Homepagina » Buitenland » Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’
rusland

Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame beelden vrijgegeven van de ontploffing van de Tsar Bomba op 30 oktober 1961. Met een kracht van 50 megaton was dit de krachtigste door mensen veroorzaakte ontploffing ooit: 10 keer de kracht van alle explosieven samen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt.

Ter vergelijking: de krachtigste bom die de Verenigde Staten ooit hebben getest, had een kracht van 22 megaton. En de bom die de Japanse stad Hiroshima in 1945 verwoestte, had een kracht van ‘slechts’ 16 kiloton. De Tsar Bomba was ongeveer 1325 keer krachtiger.

In een documentaire van Rosatom is te zien hoe de gigantische bom – 8 meter lang en 2 meter breed – op een treinwagon wordt geladen en naar een vliegbasis ten zuiden van Moermansk wordt verscheept.

Om de bemanning van de bommenwerper de kans te geven weg te vliegen, was de bom voorzien van een enorme parachute om de val te vertragen. De Tsar Bomba ontplofte boven Nova Zembla in het uiterste noorden van Rusland op een hoogte van 3000 meter, om ‘de straling te minimaliseren’.

7 keer zo hoog als de Mount Everest

De explosie is vanuit verschillende hoeken gefilmd. De seismische schok ging drie keer de aarde rond. De paddenstoelwolk die opsteeg, bereikte een hoogte van ruim 60 kilometer, 7 keer zo hoog als de Mount Everest.

In de film is ook te zien hoe wetenschappers per helikopter naar de plek van de inslag reizen. Sommigen van hen dragen niet eens een beschermende uitrusting. Ook is te zien dat de meeste sneeuw is gesmolten als gevolg van de extreme hitte. De hitte van de explosie was zo groot dat hij op een afstand van 100 kilometer derdegraads brandwonden had kunnen veroorzaken.

De explosie was zichtbaar tot in Finland en de drukgolf veroorzaakte daar zelfs glasschade. Tot op honderden kilometers van de ontploffing gingen ramen aan diggelen en werden houten gebouwen verwoest.

Bekijk de beelden van de ongekende explosie hieronder (vanaf 23:00):

[Zero Hedge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  ALLE politieke wereldlijders, WHO, en slechte miljardairs als Soros, Gates, enz. bij elkaar verzamelen in de Sahara en dan één Tsar Bomba erop.

  Wie ben ik vergeten?

 • Gladiator schreef:

  Dit is toch maar weer een geweldig mooi verhaal………denk als ik me niet vergis uit 1001 nacht…..een sprookje dus, om de fearporn een beetje op peil te houden.

  Niets meer en niets minder!!

  En de bom van Hiroshima en natuurlijk ook die van Nagasaki…….dat waren natuurlijk met zekerheid géén atoombommen of hoe men ze ook wil noemen, en daarvoor hoef je niet eens zwaar te denken maar gewoon logisch (maar ik weet dat dit voor de meesten absoluut niet mogelijk meer is met al dat FAKE nieuws alsmede nagenoeg onze gehele FAKE geschiedenis!!!) nadenken te denken, toch!!

  Want iets klopt er toch echt niet aan dat verhaal van die Japanse steden welke 2 “atoombommen” in ontvangst mochten nemen destijds!!

  Neem aan dat ik duidelijk ben geweest!!

  Gladiator

  • wtf schreef:

   Dus atoombommen zijn fake volgens jou?
   Heb je bewijs/linkjes daarvan?

   • Gladiator schreef:

    Om eerlijk te zijn wilde ik eerst helemaal niet ingaan op uw verzoek om “linkjes” echter om verdere vragen te voorkomen heb ik besloten om dit toch maar even te doen.

    Wat ik wel vervelend vind is dat ik dus moeite doe om u van info te voorzien en u niet ingaat op hetgeen ik hier lanceer, namelijk om eens gewoon LOIGISCH na te denken over de zogenaamde atoombom op de 2 Japanse steden!!

    Ik zal het antwoord even schuldig blijven daar ik u hier graag op wil zien reageren.

    En zou u eens eerst zelf gezocht hebben dan………tja, heb ik zelf enkele jaren geleden ook gedaan!!

    Ik geef u deze docunaam met daarin ook de naam van de man welke dit zegt! Ik heb deze man veelvuldig gecheckt en heb inmiddels nog veel en veel meer bewijs dat alles wat met nucleaire zaken te maken heeft niets meer is dan FEAR PORN….een bang volk wat ook daarbij nog eens dom is/gehouden wordt en wat geen tijd heeft zich te informeren i.v.m. het afpersingsmechanisme BELASTINGDIENST (en ik kan dit weten daar ik hier ruim 12 jaar werkzaam voor ben GEWEEST!!) waarvoor wel geld moet worden binnengebracht…..of vergis ik me nu ook!

