CoronaBinnenland

Coronaspoedwet dreigt te sneuvelen in Eerste Kamer: ‘Het zal tijd worden!’

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!

De coronawet, die nu nog een mondkapjesplicht en coronapas regelt, dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Als de wet wordt weggestemd, zit het kabinet zonder juridische basis voor allerlei coronaregels.

“In de Eerste Kamer heeft Ernst Kuipers een probleem,” zegt een bron binnen de coalitie tegen de media. De zorgminister beraadt zich op een ‘tussenwet’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Zulke grove inperking van grondrechten mag niet gaan wennen. Wat niet nodig is, moet ook niet in de wet komen,” reageerde Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks).

Geef het gewoon op, heer Kuipers

Als de verlenging van de spoedwet niet meer door de Eerste Kamer komt, zullen de coronapas en andere maatregelen niet meer in de zogenaamde ‘gereedschapskist’ zitten. “Het zal tijd worden!” twittert onderzoeksjournalist Marc van der Vegt. Artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult haakt hierop in: “Zijn ze wakker geworden? Goh.”

“Geef het gewoon op, heer Kuipers. Het gehele coronabeleid was het slechtste beleid ooit gevoerd in Nederland. Loste niets op. Maar leidde tot onnoemelijke schade aan de samenleving,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Volksgezondheid op de eerste plek

Tijdens het debat in de Eerste Kamer over de vorige verlenging zei senator Peter Nicolaï (PvdD) ‘grote aarzeling’ te hebben bij de verlenging van de coronawet. Senator Rik Janssen (SP) zei dat de inbreuk op de grondrechten ‘geen dag langer mag duren dan strikt noodzakelijk’.

Alexander van Hattem (PVV) vroeg wanneer de volksgezondheid nu echt eens op de eerste plek komt. Er moet worden ingezet op uitbreiden van ic-bedden, zei hij.

4.8 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
1 jaar geleden

Eerst zien, dan geloven

De Gedempte Stem
De Gedempte Stem
1 jaar geleden

En wat krijgen we dan, wat hebben ze achter de hand. Als deze wet er niet komt is het alleen omdat er iets anders is dat ze kunnen gebruiken.

Ik geloof hier geen bal van.

Willempie
Willempie
1 jaar geleden

EERSTZIENDANGELOVEN⚠️⚠️⚠️

RayOflight
RayOflight
1 jaar geleden

Eerst zien dan geloven…

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x