CoronaMens en Dier

‘Zeer explosief materiaal’ over Jaap van Dissel: ‘Als dit waar is, is hij corrupt tot op het bot’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Stichting Open Nederland, die is opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan het heropenen van Nederland tijdens de coronapandemie, heeft in coronatijd 750.000 euro overgemaakt naar OMT-voorzitter Jaap van Dissel. 400.000 euro is vervolgens doorgesluisd naar een rekening op Aruba, onthullen Yves Gijrath en Erik de Vlieger in hun podcast.

Van Dissel kreeg het geld via een Belgische Rabobank-rekening, blijkt uit een bankafschrift dat Gijrath in handen heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Mijn eerste vraag is: waarom heeft Stichting Open Nederland een bankrekening in België? Dat vind ik al raar,” zei De Vlieger. Gijrath voegde toe: “Waarom wordt Jaap van Dissel betaald door een Belgische rekening van Stichting Open Nederland?” Hij benadrukte dat de media hierin moeten duiken.

Dit zaakje stinkt naar corruptie

Advocaat Hester Bais reageert op Twitter: “Als de transactie-overzichten kloppen die ik heb ontvangen ter informatie (en te openbaren) dan kan ik de ontvangst van 750.000 euro door Van Dissel van Stichting Open Nederland bevestigen. Ik heb deze ontvangen omdat ik al een tijdje publiekelijk vraagtekens zet bij deze stichting.”

“Dit zaakje stinkt naar corruptie,” stelt journalist Annelies Strikkers.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren laat weten dat Forum voor Democratie dit verder aan het uitzoeken is. “Eerder werd al onomstotelijk aangetoond dat Van Dissel corrupt is, omdat hij OMT-adviezen liet beïnvloeden door zijn broodheer en sjoemelde met notulen. Als dit óók waar is, is hij niet zomaar corrupt, maar corrupt tot op het bot,” aldus Van Meijeren.

Explosief gerucht

Eerder onthulden Gijrath en De Vlieger dat er in 2018 ineens 5,666 miljoen euro op de rekening stond bij viroloog Ab Osterhaus.

Daarnaast gaat het gerucht dat Van Dissel beschikt over een vermogen van zes miljoen euro en dat hij dat aan het begin van de coronacrisis heeft laten veiligstellen door zijn vermogensbeheerder. Het is afkomstig van een ‘goede bron’, zei De Vlieger, die sprak van een ‘explosief gerucht’.


4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Jaap Von Dissel is niet alleen door & door Corrupt….hij is ook nog eens een Landverrader, Oorlogsmisdadiger & Massamoordenaar….maar goed voorlopig draaien we hier in Nederland voortdurend rondjes in dezelfde Vicieuze Cirkel…Dus over een jaar of tien verwacht ik dat de rest van Nederland dat ook wel een keertje zal gaan beseffen….geduld is een schone zaak, zullen we het maar op houden…

Halalguy
Halalguy
1 jaar geleden

Vandaar dat rabo België er niet meer is

Mars
Mars
1 jaar geleden

De eveneens tot op het bot corrupte media moet hier in duiken ?
Die worden rijkelijk beloond om de andere kant op te kijken die viespeuken.

Dirk
Dirk
1 jaar geleden

Reken er maar op dat bewindvoerders zich flink verrijkt hebben met belastinggeld in die corrupte farmaceutische,medische,politieke wereld.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x