Homepagina » Buitenland » Wit-Russische president waarschuwt: ‘Dit is het doel van de coronacrisis’
coronacrisis
Foto: Okras CC BY-SA 4.0

Wit-Russische president waarschuwt: ‘Dit is het doel van de coronacrisis’

Bijna overal ter wereld worden maatregelen getroffen om de coronacrisis te beteugelen, maar niet in Wit-Rusland.

In Minsk zijn winkels en restaurants open en is er geen verbod op evenementen.

Wel mogen ouders hun kinderen thuishouden van school, beginnen colleges later en krijgen mensen het advies vaker hun handen te wassen.

Coronapsychose

De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko waarschuwt dat machtige landen en mensen de coronacrisis gebruiken om de wereld naar hun hand te zetten.

“Ik stelde ooit de vraag: ‘Is deze pandemie, dit coronavirus door mensen gemaakt?’ Ik heb nog geen antwoord op deze vraag, maar heb wel zo mijn vermoedens. Gebruiken politici en anderen de pandemie om er zelf beter van te worden? Jij en ik weten allebei het antwoord op deze vraag. Het gebeurt nu al. Machtige spelers willen de wereld herscheppen; niet door middel van een ‘oorlog’ (Emmanuel Macron sprak al van een oorlog) maar door middel van deze ‘coronapsychose’ of ‘infodemie’. Veel mensen vragen zich af wat er na de pandemie zal gebeuren,” zei Loekasjenko vrijdag tijdens een interview met Mir TV.

Hij is niet van plan de Wit-Russische economie stil te leggen.

Rijken rijker, armen armer

“Kijk naar Amerika, waar 2 biljoen dollar is bijgedrukt en ze van plan zijn om nog eens 2 biljoen te drukken,” zei hij.

“Mijn vriend [VN-secretaris-generaal] Antonio Guterres heeft voorgesteld om 10 procent van het wereldwijde bbp bij te drukken,” voegde hij toe. “Dit zal leiden tot inflatie.”

“En bij wie komt dat bedrag van 20 biljoen dollar terecht?” vroeg hij. “De rijken zullen rijker worden en de armen armer.”

Nooit meer hetzelfde

Als ze 10 procent van het wereldwijde bbp hebben bijgedrukt, kloppen ze aan bij landen en zeggen ze: ‘hier is een beetje voor jullie, maar nu moeten jullie doen wat wij zeggen’, aldus Loekasjenko.

“Dat is hoe ze de wereld herscheppen,” waarschuwde hij.

De president merkte op dat de wereld na de pandemie nooit meer hetzelfde zal zijn.

[Sputniknews]
4.7 29 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
11 maanden geleden

Een infodemie, prachtig gevonden woord.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden

Mijn persoonlijke mening is, dat deze Alexandr best wel eens, het gelijk aan zijn zijde zou kunnen hebben.

Het hele Corona circus is geregisseerd, er zijn personen die er grof geld aan verdienen en de wereld naar hun hand gaan zetten.

De vrijheid van het individu verdwijnt en de rijken worden rijker.
In Nederland is Rutte al jaren bezig, met de totale ontmanteling van de inspraak van anders denkenden.
RUTTUP en NEXIT.

Harry
Harry
11 maanden geleden

Professor Knut Wittkovski https://youtu.be/lGC5sGdz4kg legt uit dat door de lockdown in Nederland afgedwongen door de media er een tweede golf zal komen met juist MEER doden.
Beter ten halve gekeerd. De kinderen moeten weer zo snel mogelijk nasr school zodat groepsimmuniteit opgebouwd kan worden. Wel moeten zwakkeren worden beschermd. Zonder die gekke lockdown maatregelen die de media door emotionele chantage heeft afgeperst van de regering zouden we er nu bijna vanaf zijn maar de situatie is alleen maar Gevaarlijker geworden omdat de virus gevaarlijker kan worden. Knut zegt over het thuisblijven: it keaps the VIRUS healthy.
Een tweede golf is goed voor mensen als Bill Gates die de hele wereld willen volpompen met vaccins. Als het mis gaat moeten we de media verantwoordelijk houden.

Willem
Willem
Reactie op  Harry
11 maanden geleden

Ja groepsimmiuniteit is het eerste wat Rutte zei maar hij werd snel teruggefloten, doet me denken aan de uitspraak windmolens draaien niet op wind maar op subsidie.

vladi
vladi
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

actief verzet is de enige oplissing.

fff

Brickshooter
Brickshooter
Reactie op  vladi
10 maanden geleden

Daar zijn leiders voor nodig.

