Homepagina » Buitenland » Wat betekent het einde van de Mayakalender? (video)
Wat betekent het einde van de Mayakalender?

Wat betekent het einde van de Mayakalender? (video)

In Mexico en Guatemala zijn de voorbereidingen op het begin van een nieuwe Mayakalender op 21 december in volle gang.

Toeristen drommen samen in het afgelegen Mexicaanse plaatsje Xul (Het einde) om daar een nieuw tijdperk in te luiden.

Veel inheemse Maya’s zijn verbaasd over de apocalyptische paranoia overal ter wereld. Ze vinden dat hun denkbeelden niet goed zijn geïnterpreteerd.

Krantenkoppen

“Wij geloven dat een cyclus van de Mayacultuur afloopt,” zei een lokale vertegenwoordiger van de Maya’s. “We geloven niet dat er tragische gebeurtenissen gaan plaatsvinden.”

Hoewel de kennis van de Maya’s de krantenkoppen haalt vinden sommige afstammelingen van de Maya’s in Guatemala dat alle aandacht in schril contrast staat met hun dagelijkse realiteit.

Buitensluiting

“We vertegenwoordigen 70 procent van de Guatemalteekse bevolking, maar toch zijn we het slachtoffer geworden van armoede, discriminatie, racisme en buitensluiting,” zei spiritueel leider Juan José Chiriz.

De Mayabeschaving floreerde tussen 250 en 900 na Christus en strekte zich uit van het hedendaagse Honduras tot het midden van Mexico.

In mei bleek uit een peiling dat 15 procent van de wereldbevolking gelooft het einde van de wereld nog mee te zullen maken. Eén op de tien denkt dat het in 2012 zal gebeuren.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

41 reacties

 1. Ik heb gisteren een heel indrukwekkende docu van David Wilcock gezien, hier legt hij uit wat er staat te gebeuren en waarom dit zo is…
  Als je van het werk van Wilcock op de hoogte bent is dit een absolute must see..
  Je valt echt van de ene verbazing in de andere..

  http://www.youtube.co/watch?v=MxiGozSgM8M

  1 likes
 2. Wie kan mij vertellen waar dat doemsenario vandaan komt? Zelf denk ik wel dat er iets gebeurt.. Hebben hun het einde voorspeld en wat voor natuurlijke gevolgen heeft de op 21 december samenstand van de zon de aarde en de Melkweg? Wie maakt mij minder bang

  0 likes
 3. Mis een aantal dingen planet x niburu ?
  De terugkomst van de annunaki ?
  De komeet die er aan zou komen ? gezien op Nasa beelden …
  i-ching voorspelling voor 21 dec 2012

  Het is behoorlijk stil rond een aantal belangrijke zaken…
  Er word te veel op de Maya,s gefocust jammer!

  0 likes
 4. @gils die komeet was vaan de week ons al gepasseerd op miljoen kilometer van ons verwijdert..niburu is nog steeds niet dichtbij..nasa vertrouw ik niet maar er zijn duizenden mensen met een telescoop en hobbiesten die zouden zeker iets melden op internet..verder de i-ching geef ik je gelijk..raar dat dat nooit genoemd word..ook niet de voorspellingen van de zulu’s en hopi indianen.

  0 likes
 5. [quote name=”gils”]Mis een aantal dingen planet x niburu ?
  De terugkomst van de annunaki ?
  De komeet die er aan zou komen ? gezien op Nasa beelden …
  i-ching voorspelling voor 21 dec 2012

  Het is behoorlijk stil rond een aantal belangrijke zaken…
  Er word te veel op de Maya,s gefocust jammer![/quote]

  belangrijke zaken? Die zijn nooit belangrijk geweest 🙂

  Het einde van de maya kalender betekent dat de steen op was, of de goesting 🙂

  0 likes
 6. en inderdaad je hoort niks over i-ching zulu’s nostradamus de hopi indianen etc.
  wie kan ons meer vertellen.

