Great ResetMens en Dier

Kaag over ‘onacceptabele’ rol van koningin Maxima bij WEF: ‘Ze vult haar rol heel zuiver in’

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Op 23 november 2022 beweerde toenmalig minister van Financiën Sigrid Kaag tijdens het debat over de digitale euro dat koningin Maxima zich nergens heeft uitgesproken over de wenselijkheid van de invoering van een digitale euro, oftewel CBDC.

“Zij heeft aangegeven dat er mogelijke voordelen aan zitten, maar ook risico’s en dat deze risico’s goed in kaart gebracht moeten worden,” aldus Kaag, die zei dat dit volledig in lijn is met de kabinetspositie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen verwees naar een overzicht van het ministerie van Buitenlandse Zaken van projecten die worden uitgevoerd door het World Economic Forum in samenwerking met de Nederlandse overheid. Eén van die projecten is het Digital Currency Governance Consortium.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel zuiver

“Daar wordt wel degelijk gepusht voor de digitale euro,” benadrukte Van Houwelingen. “En wie is daar de responsible person? Hare Majesteit, koningin Maxima. De rol van de koningin gaat volgens mij veel verder dan dat. Is het niet absurd dat zij tussen al die ministers staat? Zou hier niet de minister moeten staan in plaats van de koningin?” vroeg Van Houwelingen.

Kaag had daar geen actieve herinnering aan: “Ik ben niet bekend met het document, dus ik kan geen commentaar geven.” Ze zat ook niet op te letten, want ze had de vraag niet gehoord.

Verder zei Kaag nog dat de koningin ‘ten principale haar rol vervult en heel zuiver daarin is’.

Onacceptabele rol

Enkele maanden later keerde de minister deels op haar schreden terug. Haar ministerie wilde namelijk dat koningin Maxima ‘een beetje dimt’ over de mogelijke invoering van de digitale euro.

Beelden van het debat circuleren nu op sociale media. “Op 23 november 2022 vroegen we het kabinet al naar de in onze ogen controversiële en dus onacceptabele rol van de koningin bij het World Economic Forum,” zegt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Motie

“Antwoord van minister Kaag: ‘Ze vult haar rol heel zuiver in’. Let ook even op de reactie van het publiek en de voorzitter,” voegt hij toe.

Van Houwelingen gaat zo snel mogelijk een motie indienen die oproept tot het verbreken van alle banden tussen het koningshuis en het WEF.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
2 maanden geleden

Via de politiek gaan we het niet redden. Keer de rug naar alles wat met overheid en autoriteiten te maken heeft.

Marja
Marja
2 maanden geleden

Ja hoor Heks Kaag! Net zo zuiver als jij. Werkelijk misselijkmakend!

Rico
Rico
2 maanden geleden

Wordt tijd voor een franse revolutie 2.0 maar dan hier in NL

Paola
Paola
2 maanden geleden

Kots……Junta lady

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x