Homepagina » Buitenland » Ook in Nederland doen we mee met de ongefundeerde hetze tegen Rusland. Hoe de elite zich compleet voor schut zet
Ook in Nederland doen we mee met de ongefundeerde hetze tegen Rusland. Hoe de elite zich compleet voor schut zet

Ook in Nederland doen we mee met de ongefundeerde hetze tegen Rusland. Hoe de elite zich compleet voor schut zet

De mediamachine schildert de Russen nog steeds als grootste gevaar af. In de ogen van de links-liberale orde is het Rusland van Poetin een gevaar voor onze ‘westerse waarden’ en probeert Poetin onze democratie te ondermijnen, schrijft Bart Reijmerink in een ingezonden stuk voor Novini.

“Dat de NAVO zich al jaren naar het oosten uitbreidt wordt vaak voor het gemak achterwege gelaten,” zegt hij.

Hij merkt op dat zowel media als overheid het niet schuwen om totaal ongefundeerde smaadcampagnes tegen Poetin en zijn ‘aanhangers’ te houden.

Zeer diepe dalen

Speciaal aanklager Robert Mueller zocht bijna twee jaar naar een samenzwering tussen het campagneteam van Trump en het Kremlin.

“Het complotdenken van het anti-Trump-kamp (Democraten, links-liberale media, buitenlandse overheden) bereikte werkelijk zeer diepe dalen,” aldus Reijmerink.

“Als drammende kinderen die hun gelijk willen halen en zich laten leiden door emotie in plaats van ratio hebben zij zich compleet voor schut gezet,” vervolgt hij.

Raadsel

Waarom zij hiervoor niet ter verantwoording worden geroepen is een raadsel, klinkt het.

Reijmerink stelt vast dat we ook in Nederland meedoen met de ongefundeerde hetze tegen Rusland.

Zo zouden de Russen in Nederland proberen kiezers te beïnvloeden en werd FvD-leider Thierry Baudet een ‘spion van Poetin’ genoemd.

Compleet onzinverhaal

Overal in de EU wordt bij een groei of overwinning van populistische partijen gelijk gespeculeerd over Russische bemoeienis.

“Oud-minister Halbe Zijlstra produceerde een compleet onzinverhaal over een besloten toespraak waarin Poetin sprak over de ambities van een ‘groot Rusland’,” schrijft Reijmerink.

Klap

“Bij iedere hobbel op de weg voor de politieke elite wordt het anti-Rusland-paard van stal gehaald,” voegt hij toe.

Hij wijst erop dat de komende verkiezingen een klap gaan worden voor het eurofiele establishment.

[Novini]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  -minister Halbe Zijlstra produceerde een compleet onzinverhaal over een besloten toespraak waarin Poetin sprak over de ambities van een ‘groot Rusland’,” schrijft Reijmerink.
  zo en op dit moment kan je misschien beter poetin hebben dan het stelletje idioten wat hier huist.

  ik heb de laatste jaren het gevoel dat ik niet meer in dit land thuis hoort en dit gevoel wordt steeds erger.
  nederland is een verschrikkelijk k.t land geworden en zal alleen maar erger worden.

  36 likes
 • Ad de Pree schreef:

  Het gaat ze alleen maar om een machtig Europa, dat zich moet weren tegen de agressieve Russen. Dat idee werd ook verkondigd door de “leider”Mussert. Er waren zelfs veel Nederlanders die ten strijde trokken tegen het bolsjewisme, om Europa te beschermen. Wat is er veranderd?

  11 likes
  • Henk Azie schreef:

   Beste, bekijk de documentaire Europa the last battle.
   Grt

   9 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   En diezelfde Nederlanders die in de jaren ’40 Europa hebben behoed voor het communisme – Zoek maar eens op operatie Groza (Donderstorm). Het blijkt dat Operatie Barbarossa een preventieve aanval van de Duitsers op het Rode leger is geweest en niet, zoals men ons wil doen laten geloven een aanval voor “Lebensraum” – zijn ALLEN als landverraders weggezet. Ze maakten namelijk deel uit van de SS vikingdivisie. Indien operatie Groza had plaatsgevonden (geplande datum 6 juli 1941) dan had héél Europa hetzelfde kunnen ervaren als wat er gebeurde in de Russische “Revolutie” en in de Spaanse “burger”oorlog.

