Binnenland

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ondernemers te helpen. Het hoge btw-tarief ging van 19 naar 16 procent en voor groente en fruit vraagt de overheid 5 in plaats van 7 procent. Eerder besloot België de btw in de horeca te verlagen. En wat doet Nederland? Het kabinet-Rutte kan het btw-tarief wel verhogen, zoals begin vorig jaar is gebeurd, maar niet verlagen.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft nee gezegd tegen de btw-verlaging in Nederland, schrijft De Telegraaf. Hij zei dat de systemen van de Belastingdienst het niet aankunnen. “De introductie van een nieuw, nog niet bestaand tarief is op korte termijn it-technisch niet mogelijk voor de Belasting.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dus een verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent kunnen de systemen van de fiscus wel aan, maar een verlaging van de btw niet. Frappant zeg. Gebruiken ze in België en Duitsland hele andere systemen dan? Misschien moeten wij die systemen ook maar gaan gebruiken. Die kunnen een verlaging van de btw kennelijk wel aan.

Belastingparadijs

Afdelingsvoorzitter van de SP in Apeldoorn Sandra Jagesar merkt op: “Toch raar dat als het te maken heeft met lastenverlichting het allemaal te ingewikkeld is. Of het nu om de huur, btw-verlaging, et cetera gaat. Terwijl allerlei ingewikkelde constructies voor miljardenbedrijven wel mogelijk zijn. Dit zijn politieke keuzes.”

De Belastingdienst sluit al jarenlang omstreden deals met grote bedrijven over belastingvoordelen. Sinds een jaar staat Nederlands zelfs officieel te boek als belastingparadijs. Het is voor het eerst dat het Europees Parlement een EU-land als belastingparadijs heeft aangemerkt.

Toenmalig staatssecretaris Snel ontkende dat Nederland een belastingparadijs is. Volgens hem loopt Nederland juist voorop in de aanpak van belastingontwijking. Ironisch genoeg moest Snel al vrij snel het veld ruimen vanwege de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst, die zich nog altijd voortsleept. Afgelopen week bleek nog dat de Belastingdienst duizenden dossiers van mensen die toeslag kregen en in beroep zijn gegaan tegen besluiten van de fiscus, te vroeg heeft vernietigd. We lopen wel voorop ja. Bij het uitknijpen van burgers.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

HahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahHahahahhHahahahahahahahaha….

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

De BTW is de oplossing voor alles.
Heeft de staat meer geld nodig? BTW verhogen.
Is er deflatie? De BTW verhogen.
Moet er consumtiegeminderd worden? De BTW verhogen.

Politici kicken op de BTW?
Waarom? In tegenstellingen tot de inkomstenbelasting kan de BTW oneindig worden verhoogd. Bij IB belasting van 100% blijft er niets over.
Maar BTW van 100% kan wel. BTW van 1000% kan ook. BTW van 100000% is nog beter. De BTW bomen reiken tot aan de hemel.

Geweldig instrument zoals politici het woord ‘instrument’ graag gebruiken.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
3 jaren geleden

zal wel zelfde zijn met de 1.5 mtr.. wij kunnen wel nog verder uit elkaar.. maar politiek nooit meer tot elkaar komen.. zijn wij zelf niet erger dan de belasting dienst.. ik wordt tegenwoordig bij korte afstand tot mijn medelanders behandeld alsof ik melaatse ben en schurft heb..
of heb ik hier dan met belasting medewerkers te maken..!!!!!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Heel eenvoudig. We schaffen de de bestaande BTW af.
Tegelijk voeren we een nieuwe BTW in.
Trouwens, we hebben al eerder een BTW verlaging meegemaakt.
Dus het kan gewoon.
Overigens kunnen we de BTW beter afschaffen.
Politici gooien het geld toch over de balk.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x