Natuur en Milieu

“Kamerplanten kunnen denken, praten en je gedachten lezen”

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marcel Vogel werkte 27 jaar als wetenschapper voor IBM en patenteerde meer dan 100 uitvindingen. Hij verrichtte onder meer wetenschappelijk onderzoek naar planten. Aan het einde van zijn onderzoek kwam hij tot de conclusie dat planten onze gedachten over grote afstanden kunnen lezen en dat de hoeveelheid aandacht die iemand geeft aan een plant bepalend is voor het vermogen van die plant om iemands gedachten te lezen.

Vogel kwam in aanraking met experimenten die in de jaren zeventig waren gedaan door Cleve Backster en waarna mensen massaal tegen hun kamerplanten begonnen te praten. Backster was een voormalige leugendetectorspecialist van de CIA en ontwikkelde technieken die tot op de dag van vandaag worden gebruikt door het leger en overheidsagentschappen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Met behulp van een leugendetector ontdekte Backster dat planten reageren op acties en gedachten van mensen. In eerste instantie dacht Vogel dat er niets klopte van het werk van Backster. Dan Willis legt de experimenten uit op zijn website Marcelvogel.org.

Vogel koppelde planten aan een Brug van Wheatstone, een instrument voor het meten van elektrische weerstand. Toen Vogel zijn hoofd leegmaakte en langzaam ademde, kwam er geen reactie van de planten. Op het moment dat hij door zijn neus begon te ademen en ergens aan dacht reageerden de planten gelijk.

De respons van de planten werd niet beïnvloed door afstand. Het maakte niet uit of de planten 8 centimeter, 8 meter of 8000 kilometer van de onderzoekers waren verwijderd. Vogel wist vanuit de Tsjechische hoofdstad Praag een plant in zijn laboratorium in San José in Californië te beïnvloeden.

Toen Vogel meerdere planten tegelijk bestudeerde, merkte hij dat de reactie van de planten varieerde naarmate hij ze meer of minder aandacht gaf. Hij besefte dat de gedachten van wetenschappers dergelijke experimenten kunnen beïnvloeden.

Dit is een reden waarom bepaalde wetenschappelijke onderzoeken naar subtiele energie niet zomaar kunnen worden herhaald. Het draait niet altijd om wetenschappelijke protocollen, maar om relaties, aldus Willis.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
9 jaren geleden

Dat wist ik al, ik heb orchideeën en heb er al bij staan die 4-5 jaar oud zijn en minimaal 2 keer per jaar in bloei staan. Maar, ik zal nu wel voor gek verklaard worden, ik praat ook tegen de planten. Als je in het bos loopt en het is er stil, wat helaas erg weinig het geval is met alle elektronica van mp3/4 spelers met draagbare speakers, telefoons en tabletten, kan je de wind door de bomen horen fluisteren. Wij verstaan deze communicatie niet, meer of nog, maar het is er wel m.a.w. onze Aarde leeft en weet wat wij aan het doen zijn met haar. In de nabije toekomst zal zij terug slaan met een geweld wat wij niet kunnen voorstellen. Vandaar probeer te veranderen voor ons voortbestaan en het welzijn van onze Aarde.

Henk
Henk
9 jaren geleden

Ik weet niet alles, dus met de vraag hoe m’n Braamstruik nieuwe stekjes kan krijgen.
Dus zonder doornen (zoals ik die kocht), wilde uitlopers met doornen dat komt regelmatig voor.

De struik zelf kwam met het antwoord, door het te laten zien!
Op het www kon ik die info niet vinden.

benhur79
benhur79
9 jaren geleden

Alles is met elkaar verbonden…
Een boom geeft zuurstof die wij inademen, wij ademen dan op onze beurt co2 uit die de boom dan weer opneemt en omzet terug in zuurstof.Mensen moeten eens wat verder kijken dan hun neus lang is en beseffen dat alles elkaar in evenwicht houd, niks op deze planeet heeft geen nut, dus heb er respect voor want als we de natuur kapot maken , maken we ook onszelf kapot.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

Zou dat nu ook werken met niet levende objecten? Net als een paragnost een reading kan doen aan de hand van een “vermijnd” object van iemand.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x