Homepagina » Binnenland » Kabinet zet mes in coronasteun: ‘We worden uitgebuit door een verrot systeem’
kabinet
Foto: Minister Koolmees (Pepijn Leupen (rights: D66) CC BY-SA 3.0)

Kabinet zet mes in coronasteun: ‘We worden uitgebuit door een verrot systeem’

Het kabinet is van plan het mes te zetten in de coronasteun. Het nieuwste steunpakket is alleen gericht op de meest gedupeerde ondernemers en zal minder salaris vergoeden, zeggen betrokkenen tegen De Telegraaf. “Je kunt domweg niet alle bedrijven overeind houden, sommige bedrijven zullen gaan omvallen,” zei een ingewijde. Ministers Koolmees en Wiebes beseffen dat de maatregel tot meer faillissementen en ontslagen zal leiden.

Terwijl het kabinet eerder al de zorgmedewerkers en nu ook bedrijven en werknemers in de kou laat staan, vloeien er wel Nederlandse miljarden naar Zuid-Europa. Met dat geld wil Italië bijvoorbeeld de belastingen verlagen. Frankrijk gebruikt het om zorgmedewerkers extra te belonen.

De maatregel schiet velen in het verkeerde keelgat. Zo reageert Nexit-Denktank: “Het kabinet geeft via de EU vele miljarden aan coronasteun aan de zuidelijke landen, maar voor hulp aan Nederlandse bedrijven en werknemers is geen geld meer…?!”

Verrot systeem

“Je kunt niet alle bedrijven overeind houden, maar zuidelijke landen wel? Je moet toch echt knettergek zijn om straks nog op dit soort ‘eigen volk laatst’-partijen te stemmen! FvD omdat het anders en beter moet,” voegt Chris van den Bos toe.

En Arjan de Kok, fractievoorzitter van FvD in de Provinciale Staten van Gelderland, stelt: “Het beeld wordt steeds duidelijker. Miljarden steun aan EU-landen en het mes in de noodsteun voor Nederlandse ondernemers. We worden uitgebuit door een verrot systeem waarin Frankrijk en de zuidelijke landen feitelijk de regie hebben.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • graag anders schreef:

  Plan nwo al aardig,vernitig middenstand!

 • Teun schreef:

  Duitsland gaat demonstraties tegen corona verbieden, zie de MSM. Dat was te verwachten.

 • salvar schreef:

  het systeem is niet verrot maar de teringlijders bij het kabinet en de rest van de bende.
  kijk wat er gebeurt dit doen we niet meer en dat niet.
  de oppositie krijst en schreeuwt en alles gaat gewoon door.
  eerst de middenstand kapot en dan wij als burger.
  als we niet overal de straat op gaan (dan doe ik mee , anders krijg je weer de naam toetsenbordridder) is het werkelijk over en uit.

 • Jikke schreef:

  Ze willen PVV aan de macht…zodat straks weer alle allochtonen de lul zijn en dan worden we boos op elkaar en dan is het game over

 • Jan V schreef:

  De overheid zet graag overal het mes in, het liefst lachend in iemands rug. Kijk maar naar de zorg: wél oproepen tot klappen voor de ‘zorghelden’, maar ondertussen krijgen ze geen loonsverhoging. Die hele politieke laag moet verdwijnen. Het brengt alleen maar ellende door types die zichzelf met blabla in stand houden en willens en wetens dingen besluiten die het volk nou net niet wil. Het wordt tijd voor burgerinitiatieven, beoordeeld door burgers middels bindende referenda en uitgevoerd door de burger zelf. Pas dan gaan we naar een dienstbaar systeem. Zolang we opgescheept zitten met politici, wordt het alleen maar slechter.

 • Michiel Slegten schreef:

  Het kabinet krijgt opdrachten van de EU en die krijgen weer hun opdrachten. Het wordt tijd dat we zelf onze eigen democratie organiseren en onafhankelijke oplossingen creëren. Zoals in dit deel 6 door Ronald Bernard perfect uitgediept. Over een echt gezond geldsysteem, de weg daar naar toe is al begonnen https://www.youtube.com/watch?v=457akZFYnHo&list=PLcbNtbIb6eIbRXrgpsjRxRlrvpD9XrRNh&index=9&t=3s

  • Gladiator schreef:

   @Michiel Slegten,

   Beste,

   Ronald Bernard was een jaartje of 4 geleden al een CHILL met zijn “pedoverhalen” en de BB oftewel de “Blije Bank” welke toch voor de gedupeerden achteraf niet zo blij was/waren, en dat zal nu niet anders zijn.

   Deze mensen zijn veel gevaarlijker dan mensen welke gewoon nog niet op de hoogte zijn van het een en ander….

   Dit soort mengt waarheden met leugens en schotelt ze aan ons voor….

   Ik zou zeggen, trap er niet in, het kost u alleen maar tijd en de kans is daarbij groot dat u ook nog anderen meetrekt………..het moeras in!!

