Buitenland

Kabinet akkoord over invoering Europese digitale ID, ondanks expliciete instructie Kamer dit NIET te doen

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Het Europees Parlement en de Raad hebben donderdag een onderhandelingsakkoord bereikt over de belangrijkste elementen in het voorstel voor een Europese digitale identiteit.

Het is de bedoeling om burgers te voorzien van een digitaal identiteitsmiddel (eID) op basis van het concept van de Europese e-wallet. Lidstaten worden verplicht om tenminste één digitaal identiteitsmiddel aan te melden als onderdeel van een nationaal digitaal identificatiesysteem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toch akkoord

De EU-wallet is ‘vrijwillig en gratis’. De zogeheten Verordening voor een Europees Kader voor een digitale identiteit treedt naar verwachting halverwege 2025 in werking.

“Ondanks de expliciete instructie van de Tweede Kamer dit NIET te doen, is het kabinet toch akkoord gegaan,” merkt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) op.

Digitale euro

De digitale identiteit gaan we nodig hebben voor de digitale euro. Laat daar nu net een wetsvoorstel over gepresenteerd zijn. De digitale euro zal ook de status van wettig betaalmiddel krijgen.

De Europese Commissie heeft woensdag het wetgevend voorstel gepresenteerd voor de digitale euro. Met dit voorstel wil de Commissie het juridisch kader vastleggen voor de digitale euro, waarbij de ECB vervolgens in de toekomst kan besluiten om de digitale euro uit te geven.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
10 maanden geleden

De EU-wallet is “vrijwillig” en “gratis”. Aldus het Europees Parlement.

Ja….. en mijn naam is Fikkie.

Pepijn van Houwelingen is TERECHT boos, omdat de wil van de Tweede Kamer om dit NIET in te voeren, rücksichtslos opzij is geschoven.

Voor MIJ niet verbazingwekkend, omdat wij al jaren geen ene mallemoer meer te vertellen hebben. Dus de Tweede Kamerleden ook niet.

Het duurt dus nog ongeveer TWEE jaar, vóórdat wij met z’n allen in de digitale gevangenis zullen belanden. Althans diegenen, die er behoefte aan hebben om zich 24/7 te laten controleren en als een hondje braaf doen wat hun baasje hun zegt.

ALS mijn man en ik over twee jaar nog in dit aardse tranendal aanwezig zijn (NIETS is zeker uiteindelijk), dan zullen WIJ hier NOOIT aan mee gaan doen. Dan zullen wij OUTLAWS worden. Zoiets als de club van Robin Hood.

Maar gelukkig is het nog niet zover. Ik kan mij herinneren, dat nog niet zo lang geleden de EU op sterven na dood was.

Het zou mooi zijn als er opnieuw zo’n situatie zou ontstaan. En dan natuurlijk niet opnieuw op sterven na dood, maar totaal dood.

En dan op de puinhopen van de EU een nieuwe maatschappij opbouwen.

I HAVE A DREAM!!!

Willem
Willem
10 maanden geleden

En daarna wordt cash afgeschaft en heeft de overheid controle over alle inkomsten en uitgaven. Onderwerpen aan goeddenk is dan nog de laatste stap naar totale dictatuur.

Jean
Jean
10 maanden geleden

Kabinet = volksverraders no.1

Ze zouden nu opgepakt moeten worden namens de kamer.

Als niet, dan via interne politie en militaire opstand het parlement te steunen.

Verduijn
Verduijn
10 maanden geleden

Net zoals bij de euro, waarvan ik mij nog goed kan herinneren daar tegen te hebben gestemd wordt de digitale ID ons opgedrongen.
Eerst subtiel en gratis.
Maar ik wil niet meedoen hieraan en zal het weigeren net zoals die experimentele gentherapie prik.

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x