Binnenland

Kabinet begint met het vorderen van hotels voor migranten: ‘Nog even en wij worden gedeporteerd’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Het kabinet wil voor het eerst een vergunning geven voor de opvang van asielzoekers zonder akkoord met de gemeente. Het gaat om hotel ’t Elshuys in Albergen in de gemeente Tubbergen.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) praat sinds april met de gemeente over een vergunning voor opvang in een hotel. Dat heeft nog tot niets geleid. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) neemt de uitzonderlijke stap om zelf een besluit te nemen over de vergunning.

De gemeente laat weten ‘onaangenaam verrast’ te zijn door dit bericht. “Wij zijn als gemeente niet tijdig geïnformeerd en hebben de directe omgeving hierover ook niet kunnen informeren.”

Mensen pikken het niet meer

De gemeente is van mening dat de opvang van asielzoekers op de locatie niet past binnen het bestemmingsplan en dat een asielzoekerscentrum in Albergen niet in verhouding staat tot het aantal inwoners.

Dinsdagavond verzamelden tientallen mensen zich voor het hotel. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken. “Mensen pikken het niet meer,” zegt het Overijsselse Statenlid Joeri Pool (PVV).

Slimme truc

De verontwaardiging is groot. “Albergen moet als eerste de klappen van het nieuwe overrulende Haagse beleid incasseren,” aldus Statenlid Stijn Hesselink. Wat hij voor het hotel zag, was woede. “Heel veel oprechte, terechte woede. En die woede deel ik.”

“Het kan niet zo zijn dat er in een dorp als Albergen ineens 300 asielzoekers geplaatst worden. De gevolgen zijn niet te overzien en de impact is veel te groot,” stelt Hesselink. “Daarnaast is de werkwijze van het kabinet, het COA en niet in de laatste plaats ’t Elshuys onacceptabel. Met een slimme truc zijn ze alles en iedereen te slim af geweest, is de gemeente op een erg foute manier buitenspel gezet en zijn er flinke bedragen van uw belastinggeld verdeeld.

Vanuit de VVD klinkt forse kritiek

Fractievertegenwoordiger van FVD in Amsterdam Tanay Bilgin vraagt zich af wat VVD’ers er nou van vinden dat hun partij is overgegaan op keiharde asieldwang en dat ze daar zelfs de lokale democratie voor passeren.

Vanuit de VVD klinkt forse kritiek. Zo reageert het Limburgse Statenlid Teun Heldens (VVD): “Half politiek Nederland is met vakantie. Nu is het moment om even door te duwen. Wat een minachting van de lokale overheden en de lokale democratie!

Hij krijgt bijval van Bart Bisschop, fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Renswoude. “Geen woorden voor. Wat bezielt onze politici? Waarom komt men niet gewoon op voor de mensen van het land? Walgelijk dit, ook nog met dwang opgelegd,” schrijft Bisschop.

“Ongelofelijk. Helemaal klaar met dit kabinet dat op verschillende dossiers geen verantwoordelijkheid wil nemen en de lokale democratie ook hiermee buitenspel zet. Waardeloos en liberaal onwaardig, bah,” fulmineert Joris Poffers, fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Dinkelland.

Nu zijn het nog hotels

PVV-leider Geert Wilders spreekt van ‘het einde van de democratie’. “Ze worden gemeentes door de strot geduwd. Massa’s gelukzoekers. Die ons land helemaal kapotmaken. Onze straten onveilig maken. Dit kabinet gedraagt zich als een totalitaire bezetter die lak heeft aan de lokale democratie.”

“Dus nu begint het kabinet ook al hotels te vorderen voor migranten. Nu zijn het nog hotels. Straks komen ze met de Wet verplaatsing bevolking. Wacht maar af. Nog even en wij worden gedeporteerd. Dit stopt niet, niet vanzelf!” waarschuwt oud-journalist Evert Davelaar.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
236 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacinta
Jacinta
1 maand geleden

Het gebeurd allemaal met opzet, om de burgers op te zetten tegen de overheid! Het is het plan…

Wil
Wil
1 maand geleden

Allemaal aktie voeren tijdens de Vuela in Woudenberg, ze hebben de gek met ons, waarom geen Hotel in Wassenaar of Gooi?

ALF
ALF
1 maand geleden

Op naar een volksopstand?

Mart
Mart
1 maand geleden

Als je dit als Nederlandse toe laat, is het einde zoek.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

236
0
We lezen graag je reactie!x