Homepagina » Buitenland » Spaanse boeren massaal in gele hesjes de straat op. De grote media ‘doen hun best om dit te verbergen’
boeren
Foto: Twitter/Ismael Sánchez 🔻

Spaanse boeren massaal in gele hesjes de straat op. De grote media ‘doen hun best om dit te verbergen’

De boerenprotesten breiden zich als een olievlek over Europa uit. Ook in Spanje gaan boeren sinds enkele weken massaal de straat op.

De Spaanse boeren zijn de lage prijzen voor hun producten spuugzat. Tegelijkertijd zijn de kosten gestegen en is de subsidie teruggelopen.

Ze waarschuwen dat het voortbestaan van hun boerenbedrijven in gevaar is en demonstreren onder de slogan ‘De boeren zitten aan hun limiet’.

Bezuinigingen

Op vrijdag 21 februari legden duizenden boeren met hun trekkers het verkeer in de zuidelijke regio Murcia en de Catalaanse stad Tarragona plat.

Eerder demonstreerden ze in Madrid, Valencia, Granada en Pamplona.

In Brussel demonstreerden boeren tegen bezuinigingen op het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid, een maatregel die is voorgesteld door voorzitter van de Europese Raad Charles Michel.

Tot halverwege maart

De boeren zijn van plan om zeker tot halverwege maart actie te blijven voeren, of tot de regering komt met concrete maatregelen.

BasedPoland tweette: “De internationale mainstream media doen hun best om informatie te verbergen over de Spaanse boeren, die zich hebben aangesloten bij de internationale gele hesjes-beweging en protesteren tegen hun socialistische regering.”

Bekijk hieronder beelden van het boerenprotest op dinsdag in Sevilla, toen zo’n 16.000 boeren de A-4 blokkeerden:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

De Spaanse boeren kan me niet veel schelen die moeten hun eigen boontjes maar doppen , maar onze Hollandse boeren zijn veel belangrijker . Die worden door Rutte 3 het land uit getreiterd schandalig gewoon .

Rob
Rob
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

@Henk. Denk jij nou werkelijk dat Den Haag er achter zit? Natuurlijk niet. Het grootkapitaal heerst. De politiek is voert alleen maar uit wat hen opgedragen wordt. Dat komt o.a. van de EU maar ook de Bilderberg, waar dat gaaies elkaar opzoekt. Wat dat betreft is het voor alle boeren in heel Europa van belang want die worden allemaal door hun landelijke trekpoppen belazerd. Dat om ruimte te maken voor kapitalistische megabedrijven die dan de hele sector voor zichzelf hebben en zo optimale winst kunnen maken. In feite gaat het net zo als met het idee van TTIP en andere verdragen. Dat is geen handelsverdrag maar een ordinaire overname van de hele markt. Daarbij alle concurrentie, die de optimale winst in de weg staan, om zeep helpend. Die verdragen zijn alleen intercontinentaal, wat de boeren betreft gaat het binnen Europa net zo.

Henk
Henk
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Nou ja weet je Rob onze regering heeft het dan blijkbaar niet voor de volle 100% voor het zeggen maar ze zijn wel het uitvoerend orgaan .

vladi
vladi
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

niet voor de volle 100%?

Wakey Wakey,sleeping time is over.

fff

René
René
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

De landbouw moet dringend hervormd worden en dat komt vooral omdat velen in deze sector door subsidies lang overeind gehouden zijn. Dat moet stoppen, dan komen er inderdaad minder boeren en gaat vraag en aanbod beter aansluiten met een betere prijs voor de boer.

Een groot deel van het EU budget gaat naar landbouw subsidies en dat kan echt niet meer.

