Homepagina » Buitenland » Julian Assange: “Duizend procent zeker dat Rusland niet achter verkiezingshack zit”
Julian Assange: "Duizend procent zeker dat Rusland niet achter verkiezingshack zit"

Julian Assange: “Duizend procent zeker dat Rusland niet achter verkiezingshack zit”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange zei in gesprek met Fox News dat hij er duizend procent zeker van is dat Rusland niet achter de hack bij de Amerikaanse Democraten zit.

“We hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk gezegd dat de Russische overheid niet onze bron is,” zei hij vanuit de Ecuadoraanse ambassade in Londen, waar hij sinds 2012 verblijft.

“We kunnen zeggen dat er geen staat achter de hack zit,” voegde hij toe.

Kind

WikiLeaks publiceerde in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen e-mails van het Democratic National Committee (DNC) en Clintons campagnemanager John Podesta.

De inlichtingendiensten en de Amerikaanse regering beschuldigen Rusland van de hack. Volgens de CIA en het Witte Huis wilde het land op die manier Clintons campagne ondermijnen.

Assange zei dat zelfs een kind de e-mailaccounts had kunnen hacken. “We publiceerden meerdere e-mails die laten zien dat Podesta toegaf dat zijn wachtwoord ‘password’ was,” zei hij.

“Een kind van 14 had Podesta kunnen hacken,” ging hij verder.

Dubbele standaard

Assange kreeg bijval van aankomend president Trump, die zei dat de media niet objectief en correct verslag doen over de zaak.

“De media hanteren een dubbele standaard,” zei hij. “Ze hebben de fouten van de Democraten en veiligheidsdiensten gewoon getolereerd.”

Reden is duidelijk

“Onze publicaties werden massaal gedeeld door het Amerikaanse volk,” zei Assange verder nog. “Ze zijn allemaal echt.”

“Waarom dan zo’n dramatische reactie van het Witte Huis? De reden is duidelijk: ze proberen te zeggen dat Trump geen rechtmatige president is,” aldus de WikiLeaks-baas.

[DeMorgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zamunda
Zamunda
4 jaren geleden

Assange in gesprek met Fox News, met Hannity nog wel? Dat is echt een goeie. Daar trappen we natuurlijk niet in, die spelen onder 1 hoedje.

Ik geloof zeker niet dat Trump rechtmatig is gekozen, maar Assange dus wel. Daar gaat je geloofwaardigheid.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Hillary Clinton ging onderuit omdat ze verloor in de traditioneel democratische staten. Het proces van het verplaatsen van het bedrijfsleven naar het buitenland en de opmars van de verloedering van de infrastructuur bleek een belangrijke bottleneck voor de democraten.

Quasimodo
Quasimodo
4 jaren geleden

Russen en Chinezen azen op Amerikaans technologie en hebben hacken tot kunst gemaakt om het te bemachtigen. Daarnaast hacken ze ook voor politieke doeleinden en om hooggeplaatsten te kunnen chanteren.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Quasimodo
4 jaren geleden

Dat zal best en dit getouwtrek is denk ik wederzijds. Zo zal de NSA zijn kunsten ook niet hebben verleerd en de ene actie wekt weer een tegenreactie op.

blub
blub
4 jaren geleden

Aangezien procenten tot maximaal honderd worden uitgedrukt, is dit weer een overdrijving eersteklas, waarschijnlijk omdat juist het tegenovergestelde waar is.

loeky123
loeky123
4 jaren geleden

het zijn de Russen die hacken, MAAR…. de CIA, NSA, FBI en de rest zullen dat nooit doen, enne Android. Windows, IOS, alle van Amerikaanse makerij, dus alle hoofdbesturing systemen komen uit de USA.
ook de Russen hebben IOS en Android telefoons.
dan hebben we nog de grote sociale media, Facebook, google. apple. whatsup en meer van die zooi.
dus het komt een beetje ongeloofwaardig over, dat de russen inbreken in USA. andersom is simpel. alle patches (updates) die er telkens komen, zijn om lekken te dichten, en dat zijn er nog al wat, en waarom zijn er lekken, tja. een lek kan je door naar binnen, tot iemand het lek ontdekt, patch er op, en het volgende lek. als de lekken op zijn, een update van het besturing systeem en we hebben weer nieuwe lekken. e zo gaat het door, en wij maar denken dat ze voor ons bezig zijn, geloof dat niet. dat zijn ze niet. enkel voor zichzelf. en ze hebben nooit genoeg, Macht is een lekker gevoel, maar je moet er wel mee om kunnen gaan. ik kies voor de russen. bij USA is alles fout. overal waar ze komen oorlog. verhaal 911 klopt niet. daar draait alles om geld, je geeft alleen as je er beter van wordt