   Lees: Alexandr Solzhenitsyn – The gulag Archipelago
   Lees: Viktor Suvorov – Icebreaker

   Illuminisme (van Illuminati), marxisme, bolsjewisme, socialisme en communisme zijn synoniemen!
   (USSR) Unie van SOCIALISTISCHE Sovjet Republieken…

   Een laatste opmerking: De grondwet van de V.N. is bijna een exacte kopie van de grondwet van de USSR!

   Lees: Edgar Griffin – The fearful master A second look at the United Nations

   Welcome to the NWO!

   12 likes
 • Dirk schreef:

  Alleen Russische vrienden van Putin hebben het goed en kunnen zich vakanties naar het buitenland permitteren.

  En dat is niet het beste volk wat je in je land krijgt.
  Ik zeg het maar even.

  3 likes
  • Koos Smakeloos schreef:

   Wakker worden! Enig idee hoeveel Russische doodnormale jongeren dagelijks Nederland en andere EU landen bezoeken? Er landen sowieso al minstens 4 vliegtuigen vanuit Moskou op Schiphol. Elke dag. Vrienden van Putin persoonlijk? Doe normaal man. Het leven is daar voor de gemiddelde man stukken beter geworden onder Putin/Medvedev. Dat is een feit. Zelf zeker nooit in Rusland geweest de laatste 10 jr? Natuurlijk niet, het enge Rusland brrr. Laat me niet lachen man 🙂

   9 likes
  • Erde schreef:

   Dat is nog maar de vraag. Ooit met een Rus gesproken? Ik ken iemand die daar al jaren woont en werkt. Hij zegt dat het goed toeven is daar. En hij reist regelmatig op en neer. Zonder problemen. Ik ging in de jaren 90 eens naar China. Moest een visum vragen voor dat zeer strenge land. Binnen een half uur had ik een visum. Zonder problemen. Probeer als buitenlander eens eens een visum voor NL te krijgen. Mijn moeder moest garant staan voor een visum om de Indiase man van mijn zus Nl in te krijgen. Inkomensgegevens, huisvesting…Alles wilden zij weten. Geloof niet in de westerse propaganda. Ze maken je wijs dat men hier in de vrije wereld leeft en dat andere landen zo streng zijn. Maar dat is regelrechte BS!

   6 likes
  • Matt schreef:

   Dirk,
   Zijn die duizenden Russische toeristen die afgelopen zomer in België waren allemaal vrienden van Putin?

   Ik vraag het maar even.

   4 likes
   • Dirk schreef:

    Ik spreek wel eens Russen in het havengebied, buitenlanders zijn niets nieuws hier als ze zich maar gedragen, deze zijn hier dus vanwege werk en zijn een paar dagen hier aan wal.

    Deze vertellen mij dat directe en indirecte vriendjes van Poetin het beter hebben daar en zich vakanties kunnen veroorloven, de rest wordt niet naar omgekeken en leven in de armoede.

    Vraag het ook eens in Thailand, waar ik mensen ken die er wonen, Pattaya is er niet beter op geworden met de Russen.

    1 likes
  • I Trust Putin The Most schreef:

   Waar haal je die onzin vandaan zeg?

   2 likes
 • Remco Hylkema schreef:

  Mooi dat de gewone man er steeds meer doorheen prikt, door alle nonsens. Mooi dat de MSM zichzelf met de insinuaties, de zwartmakerij en de leugens in eigen voet blijft schieten en daardoor steeds kleiner wordt. Alex Jones zei al in 2016 tijdens de presidentsverkiezingen dat de alternatieve media een bereik van 53% had t.o.v. de bevolking. De MSM zal gemarginaliseerd worden als ze geen draai maakt en niet eerlijker wordt!