  0 likes
 7. [quote name=”Ian”]Wie kan mij vertellen waar dat doemsenario vandaan komt? Zelf denk ik wel dat er iets gebeurt.. Hebben hun het einde voorspeld en wat voor natuurlijke gevolgen heeft de op 21 december samenstand van de zon de aarde en de Melkweg? Wie maakt mij minder bang[/quote]

  Die doemsenario’s zijn allemaal door de religies geïnterpreteerd waaronder de christinen, katholieken en joden. Omdat ze de bijbel met de maya kalender hebben staan combineren.

  0 likes
 8. [quote name=”Ian”]Wie kan mij vertellen waar dat doemsenario vandaan komt? Zelf denk ik wel dat er iets gebeurt.. Hebben hun het einde voorspeld en wat voor natuurlijke gevolgen heeft de op 21 december samenstand van de zon de aarde en de Melkweg? Wie maakt mij minder bang[/quote]
  Have a little faith..

  0 likes
 9. @ian

  Toevallig heb ik dit weekend een docu op national geograpich gezien.
  Daar werd het uitgelegd waar die doemsenario vandaan kwam.

  Er zijn nog maar een paar geschriften van de maya’s over.
  Op 1 van die geschriften is een plaatje van een soort draak die iets blauws uitspuugd te zien.
  Een geleerde rond 1900 interpeteerde dat als een waterval,en dacht dat betekende dat er op 21-12-2012 een overstromming zou plaats vinden en zo de wereld zou vegaan.
  Dit hebben andere mensen dus weer over genomen en zo is dit verhaal de wereld ingekomen.

  0 likes
 10. Hoi Ian,
  Het doemscenario, of beter: de vele doemscenarios komen af van mensen (dan wel andere zielewezens die met de aarde van doen hebben) die BANG zijn. BIG BANG … 🙂
  Het punt is dat je nergens bang voor hoeft te zijn als het je in dit leven gelukt is het volgende verinnerlijkt te hebben: angst is net als duisternis, beiden bestaan niet werkelijk. Elke duisternis verdwijnt zodra licht verschijnt.
  In welke gedaante ‘het licht’ verschijnt op 21-12, is wat betreft onze galactische schepping heel concreet ingevuld met een simpele maar krachtige ‘straal’ van (hoger) bewustzijn die 8 minuten lang naar ons wordt toegestuurd.
  Wat wij daarmee doen, is aan ons en onze COLLECTIEVE (dus INCLUSIEF de niet-aardse wezens) creatieve scheppingsgeest overgelaten.
  Wij zijn ALLEN één, remember? Dus in onze contreien van de melkweg betekent dit dan ook ÉÉN MET WELKE ‘ALIEN’ dan ook. Net zoals sommige mensen dit niet doorhebben en sommige wel, geldt hetzelfde ook voor andere wezens.
  Heb je het gevoel dat er gevaar schuilt in wat wij hier met z’n alleen gaan doen met ‘het licht’ dat eraan komt? Dat zou betekenen dat jij je op de een of andere manier hebt geïdentificeerd met wat IN JOU aan angst en duisternis aanwezig lijkt te zijn. Zo’n identificatie is onnodig, omdat jij in je hele wezen niets anders bent dan licht en liefde. Jij bent, net als alle andere mensen, de Annunaki en wie dan ook in dit of andere universa, niets anders dan een kind van de schepping, op weg naar spirituele volwassenheid. Op je weg ontmoet je op bepaalde momenten niets anders dan de naar jou terugkerende vruchten van je EIGEN scheppingen. Ben je bang voor eigen karma? Denk jij dat dit nodig is? Ben je bang dat het karma van anderen jou schade kan berokkenen? Wees gerust: karma is heel persoonlijk, dus niet overdraagbaar. Maw: geniet van de show. Boeddha zei het al: zodra jij je realiseert hoe perfect alles is, val je met je hoofd achterover en barst de hemel van de lach in je.

  0 likes
 11. [quote name=”this-is-me”]@ian

  Toevallig heb ik dit weekend een docu op national geograpich gezien.
  Daar werd het uitgelegd waar die doemsenario vandaan kwam.

