Buitenland

Julian Assange: “Duizend procent zeker dat Rusland niet achter verkiezingshack zit”

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

WikiLeaks-oprichter Julian Assange zei in gesprek met Fox News dat hij er duizend procent zeker van is dat Rusland niet achter de hack bij de Amerikaanse Democraten zit.

“We hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk gezegd dat de Russische overheid niet onze bron is,” zei hij vanuit de Ecuadoraanse ambassade in Londen, waar hij sinds 2012 verblijft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We kunnen zeggen dat er geen staat achter de hack zit,” voegde hij toe.

Kind

WikiLeaks publiceerde in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen e-mails van het Democratic National Committee (DNC) en Clintons campagnemanager John Podesta.

De inlichtingendiensten en de Amerikaanse regering beschuldigen Rusland van de hack. Volgens de CIA en het Witte Huis wilde het land op die manier Clintons campagne ondermijnen.

Assange zei dat zelfs een kind de e-mailaccounts had kunnen hacken. “We publiceerden meerdere e-mails die laten zien dat Podesta toegaf dat zijn wachtwoord ‘password’ was,” zei hij.

“Een kind van 14 had Podesta kunnen hacken,” ging hij verder.

Dubbele standaard

Assange kreeg bijval van aankomend president Trump, die zei dat de media niet objectief en correct verslag doen over de zaak.

“De media hanteren een dubbele standaard,” zei hij. “Ze hebben de fouten van de Democraten en veiligheidsdiensten gewoon getolereerd.”

Reden is duidelijk

“Onze publicaties werden massaal gedeeld door het Amerikaanse volk,” zei Assange verder nog. “Ze zijn allemaal echt.”

“Waarom dan zo’n dramatische reactie van het Witte Huis? De reden is duidelijk: ze proberen te zeggen dat Trump geen rechtmatige president is,” aldus de WikiLeaks-baas.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zamunda
Zamunda
7 jaren geleden

Assange in gesprek met Fox News, met Hannity nog wel? Dat is echt een goeie. Daar trappen we natuurlijk niet in, die spelen onder 1 hoedje.

Ik geloof zeker niet dat Trump rechtmatig is gekozen, maar Assange dus wel. Daar gaat je geloofwaardigheid.

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Hillary Clinton ging onderuit omdat ze verloor in de traditioneel democratische staten. Het proces van het verplaatsen van het bedrijfsleven naar het buitenland en de opmars van de verloedering van de infrastructuur bleek een belangrijke bottleneck voor de democraten.

Quasimodo
Quasimodo
7 jaren geleden

Russen en Chinezen azen op Amerikaans technologie en hebben hacken tot kunst gemaakt om het te bemachtigen. Daarnaast hacken ze ook voor politieke doeleinden en om hooggeplaatsten te kunnen chanteren.

blub
blub
7 jaren geleden

Aangezien procenten tot maximaal honderd worden uitgedrukt, is dit weer een overdrijving eersteklas, waarschijnlijk omdat juist het tegenovergestelde waar is.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x