  18 likes
 • Elles schreef:

  https://www.youtube.com/channel/UCw_DVDHuBrZ0KJ37yr0AB3g
  Hier een link naar video’s over de vredesmars op 9 mei in Arnhem
  Janneke Monshauer, Cees Hamelink en Karel van Wolferen houden hier een pleidooi voor Vrede met Rusland

  9 likes
 • Heldopwittesokken schreef:

  Oekraïne mag Rusland niet, Polen mag Rusland niet, Georgië ook niet en ga zo maar door. Nagenoeg geen een buurland heeft een positief beeld van Rusland. Dit komt doordat de Russen wel degelijk nog steeds imperialistische doelen hebben en dit dan ook deels hebben uitgevoerd na het uiteenvallen van de Sovjet Unie. Zeker de derde partij daar momenteel zijn pure chauvinisten en de tweede gevaarlijke oude communisten. Hun leidende partij wil ook uiteraard hun macht uitbreiden al zijn die er wel sluwer in. Daarnaast is het een uiterst corrupt land met een lachwekkend GDP gemiddelde. Niet een nationalistisch land om een voorbeeld aan te nemen. Al is de dreiging voor het Westen momenteel natuurlijk totaal niet hoog te noemen, dit is wel degelijk hoog voor Oekraïne bijvoorbeeld en de Polen investeren veel in hun leger hoofdzakelijk voor de oude angst voor Rusland. Polen is overigens een beter nationalistisch voorbeeld dan Rusland (een sterk groeiend economie ook & een stuk sterker homogeen).

  Het enige dat het Westen (zeker Nederland) van de Russen zou moeten overnemen is een meritocratisch immigratiebeleid en meer respect voor traditie (ook om dit te behouden). Het eerste is 5 jaar werken en investeren in de economie (een huis kopen) voor eventuele papieren aan nieuwe immigranten (zo gaat dat daar). Plus geen gratis geld geven aan gelukszoekers. Dat zou veel helpen zeker op langer termijn. Helaas zal dit niet gebeuren in Nederland, tenzij mensen massaal op FVD & PVV gaan stemmen. Dan kan het wellicht nog wel veranderen in die zin, maar goed dan blijf je zitten met te lage geboortegetallen door een individuele liberale opleiding & opvoeding van kinderen (iets waar deze twee nationalistische partijen ook aan meedoen), waardoor Nederland er over 30-60 jaar drastisch anders zal uitzien (veel meer) corruptie en lagere coherentie met een groeiende polarisatie als gevolg.

  Nederland is een land dat niet meer zal bestaan, simpelweg omdat dit onmogelijk is als je zo tolerant bent als Nederland is voor dysgenetische elementen die blijven groeien elk jaar in combinatie met te lage geboortegetallen sinds de jaren 60’s om de homogene populatie te handhaven (ruim onder 2.1 per gezin gemiddeld hetgeen noodzakelijk is om te blijven bestaan).

  3 likes
  • kees schreef:

   Er is maar 1 oplossing met ons allen in 1 klap alles aan Gort blazen en dan opnieuw beginnen, dat is de weg en daar heb je geen homogene gedachten bij nodig, …

   Het enige wat je daarbij nodig hebt is een zuiver geweten om de dood toe te treden, je moet los gerukt zijn van haat en los gekoppeld zijn van de gedachte dat Grond of Land aan jou toebehoort. Omdat jij ergens een Paspoort hebt gekregen en jezelf vervolgens de illusie op hebt gewekt dat het van jou is dat houd niet in dat het werkelijk van jou is !!

   . “When the blood in your veins returns to the sea, and the earth in your bones returns to the ground, perhaps then you will remember that this land does not belong to you, it is you who belongs to this land.”

