ zitten. “Het zal tijd worden!” twittert onderzoeksjournalist Marc van der Vegt. Artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult haakt hierop in: “Zijn ze wakker geworden? Goh.”

“Geef het gewoon op, heer Kuipers. Het gehele coronabeleid was het slechtste beleid ooit gevoerd in Nederland. Loste niets op. Maar leidde tot onnoemelijke schade aan de samenleving,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Volksgezondheid op de eerste plek

Tijdens het debat in de Eerste Kamer over de vorige verlenging zei senator Peter Nicolaï (PvdD) ‘grote aarzeling’ te hebben bij de verlenging van de coronawet. Senator Rik Janssen (SP) zei dat de inbreuk op de grondrechten ‘geen dag langer mag duren dan strikt noodzakelijk’.

Alexander van Hattem (PVV) vroeg wanneer de volksgezondheid nu echt eens op de eerste plek komt. Er moet worden ingezet op uitbreiden van ic-bedden, zei hij.

4.9 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
2 maanden geleden

Eerst zien, dan geloven

De Gedempte Stem
De Gedempte Stem
2 maanden geleden

En wat krijgen we dan, wat hebben ze achter de hand. Als deze wet er niet komt is het alleen omdat er iets anders is dat ze kunnen gebruiken.

Ik geloof hier geen bal van.

Willempie
Willempie
2 maanden geleden

EERSTZIENDANGELOVEN⚠️⚠️⚠️

RayOflight
RayOflight
2 maanden geleden

Eerst zien dan geloven…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

157
0
We lezen graag je reactie!x