BinnenlandCorona

Kabinet zet mes in coronasteun: ‘We worden uitgebuit door een verrot systeem’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet is van plan het mes te zetten in de coronasteun. Het nieuwste steunpakket is alleen gericht op de meest gedupeerde ondernemers en zal minder salaris vergoeden, zeggen betrokkenen tegen De Telegraaf. “Je kunt domweg niet alle bedrijven overeind houden, sommige bedrijven zullen gaan omvallen,” zei een ingewijde. Ministers Koolmees en Wiebes beseffen dat de maatregel tot meer faillissementen en ontslagen zal leiden.

Terwijl het kabinet eerder al de zorgmedewerkers en nu ook bedrijven en werknemers in de kou laat staan, vloeien er wel Nederlandse miljarden naar Zuid-Europa. Met dat geld wil Italië bijvoorbeeld de belastingen verlagen. Frankrijk gebruikt het om zorgmedewerkers extra te belonen.

De maatregel schiet velen in het verkeerde keelgat. Zo reageert Nexit-Denktank: “Het kabinet geeft via de EU vele miljarden aan coronasteun aan de zuidelijke landen, maar voor hulp aan Nederlandse bedrijven en werknemers is geen geld meer…?!”

Verrot systeem

“Je kunt niet alle bedrijven overeind houden, maar zuidelijke landen wel? Je moet toch echt knettergek zijn om straks nog op dit soort ‘eigen volk laatst’-partijen te stemmen! FvD omdat het anders en beter moet,” voegt Chris van den Bos toe.

En Arjan de Kok, fractievoorzitter van FvD in de Provinciale Staten van Gelderland, stelt: “Het beeld wordt steeds duidelijker. Miljarden steun aan EU-landen en het mes in de noodsteun voor Nederlandse ondernemers. We worden uitgebuit door een verrot systeem waarin Frankrijk en de zuidelijke landen feitelijk de regie hebben.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
graag anders
graag anders
1 jaar geleden

Plan nwo al aardig,vernitig middenstand!

Teun
Teun
1 jaar geleden

Duitsland gaat demonstraties tegen corona verbieden, zie de MSM. Dat was te verwachten.

salvar
salvar
1 jaar geleden

het systeem is niet verrot maar de teringlijders bij het kabinet en de rest van de bende.
kijk wat er gebeurt dit doen we niet meer en dat niet.
de oppositie krijst en schreeuwt en alles gaat gewoon door.
eerst de middenstand kapot en dan wij als burger.
als we niet overal de straat op gaan (dan doe ik mee , anders krijg je weer de naam toetsenbordridder) is het werkelijk over en uit.

Jikke
Jikke
1 jaar geleden

Ze willen PVV aan de macht…zodat straks weer alle allochtonen de lul zijn en dan worden we boos op elkaar en dan is het game over

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x