Propaganda

‘BBC maakt steeds meer domme televisie’

Help mee door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lord Robert Winston heeft gedreigd de BBC te verruilen voor een concurrent omdat de wetenschappelijke programma’s van de corporatie volgens hem steeds meer worden versimpeld.

De vruchtbaarheidsexpert zei dat BBC-bestuurders zich meer bezighouden met kijkcijfers dan met het maken van kwalitatief goede programma’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Professor Winston zei tijdens een webchat dat managers huiverig zijn om programma’s over ingewikkelde zaken zoals het klimaat uit te zenden ondanks het feit dat ze ‘niet moeilijk zijn uit te leggen’.

Goed in staat

“Ze denken alleen maar aan kijkcijfers, maar als je een goed en interessant programma maakt zullen mensen ernaar kijken,” zei hij. “Ik ga sommige programma’s nu waarschijnlijk op andere kanalen presenteren.”

Het publiek is ‘goed in staat’ om ingewikkelde onderwerpen te begrijpen, maar is afhankelijk van documentaires die ze goed uitleggen, aldus professor Winston.

Lafheid

Het is niet voor het eerst dat hij het gebrek aan ambitie bij de BBC bekritiseert. In 2008 beschuldigde hij de BBC en toenmalig directeur-generaal Mark Thompson van ‘lafheid’ en ‘gebrek aan leiderschap’ toen Peter Fincham van BBC1 vertrok na een controversiële trailer met misleidend beeldmateriaal over de koningin.

Hij zei ook dat de BBC zwaar de fout in is gegaan door zich meer op amusement te richten. “Natuurlijk maakte Peter een fout,” zei hij destijds. “Maar als hij dan toch ontslag ging nemen, zou het moeten zijn omdat er te weinig feitelijke verslaggeving is op BBC1.

“Ik vind niet dat Mark Thompson een goede leider is,” besloot hij. “Ik ben niet de enige. Veel wetenschappers voelen zich erg ongemakkelijk en datzelfde geldt voor de journalisten.”

Bron: Telegraph.co.uk

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
11 jaren geleden

ik heb personelijk niets met de engelse tv maar ik moet deze man wel ?? gelijk geven ! ze kijken zeker tegenwoordig meer naar de kijk zijvers dan naar een uitzending van een goed programa want ook hier schort het eraan want ook de nederlandse tv is pulp

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

En richten ze zich op meer amusement, blijkt dat een pedo meer dan 200 meisjes heeft misbruikt.BBC = Bang Broekjes Closet.

willy
willy
11 jaren geleden

dat geldt ook voor nederland.

biff
biff
11 jaren geleden

Dumbing down the nation!

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x