CoronaMens en Dier

Kabinet weigert informatie te verstrekken over mondkapjesdeal: ‘De Jonge sleurt iedereen mee z’n ondergang in’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Het kabinet gaat de Tweede Kamer geen feitenrelaas sturen over de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Het kabinet wil een onderzoek afwachten. Het onderzoek verloopt stroef omdat medewerking van de betrokkenen niet altijd gemakkelijk gaat.

De Volkskrant schreef dat oud-minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid erop had aangedrongen contact te leggen met Van Lienden, maar de inkooporganisatie van het ministerie had een samenwerking toen al afgewezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op social media wordt furieus gereageerd. “Hugo de Jonge sleurt iedereen mee z’n ondergang in. Wanneer stopt de coalitie dit totale gebrek aan integriteit?” vraagt Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) zich af.

Het stinkt van alle kanten

PVV-voorman Geert Wilders zegt: “En Hugo de Jonge wordt weer gematst. Het CDA-gesjoemel blijft onder het tapijt liggen. Het kabinet levert niet wat een meerderheid van de Tweede Kamer had gevraagd. Schande. Kamerleden die dit accepteren zijn nepparlementariërs uit een nepparlement.”

“De Nederlandse politieke elite van VVD tot CDA is door en door corrupt. Dat zagen we bij het toeslagenschandaal, bij de mondkapjesaffaire, bij de Omtzigt-functie-elders, bij de politieke processen tegen de leider van de grootste oppositiepartij, enzovoorts. Het stinkt van alle kanten,” vervolgt Wilders.

Pas op!

Ook Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan laat van zich horen. “In de politiek geldt dat als je iets niet wilt oplossen, dan laat je onderzoek doen. Pas op! Nu al twee keer uitgesteld,” schrijft hij.

Volgens auteur en spreker Hans van Tellingen zijn er twee opties. “Dit betekent ‘de facto’ het einde van de democratie daar het parlement niet meer mag controleren of De Jonge gaat met de billen bloot en zal daarna opstappen.”

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Grens
Grens
2 jaren geleden

Als je het weet dat hij schuldig is waarom dan nog zoveel blabla.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
2 jaren geleden

De marionetten van Klaus Schwab komen er telkens weer mee weg en dat betreft niet alleen Hugo, maar ook de diverse politieke partijen die de agenda van het WEF behartigen.

Locke
Locke
2 jaren geleden

Dat is ook de bedoeling dat hij iedereen meeneemt!! Nou wordt het helemaal mooi, de rest denkt toch niet na dit fiasco nog te kunnen blijven zitten !! Ga maar vast de dozen inpakken voor jullie gaat in de toekomst nergens meer een deur open.

Thom
Thom
2 jaren geleden

Te schofterig voor woorden.
Nederland is gewoon een ordinaire bananenrepubliek geworden.
Maar dat wisten we hier al.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x