  Er zijn nog maar een paar geschriften van de maya’s over.
  Op 1 van die geschriften is een plaatje van een soort draak die iets blauws uitspuugd te zien.
  Een geleerde rond 1900 interpeteerde dat als een waterval,en dacht dat betekende dat er op 21-12-2012 een overstromming zou plaats vinden en zo de wereld zou vegaan.
  Dit hebben andere mensen dus weer over genomen en zo is dit verhaal de wereld ingekomen.[/quote]

  Er zijn veel meer interpretaties van de interpretaties uit de vorige eeuwen. (want dat is het eigenlijk). Feit is dat de kalender afloopt. Maar wat doen wij met onze kalender? Juist, we beginnen gewoon weer op 1 januari. De kalender van van de Maya’s is niet voor niets rond. Er zit geen einde aan.

  Theoretisch gezien zou een doorgang door de plaat van de melkweg wél kunnen zorgen voor problemen met polarisering op (elektro)magnetisch gebied. Dit zou kunnen betekenen dat de polen omwisselen. Ten zuiden van de Aardse evenaar stroomt het water in tegen de klok in door het afvoerputje weg. Ten noorden met de klok mee. Wat gebeurd er als we i.p.v. ten noorden nu ten zuiden van de evenaar van de melkweg plaat zakken? Draait dan niet gewoon alles om? Beetje logica? Wat gebeurd er als je exact op de evenaar zit? Dan maakt het dus niet uit en is het pure willekeur. De Maya’s noemden dit ‘the dark rift’. Ofwel; de donkere kloof. Een plek waarin geen ‘tijd’, ‘polarisering’ bestaat (met alle gevolgen van dien).

  Nou weet ik dus niet óf (-en wáár) we nu ten zuiden of ten noorden zitten van die evenaar (melkweg) maar betreft die dark rift maakt dat geen pepernoot uit.

  We zullen zien of er wat gebeurd of niet. Valt nu nog weinig aan te veranderen.

  0 likes
 12. persoonlijk geloof ik helemaal niks van heel die 2012 hype en dachten die maya’s gewoon zoiets van: het is wel goed geweest nu, er is geen ruimte meer op de kalender dus we stoppen hier maar.

  wat ik wel apart vind is dat je ziet dat de rijke mensen en hooggepositioneerde op aarde zich lijken voor te bereiden op iets. Zo zijn ze vooral bezig met het bouwen van ondergrondse tunnels, zelf steden en bunker huizen.

  mocht er ook maar iets gebeuren dan is het (denk ik) iets wat door de mens zelf is bedacht en maken ze misbruik van 2012.

  angst is er al bij sommige, dus dat kan gebruikt/misbruikt worden.

  iam just thinking out loud, maarja dat kan gelukkig hier op niburu.

  0 likes
 13. Ik ben van mening dat er ZEKER iets gaat gebeuren vrijdag die de hele mensheid zal verrassen/verbazen. Wat er gaat gebeuren? daar kan ik alleen maar over gissen. Hollywood maakt veel films waarin ze eigenlijk al zeggen wat er gaat gebeuren in de toekomst. (twin towers) talloze films/serie’s zijn er geweest voordat het echt gebeurde. De film Batman laat ons goed zien wat er ons te wachten staat. Zie onderstaande filmpje en verbaas jezelf wat de overeenkomsten zijn. Batman en 21-12-2012. BIZARRRRR

  http://www.youtube.com/watch?v=DpsLS3zCRgQ

  Be safe all

  0 likes
 14. [quote name=”jeroen”]Ik ben van mening dat er ZEKER iets gaat gebeuren vrijdag die de hele mensheid zal verrassen/verbazen. Wat er gaat gebeuren? daar kan ik alleen maar over gissen. Hollywood maakt veel films waarin ze eigenlijk al zeggen wat er gaat gebeuren in de toekomst. (twin towers) talloze films/serie’s zijn er geweest voordat het echt gebeurde. De film Batman laat ons goed zien wat er ons te wachten staat. Zie onderstaande filmpje en verbaas jezelf wat de overeenkomsten zijn. Batman en 21-12-2012. BIZARRRRR

  http://www.youtube.com/watch?v=DpsLS3zCRgQ

  Be safe all[/quote]

  We zullen wat dan ook wel of niet beleven. Ieder het goede gewenst.