Elise
Elise
Reactie op  René
1 jaar geleden

@Rene, Je moet jezelf de vraag stellen, waarom die boeren subsidies hebben gekregen?
Dan moet je ver in de tijd. En het heeft meerdere redenen:
1. Ze moesten concurreren tegen landen, die het goedkoper konden doen.(beurs)
2. De supermarkten kregen de overhand, omdat zij spullen van buiten Nederland goedkoper konden inkopen.
3. Ze hebben veel moeten veranderen in hun bedrijf omtrent milieu regels.
4. Ze moesten steeds meer belasting betalen over hun omzet, bezit enz.
Ik vind dat Markus wel een goed idee heeft, maar ik betwijfel of dit wel kan via regelgeving/wet. We moeten af van die belachelijke concurrentie regels.(die zijn niet eerlijk) We moeten weer terug naar eerst wij. En dat is niet egoïstisch, maar puur om te overleven. Het is sowieso milieuvervuiling om boontjes uit Marokko te halen en die hier te verkopen bv.
Kleine winkeltjes weer terug in de buurten. Voor mensen, die slecht ter been zijn, die kunnen weer zelf hun boodschapjes gaan halen. Heb je die boodschappendienst niet meer nodig. Komen mensen weer meer in contact met elkaar. Ze zijn weer meer buiten de deur. Das goed voor de gezondheid en sociale controle. enz. Wat ik het belangrijkste vind is: Het gebeurt dan weer op een natuurlijke/spontane manier.
Je zult het dus op meerdere vlakken weer aan moeten passen.
We moeten veel dingen/lijntjes weer gaan verkleinen. Groter groot groots, dat kan echt niet meer. Is een dodelijke weg.

Margie
Margie
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Dat zei ik al in 1980…de ‘kleine’ zelfstandige gaat ten onder…Appie let zeer zeker niet op de kleintjes
De vis wordt duur betaald, de zegeltjes ook 😉

Willie
Willie
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

Begin jaren’70 woonde ik vergaderingen van het Bedrijfs Economisch Instituut in de Erasmus Universiteit Rotterdam bij (ik notuleerde) waarin ik al snel begrip en een toekomstbeeld kreeg van wat er komen zou. Die vergaderingen waren tussen bankfiguren, VNO-leden en economen (invloed politiek?) Daarin werden de plannen gemaakt over hoe men de kleine winkels konden wegwerken en daarmee de grote supermarkten en warenhuizen meer konden uitbreiden om tenslotte te komen tot slechts enkele groot-supermarkten en mega-warenhuizen en dan het liefst aan de rand van de steden. Ook de weeksalarissen en al vlug daarna de maandsalarissen via banken uit te keren, dat gaf winst door rente (moet je nagaan: alle Nederlandse werkers hun geld via de bank; een paar dagen op de bank is natuurlijk lucratief. Tel uit je winst!). Ook uniformiteit en schaarste van bepaalde producten ten voordele van andere goederen werden besproken. Al met al ben ik totaal niet verbaasd waar we nu inzitten, wat er aan zat te komen wist ik al. En met het vallen van Het Ijzeren Gordijn wist ik: “nu gaat het in rap tempo snel veranderen”. En dat is dus gebleken.

Margie
Margie
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Rene, geld krijgen is nooit gratis…subsidie ook niet
Uiteindelijk betaal je de hoogste prijs

Willem
Willem
1 jaar geleden

Onbegrijpelijk dat er zoveel moeite gedaan moet worden om het gezond verstand te laten zegevieren, ben al dat gelieg en bedrog van politici en instituten zo spuugzat en met mij velen.

Markus
Markus
1 jaar geleden

Als die boeren slim waren geweest hadden ze de handen ineen geslagen. Collectieve winkels beginnen ( door hun eigen kinderen bijv.) en daarna tegen de supermarkt managers zeggen: halen jullie de groenten en fruit maar ergens anders vandaan maar wij verkopen jullie niets meer.
De burgers zullen automatisch naar de collectieve boerderij winkels gaan als er niets meer in de super markt ligt……
Uitgaan vanuit je eigen kracht schijnt moeilijk te zijn voor de meesten, jammer want daardoor geef je je kracht/macht maar aan zo’n supermarkt aandeelhouder.

