Binnenland

Kabinet gevallen: vergeet dit niet als u over een paar maanden weer in het stemhokje staat

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Het vierde kabinet van premier Rutte is gevallen over onenigheid over het asielbeleid. De coalitiepartijen werden het niet eens over maatregelen om de instroom van asielzoekers te beperken.

De val van het kabinet leidt tot gemengde reacties. “Eindelijk! Het kabinet is gevallen en er komen nieuwe verkiezingen. Nu hebben we de kans om een krachtige nieuwe koers uit te zetten. Laten we de macht weer teruggeven aan de mensen. Het is tijd voor een frisse wind,” zegt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

PVV-leider Geert Wilders wil dat er snel nieuwe verkiezingen komen. “Adieu Rutte, Kaag en de rest!” schrijft hij.

Mooi spelletje van Rutte

“Rutte IV is gevallen als gevolg van een politiek spelletje. VVD pretendeert nét iets minder immigratie te willen, maar als puntje bij paaltje komt staan alle kartelpartijen voor hetzelfde beleid: méér immigratie, méér klimaat en méér EU,” merkt Forum voor Democratie op.

“Eindelijk. Dit rampenkabinet lijkt definitief gevallen. Nu hopelijk snel nieuwe verkiezingen. Nederland is klaar met de absurde open grenzen, de daardoor veroorzaakte woningnood, de krankzinnige klimaatplannen en de oorlogshitserij,” aldus FVD-leider Thierry Baudet.

Annelies Strikkers twittert: “Demissionair hebben ze meer macht, het kabinet is niet meer weg te sturen. Mooi spelletje van Rutte. Pas tegen de kerst nieuwe verkiezingen en dan weer met hetzelfde zooitje verder. Waarbij CDA vervangen wordt door BBB.”

Een kabinet laten vallen verandert niets aan die feiten

Financieel expert Ab Flipse spreekt van een ‘meesterzet’ van ‘sluwe vos’ Mark Rutte. “Op naar de grande finale via Rutte 5.” Hij voorziet dat deze ‘hoofdschuldige’ terugkomt als ‘overwinnaar’ met een nieuwe ploeg vazallen.

“De VVD is al 13 jaar aan de macht, levert telkens de asiel-bewindspersoon én is migratiekampioen. Een kabinet laten vallen verandert niets aan die feiten. Vergeet dat niet, als u over een paar maanden weer in het stemhokje staat,” benadrukt gemeenteraadslid Tom de Nooijer.

4.8 217 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

268 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
9 maanden geleden

Nu maar hopen dat de boeren niet weer de fout maken de build back better partij van van der Plas (ofwel de van Boer naar Burger Beweging) aan de macht te helpen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
9 maanden geleden

HOERA !! STEM OP FvD… Nederland terug naar het volk !!

Cok
Cok
9 maanden geleden

Vertrouw ze voor geen meter
Ze gaan zeker weer bekonkelen en zorgen dat ze weer een meerderheid hebben
Partijtjes omkopen in de achterkamertjes

Marion
Marion
9 maanden geleden

Demissionair toch de macht blijven uitoefenen,dat is de Ruttetruc. En met nieuwe verkiezingen blijft het hetzelfde. Met dit kabinet krijgt Nederland noooooit meer goed nieuws.

Back to top button
268
0
We lezen graag je reactie!x