  0 likes
 15. @[email protected] …ik vind het lief van je dat je wat probeert uit te leggen maar ik snap geen snars van wat je zegt…@jeroen wtf man een batman film?..hollywood is de reden dat wij allen zo bang zijn voor 21-12-12.
  heeft het te maken met de anti christ?

  0 likes
 16. Die mensen in het begin zijn katholieken….wat hebben die (nog) met hun Maya-wortels??

  0 likes
 17. Is de winterzonnewende dit jaar niet op 20-12 ivm het schrikkeljaar???

  0 likes
 18. Dit is de eerste keer dat ik een reactie plaats ik hou niet alle berichten bij maar ik lees regelmatig niburu.. er is 1 ding wat ik niet helemaal snap.. De mayas hebben nooit het einde van de wereld voorspeld! dus ik vraag me in godesnaam af hoe het dan zo uit de hand kan lopen.. alleen maar omdat de media goed is in informatie/feiten verdraaien en omdat er films van zijn gemaakt? Iniedrrgrval word er “aan het einde van de wereld” veel geld verdiend.. terwijl er genoeg mensen zijn die vrijdag in angst leven en er sektes zijn die zelfmoord plegen.. vieren de mayas feest als een soort oud en nieuw!

  0 likes
 19. The BaTman rises… fairy nice feature, indeed.

  Joh Jeroen, te gek, waar heb je die opgedoken? Ik heb’m maar meteen toegevoegd aan mijn lijstje youtube-pareltjes.
  En dat is het om het even dat het ‘maar’ een Hollywoodfilm is, en dus van de hand gewezen zou kunnen worden als ‘afkomstig uit het rijk der fantasie’. Een mythe is een mythe, en daarom juist leent ‘ie zich goed ervoor om – zoals je zegt – op zoek te gaan naar “the search for truth”.

  Reuze bedankt!

  0 likes
 20. @ Ian, laat je niet gek maken met dat verhaal van het doemscenario.
  Dat is bedacht door de machthebbers op aarde omdat ze weten dat er een nieuw tijdperk aankomt.
  De machthebbers [daar zitten ook religies bij] willen gebruik maken van die angst.
  Die angst maakt ons mensen zwakker en gewilliger.
  Ook denken de machthebbers dat ze in het nieuwe tijdperk weer de macht kunnen hebben en het spel weer naar hun hand kunnen draaien.
  Elk jaar vieren wij oud en nieuw [het einde van de 1 jarige kalender en het begin van een nieuwe 1 jarige kalender].
  Dan wensen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar [een gelukkige periode van 1 jaar].
  Daar gaat de Maya kalender ook over, alleen geeft die kalender een veel langere periode aan dan onze jaar kalender.
  National Geographic is bezig met angst te zaaien.
  Ik zag het ook al dat ze deze week heel veel uren per dag besteden aan doemscenario’s.
  Heb jij ooit een kalender gezien die het eind der tijden voorspelde?
  Als het nu een zandloper had geweest dan zou er een logica in hebben kunnen zitten.
  Om de echte waarheid te verbergen hebben de machthebbers het internet vol gegooid met onzin verhalen gemixt met waarheid en zo zijn we allemaal heen en weer geslingerd de laatste jaren.
  Het is dus erg moeilijk om de waarheid van het internet af te halen.
  Uiteindelijk haal je de waarheid uit je zelf [zoals wij allen zullen doen].
  Maar ik weet dat ik hier niet voor niets ben en dat ik hier ben voor een nieuw tijdperk [en ik trappel al een tijdje om naar huis te gaan].
  En ik weet inmiddels dat iedereen hier niet voor niets is [we hebben allemaal een rol in de overgang naar het nieuwe tijdperk].

  0 likes
 21. Nassim Haramein legt ons in deze video uit hoe het komt dat wij allen één zijn.