Joop
Joop
11 maanden geleden

Slimme vent !!!

mike
mike
11 maanden geleden

** Jezuiet ** Dr.Fauci heeft in 2017 zijn verwachting uitgesproken dat er tijdens de regeringsperiode van Trump een “verassingsuitbraak” zou komen van een virus. Hij melde tijdens een toespraak over “Pandemic Preparedness in the Next Administration” , slechts enkele dagen voordat Trump President werd.

Hij is al 32 jaar directeur van de NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) en heeft vanuit die positie ook vijf voorgaande presidenten al gewezen op dit soort uitdagingen.

Jesuit agent Dr. Fauci said in 2017 there will be a surprise outbreak during Trump Presidency
https://www.youtube.com/watch?v=-3BhM2M8bWE

En dan is het natuurlijk de vraag: zei hij dit vanuit een oprechte menselijke zorg, of zei hij dit omdat Jezuiten door de eeuwen heen wel vaker naar dit middel gegrepen hebben om leiders naar hun hand te zetten (of te vermoorden)? Met als doel meer macht te krijgen…

André
André
Reactie op  mike
11 maanden geleden

de pest in de middeleeuwen is ook omgeven met aparte verhalen als buiten de gebruikelijke geschiedenisboekjes leest.

Rob
Rob
Reactie op  mike
11 maanden geleden

@mike. Als je leest over ‘voorspellingen’ of ‘waarschuwingen’ van allerlei types op dat niveau dan ga er maar vanuit dat het op de agenda staat. Niemand kan werkelijke voorspellingen of waarschuwingen doen zonder dat er al iets is waar dat op gebaseerd is. Dan geven ze uiteindelijk gewoo aan welke agenda punt er aan zit te komen.

René
René
11 maanden geleden

Hoe je er ook tegenaankijkt. We staan waar we NU staan, en hoe Nu verder….

Waarschijnlijk is dat het NL kabinet de komende week met een richting gaat komen om de maatregelen vanaf einde april, begin mei, af te gaan bouwen door in delen weer ‘open’ te gaan zodat de ‘beweging van de mensen’ niet ineens 100% maar zeg met 10-20% per keer op gang gaat komen.

Daarnaast zal er op vrijwillige basis veel getest worden, met name op immuun zijn. De resultaten kunnen anoniem verzameld worden op de laboratoria zodat gegevens verzameld kunnen worden over de mate van immuniteit per leeftijdsklasse en regio.

Mensen met zwakke gezondheid c.q. de risico groepen zal sterk worden aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven de komende minimaal 2 maanden en langer afhankelijk van de ontwikkeling. Wellicht komt er begin mei een vrij plotselinge (externe) positieve ontwikkeling!

Of er ook gelijktijdig getest gaat worden op het ‘dragen van het virus’ is nog maar zeer de vraag, deze testen vergen meer tijd (en geld), voegen waarschijnlijk weinig toe aan het beleid rondom het opstarten, tenzij mensen symptomen hebben, en de testcapaciteit kent z’n grenzen.

Laten we hopen dat voor mensen die het virus dragen het vrijwillig blijft om ‘data’ af te staan en ook dat mensen in het algemeen vrijwillig data kunnen delen met telecom of specifieke APPs via een vorm van ‘Opt-In’. Een verplichting hiertoe zou veel te ver gaan evenals ‘Opt-out’ zoals bij orgaandonatie helaas het geval is.

Waarschijnlijk gaat het wel volgens bovenstaande lijn plaatsvinden, het kabinet zal er veel aan gelegen zijn om voldoende draagvlak onder de bevolking te behouden.

man ó man
man ó man
Reactie op  René
11 maanden geleden

René maakt zich nogal druk om een virus, maar niet over de grote economische schade die de wereldwijde overheid aangericht heeft met dit hele valse viruscircus? Achteraf: het virus was niet het probleem, maar de politiek en overheid en vooral degene voor wie ze werkelijk werken en dat is allang niet meer voor het volk. Droom lekker verder.

Rob
Rob
Reactie op  René
11 maanden geleden

@René. De andere mogelijkheid is dat Rutte de maatregelen wederom verlengt. Je moet niet raar opkijken als hij dat doet. Hij is immers een trekpop van de elite en hij voert alleen maar uit wat hem opgedragen wordt. Hij heeft niets te vertellen.

