Buitenland

Spaanse boeren massaal in gele hesjes de straat op. De grote media ‘doen hun best om dit te verbergen’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De boerenprotesten breiden zich als een olievlek over Europa uit. Ook in Spanje gaan boeren sinds enkele weken massaal de straat op.

De Spaanse boeren zijn de lage prijzen voor hun producten spuugzat. Tegelijkertijd zijn de kosten gestegen en is de subsidie teruggelopen.

Ze waarschuwen dat het voortbestaan van hun boerenbedrijven in gevaar is en demonstreren onder de slogan ‘De boeren zitten aan hun limiet’.

Bezuinigingen

Op vrijdag 21 februari legden duizenden boeren met hun trekkers het verkeer in de zuidelijke regio Murcia en de Catalaanse stad Tarragona plat.

Eerder demonstreerden ze in Madrid, Valencia, Granada en Pamplona.

In Brussel demonstreerden boeren tegen bezuinigingen op het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid, een maatregel die is voorgesteld door voorzitter van de Europese Raad Charles Michel.

Tot halverwege maart

De boeren zijn van plan om zeker tot halverwege maart actie te blijven voeren, of tot de regering komt met concrete maatregelen.

BasedPoland tweette: “De internationale mainstream media doen hun best om informatie te verbergen over de Spaanse boeren, die zich hebben aangesloten bij de internationale gele hesjes-beweging en protesteren tegen hun socialistische regering.”

Bekijk hieronder beelden van het boerenprotest op dinsdag in Sevilla, toen zo’n 16.000 boeren de A-4 blokkeerden:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
2 jaren geleden

De Spaanse boeren kan me niet veel schelen die moeten hun eigen boontjes maar doppen , maar onze Hollandse boeren zijn veel belangrijker . Die worden door Rutte 3 het land uit getreiterd schandalig gewoon .

Willem
Willem
2 jaren geleden

Onbegrijpelijk dat er zoveel moeite gedaan moet worden om het gezond verstand te laten zegevieren, ben al dat gelieg en bedrog van politici en instituten zo spuugzat en met mij velen.

Markus
Markus
2 jaren geleden

Als die boeren slim waren geweest hadden ze de handen ineen geslagen. Collectieve winkels beginnen ( door hun eigen kinderen bijv.) en daarna tegen de supermarkt managers zeggen: halen jullie de groenten en fruit maar ergens anders vandaan maar wij verkopen jullie niets meer.
De burgers zullen automatisch naar de collectieve boerderij winkels gaan als er niets meer in de super markt ligt……
Uitgaan vanuit je eigen kracht schijnt moeilijk te zijn voor de meesten, jammer want daardoor geef je je kracht/macht maar aan zo’n supermarkt aandeelhouder.

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Dit is prima, mensen moeten overal in protest komen. Overal moet men laten blijken het bedrog te doorzien en het niet langer te pikken. Weg met de EU natiestaat, landsgrenzen en souvereiniteit weer terug.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x