  Hij doet dat niet alleen met woorden, maar hij onderbouwt zijn uitspraken met een wiskundige en natuurkundige precisie die in de hedendaagse kosmologie ongekend zijn. Dit is het soort spul waar zelfs een nobelprijs verbleekt tot een amateurvoetbaltrofee.

  http://www.youtube.com/watch?v=S1JDMToJDe0

  0 likes
 22. [quote name=”Ian”] Wie maakt mij minder bang[/quote]

  Niet bang zijn ,nergens voor nodig.Al wat er gaat gebeuren is dat er een energie golf (meerdere de komende tijden) over de aarde komt die voor een soort evolutiesprong zorgt,de energie breidt uit in ons lichaam en zullen gaandeweg onze hersenen beter gebruiken ons hele lichaam gaat beter functioneren,het is een geleidelijk proces, de tijd die voor ons ligt wordt ook wel’the golden age’ genoemd,de maatschappij zal anders worden dan nu,beter veel beter.Dit is een transitie periode duurt waarschijnlijk een paar jaar. Uiteindelijk zullen de mensen steeds hoger evolueren totdat we in een hogere dimensie terechtkomen( 5D)Dit is een geweldige tijd om op aarde te zijn geniet ervan.

  0 likes
 23. [quote name=”jeroen”]Ik ben van mening dat er ZEKER iets gaat gebeuren vrijdag die de hele mensheid zal verrassen/verbazen. Wat er gaat gebeuren? daar kan ik alleen maar over gissen. Hollywood maakt veel films waarin ze eigenlijk al zeggen wat er gaat gebeuren in de toekomst. (twin towers) talloze films/serie’s zijn er geweest voordat het echt gebeurde. De film Batman laat ons goed zien wat er ons te wachten staat. Zie onderstaande filmpje en verbaas jezelf wat de overeenkomsten zijn. Batman en 21-12-2012. BIZARRRRR

  http://www.youtube.com/watch?v=DpsLS3zCRgQ

  Be safe all[/quote]

  Seismic monitor:
  3 zeebevingen op plaatsen waar al meer dan 5 jaar geen beving is geweest 2 dagen voordat mayakalender afloopt. Voorteken?

  0 likes
 24. Niemand hoeft bang te zijn voor deze datum. De datum dat de Mayakalender zou eindigen is allang achterhaald. Dit heeft Johan Oldenkamp uitgerekent. De exacte einddatum is allang omstreden (15 juli jl.). Astrologisch is er wel wat aan de hand op 21-12-2012. Er staat een Yod (vingerwijzing gods) aan de hemel tussen Jupiter (apex) Saturnus en Pluto. Dit is in 2012 jaar 3 keer voor gekomen. Heel uniek dus. Laat je niet bang maken. De wereld vergaat niet. Dat is voor “doemdenkers” die de zin van het leven niet inzien en zich angst LATEN aanpraten. Voor het woord “angst” heb ik een mooie afkorting gevonden nml: “Aangepraatte, Negatieve, Gevoelens, Systematisch, Toegepast”. Dat is ANGST! Ga zelf op onderzoek uit. Zoek naar JOU eigen waarheid, zoek het IN jezelf en niet BUITEN jezelf. Het antwoord ligt in jezelf. (onvoorwaardelijke liefde). Namasté

  0 likes
 25. Goedemorgen
  Vorig jaar op Nibiru ben ik aan koning Anu geïntroduceerd in zijn paleis. Het is een hele aardige man. Hij is groot en sterk. Hij draagt een kilt, een kroon en scepter, en slippers. Nibiru heeft een prachtige blauwe lucht, met een gouden waas over zich. Voordat ik de planeet ging bekijken moest ik eerst oogdruppels krijgen. Die rare bril was gelukkig niet nodig. Nibiru heeft mooie heuvels en besneeuwde bergen. Ik zag een groot meer. De architectuur in het paleis had iets Romeins of Grieks over zich, terwijl het me buiten deed denken aan de Maya’s of Azteken. Gigantische bouwstenen. We reden op een zwevend platform naar een mevrouw die een soort van konijnen hield. Die lieve donzige beestjes zijn telepathisch!
  Daarna gingen we naar de tempel van Galzu. Daar kreeg ik een of ander zegen op mijn voorhoofd en op mijn hand.