vladi
vladi
Reactie op  Markus
1 jaar geleden

geweldig idee.
dat is wat Michael Tellinger met project Ubuntu bedoelt te bereiken.

dikke duim voor je reactie.

fff

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Dit is prima, mensen moeten overal in protest komen. Overal moet men laten blijken het bedrog te doorzien en het niet langer te pikken. Weg met de EU natiestaat, landsgrenzen en souvereiniteit weer terug.

vladi
vladi
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

EU natiestaat lees nazistaat.

fff

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

Ohla , Spexit !

René
René
Reactie op  rayoflight
1 jaar geleden

EsExit, Adios ! 🙂

Sparky
Sparky
1 jaar geleden

Wat heb je nou op deze manier aan een regering? Ze doen meer kwaad dan goed. Een aantal jaren geleden was België failliet en er was geen regering meer, wat denk je, ineens ging alles een stuk beter met alles. En ja toen kwam de regering weer terug en nu is het weer een ballentent.

vladi
vladi
Reactie op  Sparky
1 jaar geleden

dat was ook in Spanje het geval.
1 jaar geen regering,economie groeide en werkeloosheid daalde.

regering is een onderdrukkingsmodel……een slavensysteem.

fff

Elise
Elise
1 jaar geleden

We moeten van de beurs af. De aandeelhouders/grootaandeelhouders bepalen de prijs. Winst wordt in de zakken gestoken en verlies wordt op de burger/het product weer afgerekend.
Is uiteindelijk een zelfmoordconstructie.
Voorbeeldje bij het voetbal. Het ging niet goed met Ajax. Zochten via de beurs naar investeerders. De aankopen werden groter. Het gaat nu redelijk goed.
Maar….Dit avontuur duurt maar even. Als men niet genoeg rendement eruit kan halen, dan zul je zien, dat de aankopen weer minder worden en zo zakt Ajax weer in. Bijkomend feit: Investeerders gaan zich bemoeien met aankopen. Mensen die de ballen geen verstand hebben van voetbal. Voetbal is dan geen voetbal meer.
Zo zie je ook dat de zorg/medicatie naar de klote aan het gaan is. Heeft niks meer met iemand beter maken meer te maken, maar meer met het onmenselijk systeem omhoog houden is.
Het is een feit dat handelen via technologie steeds sneller is gegaan. Dit is nu aan het instorten, omdat men aan kwantiteit(meer, meer) doet/deed en niet meer aan kwaliteit. Dit is een vorm van zelfvernietiging.
Kortom: de lijntjes moeten weer korter gemaakt worden. En dat kan alleen als regelgeving verruimd/aangepast wordt voor de gewone man. Bijkomend feit: het is milieuvriendelijker en de handel wordt weer echte handel en daardoor wordt het product ook weer beter van kwaliteit. Omdat het dan weer over het product zelf gaat en niet meer geld verdienen over het geld wat een product opbrengt.
Eigenlijk zou iedereen dit moeten leren. Hoe een beurs werkt en de gevolgen die er uit voort komen.

Margie
Margie
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Hoe en wanneer is de beurs ontstaan? De oorsprong

https://www.iexgeld.nl/Artikel/255018/Leuk-om-te-weten-zo-is-de-beurs-ontstaan.aspx

De ondergang zal niet zo lang meer duren

J@n
1 jaar geleden

-Uit de EU
-Gulden terug
-Ziekenfonds terug
-Grenzen dicht
-Privatisering terug draaien

Enige juiste oplossing.

x

Check Also

fuellmich

Advocaat Reiner Fuellmich geeft update over ‘Neurenberg 2’: Er is licht aan het einde van de tunnel

Enkele maanden geleden sprak advocaat Reiner Fuellmich ...

police for freedom

Police for Freedom Nederland van start: politieagenten en veteranen staan op!

In Spanje demonstreren politieagenten al geruime tijd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x