Binnenland

De Oranjes zitten vuistdiep in de ‘Postcodeloterijmaffia’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De Oranjes krijgen miljoenen toegespeeld van goede doelen, bericht Story. In het bijzonder koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben daar enorm profijt van.

De wet schrijft voor dat 40 procent van de honderden miljoenen die met loterijen verdiend worden, besteed moeten worden aan goede doelen. Daar profiteren vooral de Oranjes van, blijkt uit onderzoek van Story.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De drie grootste loterijen – de Nationale Postcodeloterij, de VriendenLoterij en de BankGiroloterij – worden bestuurd door het bedrijf Novamedia, dat bepaalt of iets wel of geen goed doel is en wie het meeste geld krijgt.

75 miljoen euro

Prinses Marilène is een schakel bij het verdelen van de honderden miljoenen winst van de loterijen. Zij adviseert mede waar de megawinsten van loterijen heen moeten gaan.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima kregen de afgelopen vijf jaar alleen al van de Nationale Postcodeloterij 75 miljoen euro. Dat is dus vijfenzeventig miljoen euro.

Gelukkig koopt Maxima haar sokken en T-shirts bij Zeeman…

Postcodeloterijmaffia

“De Oranjes zitten in de zak van de Postcodeloterijmaffia,” stelt columnist Marianne Zwagerman. “Goed dat Guido den Aantrekker (hoofdredacteur van Story, red.) dat weer eens op de kaart zet.”

Zwagerman schreef eerder een column over het boek Mannen van de Droomfabriek, over de oprichting en explosieve groei van de Postcodeloterij.

Gewiekste zakkenvullers

“Bekende Nederlanders, politici, leden van het Koninklijk Huis van Willem-Alexander en Máxima tot Mabel en Beatrix; allemaal zitten ze in de goedgevulde zakken van [Boudewijn] Poelmann en zijn maatjes, die zich profileren als het ministerie van Goede Doelen, maar niet meer zijn dan gewiekste zakkenvullers die zelf hun belangrijkste goede doel zijn,” aldus Zwagerman.

“Alle zogenaamde crises waar Nederland onder gebukt gaat, van stikstof, tot migratietsunami, tot woningtekort, zijn veroorzaakt door de Postcodeloterij.”

4.7 303 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dree
Dree
9 maanden geleden

Koningshuis is cabal. Niets meer niets minder!

Djennis
Djennis
9 maanden geleden

Het is en blijft om te janken!!!!

wolfje168
wolfje168
9 maanden geleden

‘U hebt gewonnen en mag een flacon douchegel ophalen bij uw locale drogist. Gefeliciteerd met uw prijs’.

hoogtijd
hoogtijd
9 maanden geleden

DIT IS NIET TE GELOVEN.PROFITEURS !!! GELUKKIG HEB IK MIJN VRIENDENLOTERIJ STOP GEZET. WIE VOLGT?

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x