  Toen ik laatst naar de maan geteleporteerd werd, zag ik daar een enorm leger Andromedianen staan, klaar voor de strijd! Ook zag ik , al weer een tijdje terug, een vloot ruimteschepen van belachelijke omvang. Sommige waren tientallen kilometers lang, hoog en breed.

  Ik kan weken doorpraten over al mijn avonturen in de ruimte. Het heelal is een oceaan van intelligent leven, en iedereen schijnt telepathisch, en iedereen heeft ruimteschepen en waanzinnige technologie.

  Over de nabije toekomst weet ik genoeg. Maar of de ellende die eraan gaat komen klokslag 21-12-2012 begint, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat heer Enki binnenkort de wereld gaat overnemen. En dat gaat gepaard met een hoop kabaal en gesputter van de mensen. Ik raad iedereen aan om vooral geen partij te kiezen voor degene die in de media naar voren wordt geschoven als de grote redder die de mensheid wel even gaat verlossen van het buitenaardse “gevaar”.

  0 likes
 26. Afgelopen september heb ik Inanna bezocht in haar onderwater basis, ergens hier op aarde. Toen ik daar aankwam zag ik ook Utu en Nannar. Inanna communiceert telepathisch met dolfijnen. Het is een hele mooie vrouw, en ze straalt paars en blauw licht. Ook ben ik in een ondergrondse basis in Cairo geweest. Daar zijn “Large Grey’s”, en mensen, maar dan anders 🙂

  Meestal wordt ik eerst geteleporteerd naar een ruimteschip, of naar de maan. Als ik naar Mars ga, dan doen we dar met een schip ongeveer een kwartier over. Tijdens zo’n reis lijkt het net of je door matzwarte verf vliegt. Je ziet geen sterren. Wel hangt er een of andere groene nevel om het schip heen. Op MArs kan je gewoon zonder pak of masker rondwandelen. Er wonen mensen. Het is de Bijbels hel. Ik heb daar een Draconier gedood. Die zien mensen alleen maar als hamburgers. Hij heette Draco Nogwat. Het tweede geddelte van zijn naam is vooor mensen onuitspreekbaar. Hij was de meest beruchte Draconier van het hele ras. Ik heb zijn nek gebroken. Zo’n Draconier lijkt wel een stalen skelet te hebben. Ik kon slaan wat ik wilde, ook op zijn gezicht, maar dat hielp allemaal niet. Totdat ik hem op een gegeven moment onder zijn oksels raakte. Dat deed hem pijn.

  Bij heer Enki is het fantastisch. Hij is een interdimensionaal wezen. Hij kan zich als mens of als geest of als iets anders manifesteren. Bij alle Anunnaki waar ik tot nu toe ben geweest is het helemaal geweldig. Ik hou heel veel van ze, en ik doe alles voor ze.
  Tot nu toe zijn de enige onvriendelijke wezens de draconiers en kleine en grote grijzen. Wat mij betreft is ons zonnestelsel te klein voor ons allen en kunnen zij opdonderen en ons met rust laten.

  0 likes
 27. [quote name=”Rowena”]Niemand hoeft bang te zijn voor deze datum. De datum dat de Mayakalender zou eindigen is allang achterhaald. Dit heeft Johan Oldenkamp uitgerekent. De exacte einddatum is allang omstreden (15 juli jl.). Astrologisch is er wel wat aan de hand op 21-12-2012. Er staat een Yod (vingerwijzing gods) aan de hemel tussen Jupiter (apex) Saturnus en Pluto. Dit is in 2012 jaar 3 keer voor gekomen. Heel uniek dus. Laat je niet bang maken. De wereld vergaat niet. Dat is voor “doemdenkers” die de zin van het leven niet inzien en zich angst LATEN aanpraten. Voor het woord “angst” heb ik een mooie afkorting gevonden nml: “Aangepraatte, Negatieve, Gevoelens, Systematisch, Toegepast”. Dat is ANGST! Ga zelf op onderzoek uit. Zoek naar JOU eigen waarheid, zoek het IN jezelf en niet BUITEN jezelf. Het antwoord ligt in jezelf. (onvoorwaardelijke liefde). Namasté[/quote]

  Heej mag ik die afkorting van ANGST ook gebruiken ??? Die vind ik heel erg goed, en sowieso goed om te zien, dat er nog echt wakkere wezens zijn hier.

