Homepagina » Buitenland » Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’
rusland

Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame beelden vrijgegeven van de ontploffing van de Tsar Bomba op 30 oktober 1961. Met een kracht van 50 megaton was dit de krachtigste door mensen veroorzaakte ontploffing ooit: 10 keer de kracht van alle explosieven samen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt.

Ter vergelijking: de krachtigste bom die de Verenigde Staten ooit hebben getest, had een kracht van 22 megaton. En de bom die de Japanse stad Hiroshima in 1945 verwoestte, had een kracht van ‘slechts’ 16 kiloton. De Tsar Bomba was ongeveer 1325 keer krachtiger.

In een documentaire van Rosatom is te zien hoe de gigantische bom – 8 meter lang en 2 meter breed – op een treinwagon wordt geladen en naar een vliegbasis ten zuiden van Moermansk wordt verscheept.

Om de bemanning van de bommenwerper de kans te geven weg te vliegen, was de bom voorzien van een enorme parachute om de val te vertragen. De Tsar Bomba ontplofte boven Nova Zembla in het uiterste noorden van Rusland op een hoogte van 3000 meter, om ‘de straling te minimaliseren’.

7 keer zo hoog als de Mount Everest

De explosie is vanuit verschillende hoeken gefilmd. De seismische schok ging drie keer de aarde rond. De paddenstoelwolk die opsteeg, bereikte een hoogte van ruim 60 kilometer, 7 keer zo hoog als de Mount Everest.

In de film is ook te zien hoe wetenschappers per helikopter naar de plek van de inslag reizen. Sommigen van hen dragen niet eens een beschermende uitrusting. Ook is te zien dat de meeste sneeuw is gesmolten als gevolg van de extreme hitte. De hitte van de explosie was zo groot dat hij op een afstand van 100 kilometer derdegraads brandwonden had kunnen veroorzaken.

De explosie was zichtbaar tot in Finland en de drukgolf veroorzaakte daar zelfs glasschade. Tot op honderden kilometers van de ontploffing gingen ramen aan diggelen en werden houten gebouwen verwoest.

Bekijk de beelden van de ongekende explosie hieronder (vanaf 23:00):

[Zero Hedge]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
1 jaar geleden

ALLE politieke wereldlijders, WHO, en slechte miljardairs als Soros, Gates, enz. bij elkaar verzamelen in de Sahara en dan één Tsar Bomba erop.

Wie ben ik vergeten?

Gladiator
Gladiator
1 jaar geleden

Dit is toch maar weer een geweldig mooi verhaal………denk als ik me niet vergis uit 1001 nacht…..een sprookje dus, om de fearporn een beetje op peil te houden.

Niets meer en niets minder!!

En de bom van Hiroshima en natuurlijk ook die van Nagasaki…….dat waren natuurlijk met zekerheid géén atoombommen of hoe men ze ook wil noemen, en daarvoor hoef je niet eens zwaar te denken maar gewoon logisch (maar ik weet dat dit voor de meesten absoluut niet mogelijk meer is met al dat FAKE nieuws alsmede nagenoeg onze gehele FAKE geschiedenis!!!) nadenken te denken, toch!!

Want iets klopt er toch echt niet aan dat verhaal van die Japanse steden welke 2 “atoombommen” in ontvangst mochten nemen destijds!!

Neem aan dat ik duidelijk ben geweest!!

Gladiator

Chip
Chip
1 jaar geleden

Ik begrijp maar al te goed waarom Poetin hier nu mee naar buiten komt.
Het is geen spel, het is echt, en ik schat in dat Poetin nukes zal gooien wanneer onschuldige levens worden afgeslacht.

Poetin: “De Westerse elite is in de laatste fase van haar masterplan, maar ik zal niet passief blijven toekijken hoe mijn Europese neven en nichten worden afgeslacht.”

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
1 jaar geleden

dat was in 61!! WAT kunnen de russen nu dan..
de planeet halveren?
en op welke helft wil of mag jij dan schuilen..

x

Check Also

quarantaine

Tot 20.000 euro boete voor overtreden quarantaineplicht: ‘Stap voor stap naar totalitaire maatschappij’

Als je deze zomer op vakantie gaat ...

man

Verontrustende video: stuiptrekkende man per brancard afgevoerd bij vaccinatiecentrum

Beelden die uit Rusland afkomstig lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x