   Gladiator

  • Rob schreef:

   Michiel, een geld systeem is nooit gezond. Geen enkel systeem is gezond. Het enige dat gezond kan zijn is ons leven en daar zorgt geld niet voor. Systemen zijn altijd machtsmiddelen geweest. Als je werkelijk iets wilt veranderen dan moet je ook van het leven uit gaan en wat je dan daadwerkelijk daar voor nodig hebt. In wezen heb je daar niets voor nodig. Het hele Mens-ZIJN is in staat om volledig te genezen zonder speciale diëten, kruiden, en noem maar op. Waar we van moeten genezen zijn de effecten, trauma’s etc die de gevolgen zijn van deze wereld van macht en controle. Als dat genezen wordt, wat alleen maar op een menselijke manier en menselijke ervaring werkt, dan herstel je je eigen energie. En dan heb je ook minder energie uit allerlei externe middelen nodig. Dat is een proces en dat is puur persoonlijk. Als je dan mee maakt wat bewust ZIJN is dan zou er een wereld kunnen bestaan waar geld etc helemaal niet in voor komt. Geld is een extern controle systeem, alles wat belangrijk is is in eigen lichaam. Dat zou een toekomst kunnen zijn, een wereld zonder geld. Dat bewust ZIJN is ook van binnenuit gezien, vanuit de kern in de mens. Natuurlijk kun je altijd echt gezond eten, kruiden gebruiken etc. Maar voor het herstel van je leven en je energie heb je dat niet nodig. En als je een keer echt door je eigen proces heen bent dan heb je maar weinig nodig waar mensen nu verslaafd aan zijn en wat welvaart wordt genoemd.

   Als ze dan praten over een gezond geld systeem dan verandert er niets als dat een nieuw macht systeem wordt. Als het iets wil veranderen dan moet voor nu de welvaart eerlijk verdeeld worden. Maar als je niet zelf verandert dan blijft je veel geld uit geven aan welvaart en blijft je welzijn achter. Dus als de mens niet verandert dan houdt de mens zelf het systeem in stand, ook zonder eventuele machthebbers boven hen, want dan gaat het nog steeds om materiële hebzucht. Daarom moet het leven zelf belangrijk worden en wat je daar voor nodig hebt. En dat is niet veel. Een dak boven je hoofd, voedsel, schoon water, kleding en andere basis benodigdheden. En dat hoeft geen kapitalen te kosten, zoals nu in de huidige verspillings en wegwerp maatschappij.

 • Tony schreef:

  Het is juist de bedoeling dat bedrijven gaan omvallen, het is vast een onderdeel van deze corona hype. Het aandraaien van de duimschroeven moet geleidelijk gaan, anders valt het te veel op en dat zou te radicaal zijn.

  Het is een onderdeel van het plan om iedereen digitaal te laten betalen en zo controle te krijgen over het geldverkeer in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

  Hoorde net op het nieuws dat mensen voor de helft minder geld uit betaalautomaten hadden opgenomen. Dat is niet voor niets en 1 van de doelen van deze crisis, namelijk het geldverkeer compleet digitaal te maken. Inzet hier is de afschaffing van het fysieke geld en mensen tegen elkaar op te zetten.

  Dat regeringen daarin meegaan, geeft al aan wie er allemaal bij het complot horen, dat als doel heeft om de mensen te delegeren en manipuleren.

  Nu is ook demonstreren in Duitsland verboden. De duimschroeven worden dus steeds verder aangedraaid.

 • PREDATOR schreef:

  Sjiek he dat 1 Europa, maar niet heus…En nog steeds zijn er mensen die erin geloven??Ja alleen in de media ja.Net zoals de corona besmettingen en doden..Niemand om mij heen maar als je de media geloven moet dan….pffff
  Hoezo fake!!!!

 • wolfje168 schreef:

  Voor degenen onder u die nog nooit op Rutte gestemd hebben: geen nood, hij wil nog een volgende termijn.

 • Jan schreef:

  Er wordt gefluisterd dat binnenkort heel Europa in een totale lock down gaat. Zie de taferelen in Melbourne (Australie). Deze stad is afgesloten. kennelijk wordt de lock down rond het nieuwe jaar opgeheven nadat iedereen verplicht gevaccineerd is.

 • het leugentijdperk schreef:

  Graag zuiver en helder wetenschappelijk openbaar aantonen dat virussen, die dienen te worden geïsoleerd en fysiek aangetoond, ook werkelijk bestaan. Ook hoe met verdere bewijsvoering kan worden aangetoond dat eventuele virussen zich buiten het lichaam kunnen verplaatsen via aanraking en lucht, maar eerst: werkelijk bestaan.

  Pas dan verder praten over zin en onzin over de maatschappelijke, sociale, medische en economisch meest desastreuze maatregelen die zijn genomen om een zogenaamd ‘virus’ te stoppen.