  0 likes
 28. [quote name=”HvanHeftig”]Is de winterzonnewende dit jaar niet op 20-12 ivm het schrikkeljaar???[/quote]
  [quote name=”HvanHeftig”]Is de winterzonnewende dit jaar niet op 20-12 ivm het schrikkeljaar???[/quote]

  nee, het is een beetje variabel, maar dit jaar is het de 21e. De 2 jaren voor een schrikkeljaar valt het meestal op de 22e.

  0 likes
 29. [quote name=”Nique”]
  Theoretisch gezien zou een doorgang door de plaat van de melkweg wél kunnen zorgen voor problemen met polarisering op (elektro)magnetisch gebied. Dit zou kunnen betekenen dat de polen omwisselen. Ten zuiden van de Aardse evenaar stroomt het water in tegen de klok in door het afvoerputje weg. Ten noorden met de klok mee. Wat gebeurd er als we i.p.v. ten noorden nu ten zuiden van de evenaar van de melkweg plaat zakken? Draait dan niet gewoon alles om? Beetje logica? Wat gebeurd er als je exact op de evenaar zit? Dan maakt het dus niet uit en is het pure willekeur.
  [/quote]

  allemaal fout. Dat van dat water heet het coriolis effect en komt door het draaien van de aarde. Idem voor de magnetische polen. Die plaat van de melkweg is gewoon denkbeeldig. Even denkbeeldig als de evenaar op aarde. Een wiskundige abstractie.

  Bovendien gaan we niet door die plaat op dit moment.

  0 likes
 30. [quote name=”believer”][quote name=”jeroen”]Ik ben van mening dat er ZEKER iets gaat gebeuren vrijdag die de hele mensheid zal verrassen/verbazen. Wat er gaat gebeuren? daar kan ik alleen maar over gissen. Hollywood maakt veel films waarin ze eigenlijk al zeggen wat er gaat gebeuren in de toekomst. (twin towers) talloze films/serie’s zijn er geweest voordat het echt gebeurde. De film Batman laat ons goed zien wat er ons te wachten staat. Zie onderstaande filmpje en verbaas jezelf wat de overeenkomsten zijn. Batman en 21-12-2012. BIZARRRRR

  http://www.youtube.com/watch?v=DpsLS3zCRgQ

  Be safe all[/quote]

  Seismic monitor:
  3 zeebevingen op plaatsen waar al meer dan 5 jaar geen beving is geweest 2 dagen voordat mayakalender afloopt. Voorteken?[/quote]

  nee, toeval. Aangezien daar vroeger bevingen waren, zullen daar in de toekomst ook bevingen zijn. En 5 jaar is niets in geologische termen.

  0 likes
 31. vrijdag, 21 december 2012

  begin van de wintertijd: 12:11
  zon op: 08:48 zon onder: 16:26
  maan op: 12:40 maan onder: 01:43
  niburu op: — niburu onder: —

  0 likes
 32. @andries
  Ik wil wat jij hebt.

  0 likes
 33. In aansluiting op de titel betekend dit voor ons??FEEST. Het oude weg te vegen, en het schone, zuivere, nieuwe, te omarmen.