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

onderbouwing? Quasimodo. Duidelijk een speculatieve complottheorie.

Rusland is al lang onder controle van de Bolsjewieken (de globalisten die ook Coroporate D.C., en de BV Nederland terroriseren).
Doe uw huiswerk. Putin is een orthodoxe Jood. Betrekkingen met Israël zijn vcrig jaar genormaliseerd, zo ook met Turkije. Ook Turkije en Israel hebben de betrekkingen genormaliseerd.

Het ‘Talking Point’ ‘Hacken’ – is voer voor de ezels.
‘Hack’- lees ‘Lek’.
Nog een interessante invalshoek, die – uiteraard – wordt genegeerd door de makers van nep-nieuws (het mediakartel, en de PR&marketing en lobby industrie):
http://americanfreepress.net/owner-of-servers-implicated-in-dnc-hacks-says-no-one-is-interested-in-truth-behind-computer-crimes/

Iedereen – die het een beetje volgt – weet dat de VS aan het elektronisch stemmen is gegaan, omdat zo – onnavolgbaar – het tellen van de stemmen naar believen kan worden gemanipuleerd. Gemist? zie: http://www.wanttoknow.nl/politiek/verkiezingen/usa-verkiezingsfraude-kijk-en-beslis-zelf/

Deze praktijken worden ook in Nederland meer en meer gemeengoed. Manipulatie van ons stemgedrag via X-factor stijl formats uit Hilversum is al ‘normaal’, tot daags voor de verkiezingen. ‘Electioneering’, zo overgewaaid uit de (nazi-)VS.
Stemwijzers dragen daar ook aan bij.
De diaree van peilingen -> 1-2tjes met de propaganda machine Hilversum.

Zoú er toch een buitenstander doorbreken – > wordt doodgewoon aan de noodrem getrokken (Pim), anders laten ze het wel op een ongeluk leiden, of zelfmoord. ‘Suicideren’ komt veel voor onder dissidenten, bankiers, bio-technologen, e.v.a. met (beroeps-)eer en geweten.

Quasimodo
Quasimodo
Reactie op  War on Error
4 jaren geleden

Nee hoor. Al vaker zijn Chinezen en Russen (en anderen) in de VS veroordeeld door een rechter voor hacken, spionage en diefstal van technologie. Omgekeerd heb ik zelden gelezen dat een Amerikaan in China of Rusland is veroordeeld voor het stelen van Russische of Chinese technologie. M.n. de Chinezen proberen alle militaire geheimen te stelen. De Russen zullen niet achterlopen. Wie een achterstand heeft en superpowerambities heeft (China, Rusland), zullen natuurlijk alles doen om de achterstand in te lopen.

J. Hofmans
J. Hofmans
4 jaren geleden

Ach, het was toch allang gepland om een achterlijke kandidaat naar voren te schuiven die de boel op stelten zal gaan zetten. En een hack maakt dat nog spannender, straks achteraf.

“Zie je nou wel, een gek stelde zich kandidaat en won ook nog; waarschijnlijk met behulp van een hack vanuit Rusland ook nog. Tja, daar kan president X in 2021 toch niets aan doen?”

America, F*&% yeah!

x

Check Also

ondernemer

Vlammend betoog noodlijdende ondernemer: ‘Er moet echt iets gaan gebeuren’

Ondernemer Tommy Dieckmann is hard getroffen door ...

trump

Trump in afscheidstoespraak: Het beste moet nog komen

President Donald Trump heeft dinsdag in een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x