  Tot nu toe is er niemand die dat is gelukt en is alles in die richting gebaseerd op nep/pseudo wetenschap en vermoedens, met
  waardeloze testen die niets kunnen aantonen in de richting en existentie van welk of wat voor ‘virus’ dan ook.

  Virussen is niets anders dan bullshit geloel en vooral nodig om constante stromen revenuen te kunnen scheppen en is een nog nooit gevonden ‘godsdeeltje’, een religie voor goedgelovige, domme en simpel slaafs en betweterig doorsnee, vaak zelfs eigenwijs en eenzijdig hoogopgeleid volk.

 • ProAsfalt schreef:

  Kabinet zet nauwelijks het mes in coronasteun.
  Waarom doen zij dat niet?
  Over 6 maanden zijn verkiezingen en tot dat moment wordt het volk dan financieel nauwelijks geraakt en wordt dit kabinet met 140 zetels herkozen.
  Dan is het een dag na de verkiezingen.
  Alles wordt per direct met een discreet gestopt.
  Pas dan wordt het volk keihard geraakt.
  Maar ja, het volk is er, zoals gewoonlijk, weer ingestonken.
  Bedankt voor uw stem en tot over vier jaar.
  In deze vier jaren kunnen wij het land definitief en volledig overleveren aan The Cabal.

  Amen!

 • salvar schreef:

  waarom kunnen we het gelul elke dag over corona niet stoppen?
  reclame over corona.
  staatscasino over corona
  winkels nog steeds het plakband ,, corona,,
  in het OV nog steeds corona.
  radio / tv / media corona.
  elke dag worden de mensen weer gehersenspoeld over corona.
  het leeft weer op.
  re- opleving.
  duitsland opleving
  dit k*tland leeft het weer op.
  hou op met testen (wat zinloos is) je kan alles testen behalve het virus.
  dit voor de mensen die zich (willen) laten testen hou op en het virus is er niet meer , zeker weten.
  dan vallen ze weer terug op mensen die sterven aan iets wordt het weer corona , ze moeten wat he.

  hoe kan je eigen laten testen als je niet ziek ben of voelt???????????????
  je gaat toch ook niet naar de dokter als je je gezond voelt?
  maar ja er lopen nu eenmaal halve zolen rond en die vinden het nog interessant ook.

 • salvar schreef:

  weet je wat vreemd is?
  alle mensen (bijna) hebben chromosomen 8 in het lichaam en dat is de reden dat mensen positief getest worden.
  het virus is er niet.
  als wij dit weten en dat het testen is om de tijd door te komen tot de herfst om dan de tweede golf te aan te kondigen.
  als wij dit weten dan zou je toch zeggen dat moeten alle geleerde mensen toch ook weten?
  artsen, dokters , virologen , epilogen , ggd , rivm en sowieso de mafketel van dissel.

  kom allemaal en laat de poppenkast ophouden we hebben er genoeg van geleerde bollen , kom nu eens voor de mensheid op en ga de straat op en geef de WHO een geweldige schop onder hun achterste.

  we hebben genoeg van de leugens en bedrog en waarvoor ja het geld he maar als je sterft ga je net zo naakt naar de hel/ hemel als dat je geboren werd.

  als wij het niet redden dan hoop ik dat er iets is wat in zal grijpen voor eens en altijd.

 • Nico schreef:

  Bekijk de video the great reset. De plannen van het World Economic Forum.
  https://youtu.be/5eSrr1L3ic0
  The Great Reset is al begonnen. Kijk om je heen en gebruik je gezonde verstand

 • Ruud schreef:

  Hoi allen,
  Ik heb mijn ouders gister verteld dat ze de griepprik maar even moeten laten voor wat het is…

  (www.plandemicseries.com)

 • Rob schreef:

  Raad eens welke bedrijven er overeind zullen worden gehouden. De grote bedrijven. En raad eens welke bedrijven en ondernemers er ‘opgeofferd’ gaan worden. De rest. Gewoon netjes volgens de NWO agenda.

 • jack schreef:

  weten we nog de tijden gedurende de middel Eeuwen dat men net als bij Robin Hood alles de mond snoerden. nou het is niets veranderd. lang leve de elite. may they burn in hell.

 • :adrianus-johannes.. schreef:

  als je “after corona” alle gelden optelt en de veroorzaakte vervuiling en de verminderde levensjaren en extra kosten zorg door wat daar niet gedaan is en de paar positieven te bedenken over corona covid 19… en dat dan door 17 miljoen deelt..
  heb ik het gevoel dat een basis inkomen voor het leven kon worden gegeven..
  waarbij wie dat wenst een moestuintje mag betrekken onder de voorwaarde dat je wel onderhoud of laat onderhouden..
  alsook je de gekweekte producten niet mag laten dood gaan, maar nuttigt..

 • koddebeier schreef:

  Het landverraad door de regering !

 • anoniem schreef:

  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet?

 • x

  Check Also

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  hcq

  HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames

  Het malariamiddel hydroxychloroquine (HCQ) heeft een gunstig ...

  >