Mens en Dier

Europarlementariër heeft buik vol van Great Reset: ‘Frans Timmermans mag mijn portie insecten wel hebben’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Sinds vorige maand mag gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel in de Europese Commissie worden toegevoegd aan voedselproducten.

Uit vrijgegeven Wob-documenten is gebleken dat het onderzoek naar de veiligheid van insecten nog beperkt is. Zo is het onbekend of insecten nieuwe allergenen bevatten. Daarnaast moeten de poten en vleugels van bepaalde insecten verwijderd worden vanwege een mogelijkheid tot darmbeschadiging of verstopping.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bovendien is onduidelijk of het eten van insecten risico’s met zich meebrengt, in verband met de stof chitine in het uitwendig skelet.

Helemaal niet duidelijk

Europarlementariër Rob Roos (JA21) zal komende week urgente schriftelijke vragen stellen aan de Europese Commissie. Hij wil weten hoe het mogelijk is dat insecten per januari 2023 kunnen worden toegevoegd aan ons voedsel, terwijl helemaal niet duidelijk is of dit wel veilig is.

Voor consumenten moet helder zijn wat er in voedsel zit, benadrukt Roos. “Dus het gebruik van insecten, waarvan niet duidelijk is of ze allergenen bevatten, zal in de taal van het land waar het wordt verkocht op de verpakking vermeld moeten worden.”

Wat is het nut?

De Europese Unie heeft bepaald dat de ingrediënten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket vermeld moeten staan.

Het Europarlementslid vraagt zich ook af wat het nut is. In een studie naar drie eetbare insecten bleek dat de CO2-uitstoot van insecten vergelijkbaar is met die van varkens. Kip is volgens Roos 40 procent klimaatvriendelijker dan varkens, en dus ook insecten.

“Doe mij maar kip. Frans Timmermans mag mijn portie insecten wel hebben,” schrijft hij.


4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

179 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaap
Jaap
1 jaar geleden

timmermans vreet kaviaar, biefstukken, boter, kaas en eieren. Althans zolang dit soort schorem nog hun ‘elitaire’ positie weten vast te houden.
Ze moeten zo snel mogelijk verwijdert worden, en dat lukt alleen met harde hand.
Wij zijn vee in hun ogen, goyim.

Insecten worden toegevoegd aan ons voedsel, terwijl helemaal niet duidelijk is of dit wel veilig is. Ja natuurlijk is het niet veilig!!! Net als alles wat dit schorem de mensen aandoet. Of dat nou spuiten, maatregelen, vernietiging van boeren, lokale economie, voedsel, lucht om te ademen, water, gezond verstand is. ALLES om ’t goyim te vermoorden, op de meest geniepige doortrapte psycho- en sociopathische wijze ooit.

Kill ‘m all, is hun devies.
En dat doen ze met verve!

Praten heeft geen zin meer.

Daden.

Avax
Avax
1 jaar geleden

Het vetgemeste EU varken en door ons betaalde vreten voor Frans Timmermans, moet zijn doorgang blijven vinden, zelfs opgevoerd worden! Opdat hij zo spoedig als mogelijk ontploft!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wat ik altijd weer heel “bijzonder” vind, is, dat er nota bene een MAAND na de introductie van het toevoegen van insecten aan eten, NU pas door, in dit geval, Europarlementariër Rob Roos aan de bel wordt getrokken.

Ik weet niet hoe JULLIE, lezers van ninefornews.nl., hierover denken, maar voor mij komt het over als proberen de put te dempen, als het kalf al verdronken is.

Al wekenlang lees ik dagelijks de berichtjes op het speciale kanaal van Telegram, genaamd “voeding met insecten” en DAAR zijn de vele nadelen van het eten van insecten voor menselijke consumptie al lang gefileerd tot op het bot.

In feite gaat het hier op dezelfde manier als de introductie van die zogenaamde “veilige” experimentele gentechinjectie. Daar hoefden wij ons ook geen zorgen over te maken, want dat was uit en te na onderzocht en wij liepen totaal geen risico.

En dit, omdat onze regeringsleiders, artsen en wetenschappers dit zo hadden bepaald.

Wij weten inmiddels allemaal HOE dat heeft uitgepakt.

Met dat voedsel, vol met insecten, is het natuurlijk niet anders. OOK dit wordt gepresenteerd als zijnde volkomen veilig.

Mijn man en ik hebben ons plan gelukkig al enige tijd geleden getrokken. Wij bakken al bijna een jaar lang ons eigen brood. Het meel wordt WEL gekocht bij de supermarkt, maar mijn man heeft met de eigenaresse van de meelfabriek gebeld en zij heeft hem verzekerd, dat er NOOIT insecten zullen worden toegevoegd.

Verder kopen wij groenten, fruit en aardappelen bij de boer EN zuivelproducten ook direct bij de producent.

De voordelen zijn GROOT: terwijl mijn man de afgelopen jaren absoluut geen melk of yoghurt kon verdragen, gekocht bij de supermarkt, geniet hij nu van zogenaamde rauwe melk, direct van de koe, en heerlijke pure vruchtenyoghurt.

Voor ons is in ieder geval duidelijk, dat er al veel langere tijd grote rotzooi wordt verkocht bij de supermarkt en (helaas) zal dat alleen maar erger worden.

Wat ik dan in deze barre tijden wel als positief ervaar: er komen steeds meer initiatieven om het lijntje tussen boeren en burgers kleiner te maken. Waar ik woon, in West Friesland, zijn er al veel punten waar je veel voedsel kan afnemen.

Eigenlijk voelt het voor mij als een teruggaan naar de tijd waarin ik opgroeide, in de vijftiger jaren. Toen waren er ook alleen maar groenten verkrijgbaar, gelieerd aan de seizoenen.

Wat ik wel spijtig vind, is dat het voor heel veel mensen met een drukke baan en gezinsleven, praktisch onmogelijk is om hier aan mee te doen. Zij zijn afhankelijk van de supermarkt.

Er zal dus voor hen ook een oplossing moeten komen in de vorm van samenwerken. Maar OOK dat zal ons wel lukken.

Jill
Jill
1 jaar geleden

De EU helpt Europa en zijn inwoners om zeep. Weg ermee.

Back to top button
179
0
We lezen graag je reactie!x