Financieel

Kunst verdwijnt waar Rabo verschijnt: Hoe de Rabobank op de kunst van haar klanten jaagt

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het boek De Verpanding, waarin de Rabobank ervan wordt beschuldigd twee ondernemers in de kunstwereld in financiële problemen te hebben gebracht, mag toch worden gepubliceerd. Dat heeft de rechtbank in Den Haag in hoger beroep bepaald. Daarnaast mogen de namen van vijf bekritiseerde bankiers van de Rabobank in het boek vermeld worden.

Vorig jaar werd nog door de rechter bepaald dat het boek uit de handel genomen moest worden. In hoger beroep werd geoordeeld dat de vrijheid van meningsuiting van de uitgever in dit geval zwaarder weegt dan het privacyrecht van de bankmedewerkers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het boek beschrijft de zaken van twee ondernemers die in verband met een bedrijfsbeëindiging en een restschuld worden geconfronteerd met de afdeling Bijzonder Beheer van de Rabobank. De bank wordt in het boek een onwelwillende en harde opstelling tegen haar klanten verweten. Op de achterkant wordt het woord ‘diefstal’ gebruikt.

Roof

Eén van de kunsthandelaren ziet onder meer hoe bankmedewerkers schilderijen van de muren halen. Ze constateert ook dat een bedrijfsrechercheur haar gangen nagaat. De bankiers wordt verweten zich schuldig te hebben gemaakt aan roof. Ze zouden de kunsthandelaren onder druk hebben gezet om hun bezittingen af te staan.

Kunst verdwijnt waar Rabo verschijnt: Hoe de Rabobank op de kunst van haar klanten jaagtDe bank rommelt met pandaktes, intimideert en achtervolgt haar klanten en maakt listig gebruik van hun vertrouwen. Alles lijkt geoorloofd in de jacht op de kunstwerken. De Verpanding is een waargebeurd verhaal over twee ondernemers die vechten tegen de macht van de bank.

Nadat de rechtbank het boek verboden had, is er een tweede druk verschenen waarin de namen van de Rabobankmedewerkers zijn weggehaald. Nu het eerdere verbod is opgeheven, overweegt de uitgever een derde druk waarin de bankmedewerkers weer uit de anonimiteit worden gehaald.

‘Geplunderd en bestolen’

“Men verschuilt zich altijd graag achter het beleid van de bank, terwijl het boek laat zien dat het gewoon mensen zijn die dat beleid vormgeven,” aldus Henk-Jan Schouten van der Velden van de Stichting Restschuld.

Hij voegde toe dat de opheffing van het boekverbod van groot belang is voor eenieder in Nederland die hecht aan de persvrijheid.

“De Rabobank heeft het gepresteerd het gehele vermogen van een klant te laten verdampen. Zij hebben ons geplunderd en bestolen. Als ik nog geld over had gehad zou ik ze een proces hebben aangedaan wegens diefstal, misbruik van ‘zorgplicht’, misbruik van pandrecht en onethisch gedrag,” zei Wim Koperberg, één van de handelaren.

Boekentip: De Verpanding

[Rechtspraak]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
8 jaren geleden

Heel goed, 9forNews, om de problemen dichter bij huis onder de loep te nemen.
Maakt de schofterige behandelingen konkreter. Niet meer : de ver van mijn bed show (hoe erg ook).
Een dochter heeft ook heel erge problemen gehad met deze bank, maar ze is er gelukkig goed uitgekomen en
wil natuurlijk nooit meer met dat “boeventuig” te maken hebben.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Ik heb het boekje gelezen. Werkelijk te walgelijk voor woorden hoe geslepen en geniepig dat tuig hun trouwe klanten van hun eigendommen berooft. Bankiers moeten zo snel mogelijk onschadelijk gemaakt worden. Het monopoly op geld moet bij door het volk gekozen mensen komen die de belangen behartigen van het volk. Een bank van en voor het volk. In IJsland bijvoorbeeld zijn ze aardig op de goede weg. Bij gebleken wanpraktijken en/diefstal volgt ontslag en gevangenisstraf, net zoals dat gebeurt met Jan met de pet als hij in de fout gaat.

Zonnemax
Zonnemax
8 jaren geleden

Nu zelfs een Robeco econoom al geld wil gaan uitdelen, kun je er niet meer omheen. Het huidige economische stelsel is aan z´n einde gekomen inclusief alle stompzinnige machtsperikelen zoals in dit artikel ook geschetst.

http://www.telegraaf.nl/dft/25349158/___Geld_uitdelen_ook_optie_voor_ECB___.html

Een soort van onvoorwaardelijk basisinkomen via de ECB geopperd door Robeco Investment Solutions 🙂
Veel grappiger kan het niet worden!

loeky123
loeky123
8 jaren geleden

gebeurt niet, ze hebben het geld onder controle, dus de politiek ook

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x