  0 likes
 34. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Nique”]
  Theoretisch gezien zou een doorgang door de plaat van de melkweg wél kunnen zorgen voor problemen met polarisering op (elektro)magnetisch gebied. Dit zou kunnen betekenen dat de polen omwisselen. Ten zuiden van de Aardse evenaar stroomt het water in tegen de klok in door het afvoerputje weg. Ten noorden met de klok mee. Wat gebeurd er als we i.p.v. ten noorden nu ten zuiden van de evenaar van de melkweg plaat zakken? Draait dan niet gewoon alles om? Beetje logica? Wat gebeurd er als je exact op de evenaar zit? Dan maakt het dus niet uit en is het pure willekeur.
  [/quote]

  allemaal fout. Dat van dat water heet het coriolis effect en komt door het draaien van de aarde. Idem voor de magnetische polen. Die plaat van de melkweg is gewoon denkbeeldig. Even denkbeeldig als de evenaar op aarde. Een wiskundige abstractie.

  Bovendien gaan we niet door die plaat op dit moment.[/quote]

  Wastafelverhaal is onzin. Wordt rond de evenaar gebruikt om toeristen geld af te troggelen.

  0 likes
 35. [quote name=”ian”]@[email protected] …ik vind het lief van je dat je wat probeert uit te leggen maar ik snap geen snars van wat je zegt…@jeroen wtf man een batman film?..hollywood is de reden dat wij allen zo bang zijn voor 21-12-12.
  heeft het te maken met de anti christ?[/quote]
  Hoi Ian,nee je hoeft echt niet bang te zijn dat de wereld vergaat.de Hollywood films en met name Batman berusten niet allemaal op de waarheid.De wereld vergaat echt niet.Waarom zou de aarde kapot gaan?Nee wees niet bang,De aarde word een mooie wereld die dan Bleu Star gaat heten.en ga je mischien wel lachen over een paar dagen,dat je zo bang bent geweest.Wees moedig en sterk en blijf positief.Veel liefs van mij.Tineke.

  0 likes
 36. Heel erg bedankt Tineke …eindelijk een normale reactie …dank daarvoor..love Ian

  0 likes
 37. Vorige post niet goed dus hier nogmaals de uitnodiging tot het feestje.
  http://i45.tinypic.com/21djuj7.jpg%5B/IMG

  0 likes
 38. [quote name=”Ian”]Heel erg bedankt Tineke …eindelijk een normale reactie …dank daarvoor..love Ian[/quote]

  Oh?, nou sorry dan.

  0 likes
 39. [quote name=”Lightapprentice”][quote name=”Rowena”]Niemand hoeft bang te zijn voor deze datum. De datum dat de Mayakalender zou eindigen is allang achterhaald. Dit heeft Johan Oldenkamp uitgerekent. De exacte einddatum is allang omstreden (15 juli jl.). Astrologisch is er wel wat aan de hand op 21-12-2012. Er staat een Yod (vingerwijzing gods) aan de hemel tussen Jupiter (apex) Saturnus en Pluto. Dit is in 2012 jaar 3 keer voor gekomen. Heel uniek dus. Laat je niet bang maken. De wereld vergaat niet. Dat is voor “doemdenkers” die de zin van het leven niet inzien en zich angst LATEN aanpraten. Voor het woord “angst” heb ik een mooie afkorting gevonden nml: “Aangepraatte, Negatieve, Gevoelens, Systematisch, Toegepast”. Dat is ANGST! Ga zelf op onderzoek uit. Zoek naar JOU eigen waarheid, zoek het IN jezelf en niet BUITEN jezelf. Het antwoord ligt in jezelf. (onvoorwaardelijke liefde). Namasté[/quote]

  Heej mag ik die afkorting van ANGST ook gebruiken ??? Die vind ik heel erg goed, en sowieso goed om te zien, dat er nog echt wakkere wezens zijn hier.[/quote]

  Tuurlijk mag dat! Zolang het maar naar jou waarheid schikt. “Mijn waarheid hoeft niet jou waarheid te zijn en andersom” 😉

  0 likes
 40. [quote name=”Bert”]vrijdag, 21 december 2012

  begin van de wintertijd: 12:11
  zon op: 08:48 zon onder: 16:26
  maan op: 12:40 maan onder: 01:43
  niburu op: — niburu onder: –[/quote]

  Humor!! kan deze zéér waarderen! Thanx!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...