    Kijk hier maar eens naar, heb geen link maar de naam bij Magog….eh bedoel Google ingeven zal wonderen voor u tentoonspreiden.

    The Nuclear Hoax_ By Galen Winsor…

    Deze man heeft er nogal kort bij gezeten…..maar denk eens eerst na inzake atoombommen op de 2 Japanse steden en daar hoor ik dan graag iets over!

    Gladiator

    • ikzelfzelf schreef:

     Ik heb je linkjes niet bekeken Gladiator, maar ik had er al eerder over nagedacht.
     Daarbij kwam ik tot de conclusie, dat als er echt atoombommen waren gegooid op 2 Japanse steden, dan had niemand meer op Japan en omstreken kunnen wonen vanwege de radioactieve straling.

     • Gladiator schreef:

      @ikzelfzelf,

      Kijk beste,

      Dit is nu LOGISCH nadenken en dan hoef je idd niet meer naar video’s te kijken. Ik heb me er wel even in verdiept maar puur om enkele andere zaken erbij te checken, want het hele verhaaltje rond Mevr. Curie enz. is ook compleet FAKE!!

      Er blijft overigens niet erg veel over van onze complete geschiedenis want ik kan niet 1,2,3 opnoemen wat wel nog echt is.

      Maar bedankt voor uw commentaar, dat bevestigd namelijk dat er nog best mensen zijn die zelfstandig en logisch kunnen nadenken!

      Gladiator

     • Marc schreef:

      @ikzelfzelf: a-bommen worden niet op het land tot ontploffing gebracht maar wel honderden meters boven land. Zou het dan geen mogelijkheid kunnen zijn dat kort na de ontploffing de radioactiviteit door onze lucht of atmosfeer wordt ‘verdund’ en verspreid over de hele aarde waardoor het perfect mogelijk is dat er in deze gebieden achteraf nog mensen kunnen wonen of overleven? Al dan niet met een verhoogde maar beperkte stralingsgraad net zoals het leven verdergaat in Tsjernobyl?

    • Chip schreef:

     Ik heb de beelden gezien in een documentaire over het droppen van de bom.

     Dat ging veel te omslachtig om effectief te zijn.

     We kunnen onze geschiedenis niet zomaar meer geloven, en wanneer je hier wantrouwig tegenover staat, kan je doorheen de jaren beter leren ´kijken.´
     De dots verbinden.
     Speculatie, maar speculatie gebasseerd op waarheid welke altijd dichter in de buurt zal zijn dan de valse geschiedenis
     Omdat onze speculatie, op waarheid is gebaseerd en niet op leugens.

     Weet u waar mensen volgens mij van komen?

     Volgens mij, is het heelal al lang bevolkt door de mensheid.

     Stel nu, dat er ergens in het heelal mensen leven welke verder gevorderd zijn als wij.

     Hoe zouden deze mensen aan de natuurlijke drang en nieuwsgierigheid voldoen om het heelal te kunnen bevolken?

     Ze sturen sondes met de bouwstenen van het leven (aminozuren) onophoudelijk de ruimte in.

     Zoals wij de Voyagers hebben gestuurd.
     (maar omdat we nog niet ver genoeg ontwikkeld zijn, gebruiken we de sondes vooralsnog voor andere doeleinden)

     Eens zullen die sondes met de bouwstenen van het leven ´crashen.´
     Meestal op onbewoonbare planeten en andere ruimtelichamen.

     Maar volgens wiskundige berekeningen van het vergevorderde mensenras, bestaat er een kans van 0,01 procent dat eens, één van de sondes op een levensvatbare planeet crasht.

     De aminozuren in de sonde vinden een weg om te overleven, en dat zal evolueren.
     Als men de evolutie laat doen, zo weet het vergevorderde mensenras, zal daar eens de mens uit voortkomen.

     Als die mens zich ontwikkeld, zal hij eens instinctief begrijpen dat om het heelal te koloniseren, sondes gestuurd moeten worden om het heelal te kunnen bevolken.

     En zo, is de mens al veel langer dan wij kunnen vermoeden, het heelal aan het koloniseren, en zijn wij mogelijk geëvolueerd uit de bouwstenen des levens tot mens.

     Het is hypothese, maar voor mijn persoon is dit antwoord veel bevredigender.
     Hier kan je iets mee!
     Met hetgeen we leren, kan je niets, buiten verder afgestompt geraken.

     Het kan natuurlijk ook zo zijn dat we de eersten zijn, (wat ik wel betwijfel) en als wij de eersten zijn, zullen we binnenkort zelf al snel de sondes met aminozuren sturen.