Die testen voor immuniteit daar zou ik niet aan mee doen als ik jou was. Daarmee weten ze meteen wat voor middel nodig is om jouw immuniteit te verzwakken zodat je gemakkelijk gecontroleerd kunt worden. Niets van wat ze doen is in het belang van de mens. Werkelijk allesis in het belang van de heersende macht. Dus willen zij ook alleen maar weten hoe jouw immuun systeem ervoor staat zodat ze de nodige ‘maatregelen’ kunnen treffen om een persoonlijke vaccin samen te stellen gebaseerd op jouw immuun systeem en de verzwakking daarvan. Vertrouw op je eigen lichaam. Als je griep hebt of zo, gewoon uitzieken en weer door gaan, net zoals we dat vroeger ook al deden. Toen deden ze al die testen ook niet.

René
René
Reactie op  Rob
11 maanden geleden

Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde ziektebeelden Rob…..

Jets
Jets
Reactie op  René
10 maanden geleden

@René

Nee, u drukt het verkeerd uit. Ieder mens is UNIEK en GEEN EENHEIDSWORST..
De “one-size-fits-all” gedachte van de farmaceuten heeft zijn langste tijd al gehad. Alle bijwerkingen die we voor lief moeten aannemen, bah, bah, bah. Ik heb de hele “jan-doedel” troep al gehad.

Ik weet er alles van af. Ik ben al 14 jaar kankerpatient en er zijn meerdere personen in de familie-, vrienden- en kennissenkring die arts, apotheker of specialist zijn.

De kans is groot dat “Rob” gelijk krijgt ….

Rob
Rob
Reactie op  René
10 maanden geleden

René, nee dat hebben we niet. De wereld draait echter wel op ziekte, met macht als grootste ziekte. Van daaruit is het doel alleen maar om de mens te verzwakken zodat we beter te controleren zijn. Gezonde en zelfstandiig(e) (denkende) mensen zijn moeilijker te controleren. Daarom moet je het vanuit de heersende macht zien. Op de website van Nazi krant Telegraaf is al een artikel te lezen van zogenaamde experts waar al een signaal gegeven wordt om de maatregelen niet zomaar af te bouwen of los te laten op 1 juni. Daarbij plaatsen ze een foto alsof iemand net een harttransplantatie of iets dergelijks heeft gehad om het drama en angst gehalte nog wat extra op te schroeven.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/430355475/experts-nog-maanden-met-het-coronavirus-bezig

salvar
salvar
11 maanden geleden

ik las het kan nog wel 2 jaar duren.
natuurlijk , dan is het 5G net uitgerold en kunnen ze het gebruiken tegen een onwillig volk.
knopje draaien en je hersens laten sudderen.
ik zie het helemaal voor me een planeet met alleen maar schapen.

RUTTE weet het.
BAUDET weet het.
WILDERS weet het.
de rest weet het ook dat dit virus een grote leugen is maar het pluche zit lekker.
we zijn zo gehersenspoeld dat de meerderheid het niet snapt.

Eelke Piers
Eelke Piers
11 maanden geleden

……..Rijken rijker, armen armer….

Hoeveel miljarden heeft Rutte uitgetrokken voor de economie???
Al dit geld gaat naar de bedrijven in de hoop dat zijn hun personeel en zich zelf betalen.
Autofabriek VDL NedCar in Born heeft direkt van de regeling gebruikt gemaakt om 5000 man personeel naar huis te sturen.
Waar gaat het geld dus heen?

Arwijn
Arwijn
10 maanden geleden

Ik ben klaar om de straat op te gaan en de regering onder Quarantaine te brengen!
Ik denk dat het tijd word dat wij het volk de Politieke Communisten uit hun functie verwijderen.
Het moet PERMANENT afgelopen zijn met politieke bescherming tegen gerechtelijke vervolging!

Tante Maart Geerink
Tante Maart Geerink
10 maanden geleden

Wat zij ( bedrijven als Google, filantropen George Soros en Bill Gates en steenrijke billionairs ) doen is de mensen in hun vrijheid beperken. Omdat zij de wereld in handen hebben kunnen zij dit doen. De vrijheid en onze ontwikkeling worden geblokkeerd. Dit weten zij en ze gaan ermee door want zij zijn de vijanden van het volk. Je verlangt gewoon terug naar de tijd dat Nederland bezet werd door de Spanjaarden. Want wat wij nu hebben aan regeringen en parlementen dat is zo weerzinwekkend dat wij naar een samenleving toe glijden waar zelfs geen vogel meer zal vliegen.

x

Check Also

rutte

Dit is de langverwachte brief van Rutte over Build Back Better

Kamerlid Henk Krol vroeg demissionair premier Rutte ...

griepgevallen

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Een opmerkelijk bericht in de media: er ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x