Paranormaal

Huisarts gaat wonderbaarlijke genezingen onderzoeken

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Vrije Universiteit gaat de komende tijd onder leiding van huisarts Dick Kruijthoff onderzoek doen naar gebedsgenezingen.

De medici gaan na of er wellicht wetenschappelijke verklaringen zijn voor de genezingen, schrijft Trouw.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is voor het eerst dat er specifiek onderzoek wordt gedaan naar gebedsgenezing. “Je kunt ook kijken naar genezingen die opgetreden zouden zijn in andere situaties, maar wij kiezen ervoor om dit te doen in relatie tot gebed,” legt Kruijthoff uit.

Omslag

“Dit is relevant, want het is nog nooit gedaan, terwijl er in sommige kerken wel veel discussie is over gebedsgenezing,” voegt hij toe.

Hij gaat de komende tijd verhalen verzamelen van mensen die bij handoplegging of ziekenzalving een omslag beleefden, zoals verlamden die na gebed plots opstaan uit hun rolstoel.

Een aantal gevallen wordt verder onderzocht. Zo is er een verhaal van een man die kanker had en was uitbehandeld, en toch genas na gebed.

Verbaasd

Aanleiding voor het onderzoek was een bijzondere genezing van een patiënt in zijn praktijk in 2007.

Na een bezoek aan een genezingsdienst van Jan Zijlstra, genas zij van ernstige posttraumatische dystrofie. “Iedereen, inclusief ikzelf, was er verbaasd over,” aldus Kruijthoff.

“Ik ben in de loop der jaren in contact gekomen met zo’n 10 tot 15 mensen die op een bijzondere manier zijn genezen,” zegt hij verder.

Bijzondere dingen

“Bij sommige patiënten kwamen óf de klachten terug, óf was er een verklaring voor de genezing. Met de overige patiënten houd ik diepte-interviews,” voegt hij toe.

Kruijthoff was naar eigen zeggen jarenlang betrekkelijk sceptisch over gebedsgenezingen, maar dat is hij nu na een aantal ervaringen niet meer.

“Op grond van de literatuur die ik bestudeerd heb, geloof ik dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren,” concludeert de huisarts.

[Trouw, EO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
blub
blub
7 jaren geleden

““Op grond van de literatuur die ik bestudeerd heb, geloof ik dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren,” concludeert de huisarts.”

Harry Potter is geen literatuur, beste huisarts..

Daarnaast is het een leugen dat er nooit eerder onderzoek naar gedaan is. De eerste studie hiernaar werd gedaan in 1872! En in 2006 het grootste onderzoek ooit hiernaar, het STEP-onderzoek (Study of the Therapeutic Effects of Intercessory Prayer).

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Ik vind niet dat een universiteit dit mag doen omdat een universiteit geheel niet onafhankelijk is. De universiteit is een sturend deel van het systeem waar we in leven. Zij zijn dus nooit onafhankelijk, wat naar mijn mening geheel niet bestaat in deze gemaakte wereld.

Rene
Rene
7 jaren geleden

Wonderbaarlijke genezingen kunnen grofweg in 2 categorieen worden verdeeld.
1.) Genezing via een externe bron (een healer/genezer die het werk opzich neemt).
2.) Het zelf genezend vermogen van het lichaam inschakelen. Bij medicijn tests wordt dit vaak “het placebo effect” genoemd, wat een poging is om de werkelijke oorzaak te verbloemen.

In werkelijkheid zijn alle genezingen gebaseerd op het vertrouwen van de patient dat hij zal genezen. Of hij nu door een arts wordt behandeld, of door een gebedsgenezer.
Dit vertrouwen schakelt het zelfgenezend vermogen in.

vraag me gewoon af...
vraag me gewoon af...
7 jaren geleden

Bij mij heeft het in ieder geval niet geholpen. Tijdens de dienst werd gesproken over het structurele begrotingstekort van desbetreffende kerk en na afloop kreeg ik zittend in mijn rolstoel, een donatie formulier in mijn handen en een pen…

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x