Buitenland

Oud-burgemeester Londen: “Oprichting staat Israël was grote ramp”

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Midden-Oosten zou veel spanningen bespaard zijn gebleven als de Joden na de Tweede Wereldoorlog onderdak hadden gekregen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Dat stelt de ex-burgemeester van Londen en Labour-afgevaardigde Ken Livingstone.

In een interview met de Arabische tv-zender al-Ghad al-Arabi zei hij dat de oprichting van de staat Israël een ‘grote ramp’ was, die een situatie heeft gecreëerd met het ‘potentieel voor een kernoorlog’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Livingstone werd afgelopen week geschorst door zijn partij omdat hij had gezegd dat Adolf Hitler het zionisme steunde. Met de nieuwe uitspraken gooit Livingstone meer olie op het vuur. “De oprichting van de staat Israël was fundamenteel verkeerd, want 2000 jaar lang was daar een Palestijnse gemeenschap aanwezig.”

Olievoorraad

De oud-burgemeester haalde tijdens het interview ook uit naar de Brits-Amerikaanse invasie van Irak in 2003. “De waarheid is dat Irak er op dit moment slechter aan toe is dan onder Saddam Hoessein,” zei hij. “Datzelfde geldt voor Libië, waar de situatie nu veel slechter is dan onder Gaddafi.”

Rode Ken voegde toe: “Alle westerse interventies in het Midden-Oosten hadden niks te maken met het brengen van democratie. Het doel was het veiligstellen van de olievoorraad en het installeren van overheden die westerse plannen in de regio steunen.”

Twee maten

Hij wees ook op de twee maten waarmee het Westen in de regio meet: “Aan de ene kant legden we jarenlang zware sancties op aan Iran omdat men zei te vermoeden dat het land aan kernwapens werkte. We geloofden ook dat Saddam Hoessein kernwapens had en we vielen Irak binnen. Vervolgens konden we ze niet vinden. Aan de andere kant is Israël al 40 jaar een kernmacht, maar dat hebben we nog steeds niet erkend en we hebben ook geen sancties opgelegd.”

De doorgewinterde politicus geeft Israël ook de schuld van het slepende conflict met de Palestijnen, inclusief de recente aanslagen door Islamitische Staat in Parijs en Brussel. “Wat zorgt ervoor dat een 15- of 16-jarige jongen voor IS gaat vechten of aanslagen uitvoert? Dat doen ze niet omdat ze het leuk vinden om mensen te doden, maar omdat ze menen het slachtoffer te zijn van onrecht. Daar moet het Westen iets aan doen, anders blijven we het terrorisme voeden.”

Bekijk het interview met Ken Livingstone hieronder:

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander opvallende nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Mammon
Mammon
7 jaren geleden

Gelukkig hebben de Zionisten Commandocentrum Israël op de gestampt om in de toekomst ook weer volledig te kunnen vernietigen!
Het enige wat deze zieke Zionisten kunnen is verderf, vernietiging en ellende brengen en
het Joodse volk weet heel goed hoe deze Elite in elkaar steekt, maar voelen zich door hun Jood
zijn verheven boven andere volkeren.
Dit kwaad gaat ooit volledig tot as gelegd worden, kwestie van tijd en de juiste individuen.

Adrian
Adrian
7 jaren geleden

Zionisme is een vorm van racisme en discriminatie: UN Resolutie 3379 10 november 1975 – 72 voor / 35 tegen / 32 onthoudingen. Resolutie aangenomen. De staat Israel is tot stand gekomen via Zionisme / Balfour declaratie et al. Vul de rest zelf maar in

Enkidoe
Enkidoe
7 jaren geleden

dit verhaal laat zien dat ook mensen aan de top dom zijn. Vooral de schuld aan Israel geven voor de IS aanslagen laat dit zien. De islam heeft al bij de oprichting door mohammed geweld gepleegd. Geweld plus islam zijn twee handen op een gewelddadige buik.
Ook pleegden de Arabieren al ruim voor de stichting van de staat Israel geweld in Brits Palestina. Hij heeft wel een punt mbt de inmengingen van Arabie en de Vs in het middenoosten, Libie en Irak waren voor de aanvallen beter af. Deze inmengingen waren niet een veranrwoordelijkheid van het Westen alleen,vergeet De Saoedi’s , Koeweit en Iran niet.

Dus ook hier gaat hij flink de mist in. Volgens mij zit de Illuminate hier achter, het aanbieden van mis-informatie zodat de niet wakkeren weer de schuld aan de Joodse- en de Westerseburgers kunnen geven.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x