Buitenland

Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame beelden vrijgegeven van de ontploffing van de Tsar Bomba op 30 oktober 1961. Met een kracht van 50 megaton was dit de krachtigste door mensen veroorzaakte ontploffing ooit: 10 keer de kracht van alle explosieven samen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt.

Ter vergelijking: de krachtigste bom die de Verenigde Staten ooit hebben getest, had een kracht van 22 megaton. En de bom die de Japanse stad Hiroshima in 1945 verwoestte, had een kracht van ‘slechts’ 16 kiloton. De Tsar Bomba was ongeveer 1325 keer krachtiger.

In een documentaire van Rosatom is te zien hoe de gigantische bom – 8 meter lang en 2 meter breed – op een treinwagon wordt geladen en naar een vliegbasis ten zuiden van Moermansk wordt verscheept.

Om de bemanning van de bommenwerper de kans te geven weg te vliegen, was de bom voorzien van een enorme parachute om de val te vertragen. De Tsar Bomba ontplofte boven Nova Zembla in het uiterste noorden van Rusland op een hoogte van 3000 meter, om ‘de straling te minimaliseren’.

7 keer zo hoog als de Mount Everest

De explosie is vanuit verschillende hoeken gefilmd. De seismische schok ging drie keer de aarde rond. De paddenstoelwolk die opsteeg, bereikte een hoogte van ruim 60 kilometer, 7 keer zo hoog als de Mount Everest.

In de film is ook te zien hoe wetenschappers per helikopter naar de plek van de inslag reizen. Sommigen van hen dragen niet eens een beschermende uitrusting. Ook is te zien dat de meeste sneeuw is gesmolten als gevolg van de extreme hitte. De hitte van de explosie was zo groot dat hij op een afstand van 100 kilometer derdegraads brandwonden had kunnen veroorzaken.

De explosie was zichtbaar tot in Finland en de drukgolf veroorzaakte daar zelfs glasschade. Tot op honderden kilometers van de ontploffing gingen ramen aan diggelen en werden houten gebouwen verwoest.

Bekijk de beelden van de ongekende explosie hieronder (vanaf 23:00):

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
1 jaar geleden

ALLE politieke wereldlijders, WHO, en slechte miljardairs als Soros, Gates, enz. bij elkaar verzamelen in de Sahara en dan één Tsar Bomba erop.

Wie ben ik vergeten?

Gladiator
Gladiator
1 jaar geleden

Dit is toch maar weer een geweldig mooi verhaal………denk als ik me niet vergis uit 1001 nacht…..een sprookje dus, om de fearporn een beetje op peil te houden.

Niets meer en niets minder!!

En de bom van Hiroshima en natuurlijk ook die van Nagasaki…….dat waren natuurlijk met zekerheid géén atoombommen of hoe men ze ook wil noemen, en daarvoor hoef je niet eens zwaar te denken maar gewoon logisch (maar ik weet dat dit voor de meesten absoluut niet mogelijk meer is met al dat FAKE nieuws alsmede nagenoeg onze gehele FAKE geschiedenis!!!) nadenken te denken, toch!!

Want iets klopt er toch echt niet aan dat verhaal van die Japanse steden welke 2 “atoombommen” in ontvangst mochten nemen destijds!!

Neem aan dat ik duidelijk ben geweest!!

Gladiator

Chip
Chip
1 jaar geleden

Ik begrijp maar al te goed waarom Poetin hier nu mee naar buiten komt.
Het is geen spel, het is echt, en ik schat in dat Poetin nukes zal gooien wanneer onschuldige levens worden afgeslacht.

Poetin: “De Westerse elite is in de laatste fase van haar masterplan, maar ik zal niet passief blijven toekijken hoe mijn Europese neven en nichten worden afgeslacht.”

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
1 jaar geleden

dat was in 61!! WAT kunnen de russen nu dan..
de planeet halveren?
en op welke helft wil of mag jij dan schuilen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x