   4 likes
  • margie schreef:

   Je draagt vast ook een witte helm…

   2 likes
 • Erde schreef:

  Ach, en nog even dan worden onze hersenen helemaal gefrituurd en zijn we niet meer in staat om ons op enige wijze te verzetten.

  6 likes
 • Wil schreef:

  Als de afspraken die tussen Reagan en Gorbachev gerespecteerd waren gebleven en dus de Navo niet naar het oosten zou uitbreiden dan had de verstandhouding er wellicht wat anders uit gezien met Rusland. Maar we hebben als een soort pacman al die landen opgevreten en nu staat de Navo aan de Russische voordeur te hijgen, en dan roepen we ook nog dat Rusland een bedreiging vormt.
  Ik snap wel dat Putin daar iets anders over denkt.

  6 likes
 • J. van der Duim schreef:

  Heb zelf ruim 6 jaar in de Ukraine en ruim 6 jaar in China gewoond/gewerkt. Uit ervaring kan ik zeggen dat het daar totaal anders is dan wat er hier door overheid en media wordt verteld. Het zou voor de meeste mensen nuttig zijn om eens nieuws te vergaren van “de andere kant” dan lees je die kant ook eens en kun je zien dat dingen vaak anders zijn dan hier wordt aangenomen. Goed voorbeeld : ik heb in het verleden al vaker gereageerd op nieuws in onze media op berichtgeving uit Ukraine, Rusland en China. Meestal werd dat niet geplaatst. Voor wie zich wat meer wil verdiepen over wereldpolitiek, achtergronden en niet blindelings alles voor zoete koek wil aannemen: internet is hier een uitstekend medium voor.

  3 likes
 • Denker schreef:

  Zijn jullie er wel eens geweest? de gewone mens in Georgië in Moldavië in wit Rusland zijn er trots op om Russen te zijn ik heb er meerdere malen gewerkt. En na het werk als ze wat gedronken hebben zingen ze vol trots en overgave Russische liederen. Als je in Tiblisi Georgië van het vliegveld naar de stad rijdt zie je een verbroederde Amerikaanse en Georgische vlag.Als je geld nodig hebt pin je of wel hun valuta of U.S dollars. Dat is wat er daar aan de hand is, ze hebben geen hekel aan Rusland ze zijn gedwongen veramerikaniseerd.

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Poetin heeft best wel voldoende sterke politieke punten, maar dat hij zich nu laat meeslepen in het uitbreiden van de nucleaire wapenwedloop kan dit wel makkelijk voor de gehele wereld uiteindelelijk desastreuze gevolgen hebben.

  2 likes
 • formidabele schreef:

  Laat Poetin en Trump in hun waarde en we lossen onze boontjes met hun wel op, maar we laten ons niet meer
  peepelen?

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik weet niet of het iedereen is opgevallen maar de propaganda om Rusland en Poetin zwart temaken is de laatse maanden aardig afgezwakt.
  Enge Buma, enge Pechthold, enz, enz, ze kregen een groot podium in ieder dagblad, tv zenders, radio omroepen, dag en nacht ging het door.
  Ze vergaten echter dat er nog internetruimte was waar de waarheid werd gezegd. Ze waren compleet doorgeschoten in hun haat zaaien. Zelfs de droogte van vorig jaar en de opkomst van FvD was de schuld van Poetin. Totaal niet meer geloofwaardig voor hun eigen volk de stumpers, de zakkenvullers, de loopjongens van de neoliberalen EU schoften. Nee jullie haar campagne is niet gelukt EU. Net zoals het in de doofpot willen stoppen van de duizenden aanrandingen en verkrachtingen in Europa tijdens oud&nieuw door jullie pareltjes isniet gelukt.
  Vraag mij af of er intern bij de vrijmetselarij, de internationale vrijmetselarij, ruzie is uitgebroken of dat deze organisatie weer een smerige agenda volgt om de wapenwedloop op te voeren. Zowel in Rusalnd, USA,Chi a en EU.

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  >