     Het is natuurlijk typisch menselijk om niet stil te staan bij de gevolgen, egoïstisch als het kan zijn.
     Dat er later mogelijks een intergalactische oorlog tussen verschillende mensen-stammen kan ontstaan, deert hen niet.
     Dat zullen ze dan wel zien, want belangrijker het enge lege heelal te bevolken.

     Als dit vergevorderde mensenras de keuze moet maken uit niets doen, want dat is veiliger, of sondes met de bouwstenen des levens sturen in de hoop het heelal te kunnen bevolken, zal het het laatste kiezen.

     De mens begrijpt instinctief dat in het heelal, haar lotsbestemming ligt.
     En volgens mij, is het dan nog maar net begonnen.
     We zijn net uit het ei. (hebben de aarde verlaten)

     De mens zal het heelal dmv sondes koloniseren omdat de mens instinctief aanvoelt dat er in het heelal, kapers op de kust kunnen liggen

     Een van de verborgen redenen waarom oorlog gevoerd wordt, is omdat de mens instinctief begrijpt dat het zichzelf als ras moet kunnen verdedigen tegen buitenaardse invloeden.
     Om dit het mensenras aan te leren, is het noodzakelijk dat er met ‘scherp’ oorlog wordt gevoerd.

     De mensen dat in die oorlogen sterven, dienen het collectief mensen-brein.
     Want ik geloof wel dat we een collectief brein hebben.
     Zoals mieren, echter, de mieren
     zijn zich niet bewust van hun collectieve brein, en ik vermoed,
     de mensheid ook niet.

    • wtf schreef:

     @Gladiator
     Ok, ff vlug gekeken naar de beste man.
     Dus alleen op basis van wat Galen zegt is het volgens jou dus allemaal fake?
     En alle andere duizenden wetenschappers zitten natuurlijk ook in het complot?
     En de aarde is zeker ook hol/plat.
     “Wat ik wel vervelend vind is dat ik dus moeite doe om u van info te voorzien”
     Ik was gewoon oprecht nieuwsgierig hoe je aan die info komt, maar gelijk dat denigrerende toontje van je.
     Net als ossenbaard kan je absoluut niet tegen ook maar een beetje kritiek of iemand die sceptisch is. Daarom neem ik jou soort ook niet serieus. Ik wens je desondanks veel sterkte, en kijk uit voor 5g en reptillians. 😉

 • Chip schreef:

  Ik begrijp maar al te goed waarom Poetin hier nu mee naar buiten komt.
  Het is geen spel, het is echt, en ik schat in dat Poetin nukes zal gooien wanneer onschuldige levens worden afgeslacht.

  Poetin: “De Westerse elite is in de laatste fase van haar masterplan, maar ik zal niet passief blijven toekijken hoe mijn Europese neven en nichten worden afgeslacht.”

 • :adrianus-johannes.. schreef:

  dat was in 61!! WAT kunnen de russen nu dan..
  de planeet halveren?
  en op welke helft wil of mag jij dan schuilen..

 • GeVank schreef:

  een oude Christelijke vrouw uit Noorwegen kreeg in 1968 een droom over de eindtijd waarin we nu leven. Ze beschreef in detail alles wat we rondom ons zien gebeuren. Alleen de atoombom nog niet….. https://www.youtube.com/watch?v=YZue17K_sXA

  • Jade schreef:

   De rest van haar visioen zal waarschijnlijk
   ook wel uitkomen… Haar naam was
   “Gunhild Smelhus”. (1876 – 1973)

   • Ellen schreef:

    Nee hoor, demonen werken met angst. God niet meer. Dat was oude testament. Nu nieuwe verbond er is wordt alles alleen maar beter en mooier. Boek van openbaringen is al reeds vervuld gedurende de joodse oorlog toen de tempel werd verwoest. De bijbel moet men in context lezen. Als Jezus tegen omstanders zei dat sommige nog zouden leven als hij terugkomt dan is dat ook zo. Lees de Joodse oorlog maar na. Alles wat Jezus voorspelde gebeurde toen. Nu is zijn koninkrijk aan het uitbreiden. 180.000 nieuwe christenen per dag! Maar dat lees je niet in het nieuws. Deze groei die al decennia aan de gang is betekend dat ronde 2030 bijna de gehele mensheid christelijk is. Prijs God! Kijk ook eens op https://www.ontdekgod.nl/eindtijd-wederkomst/ Voor de samenvatting. De toekomst wordt lichter! 🙏

 • Galen Winsor schreef:

  nuclear hoax, die bommen bestaan niet, hebben nooit bestaan en zullen nooit bestaan. en voor mensen die bewijs “eisen”, bewijs mij maar dat ze wel bestaan, dan zijn we een stuk sneller klaar.
  puur fear-porn

 • x

  Check Also

  clinton

  Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

  Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  >