BuitenlandCorona

Israëlische advocaat vergelijkt coronabeleid met de oorlog: ‘Dit is precies wat vroeger ook gebeurde’

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De rechtbank in Amsterdam bepaalde onlangs dat FVD-voorman Thierry Baudet uitspraken waarin hij de coronamaatregelen van het kabinet vergelijkt met de manier waarop Joden werden uitgesloten, moest verwijderen van social media. De zaak was aangespannen door het CIDI, het Centraal Joods Overleg en vier Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog.

Ook bepaalde de rechter dat Baudet beeldmateriaal van de Jodenvervolging niet meer mag gebruiken in het kader van het coronadebat. Het Kamerlid zei onder meer dat ongevaccineerden ‘de nieuwe Joden’ zijn en ‘de wegkijkende uitsluiters de nieuwe nazi’s en NSB’ers’.

De Israëlische advocaat Tamir Turgal was aanwezig bij de rechtszaak. Voor de camera van PowNed zei hij: “Ik ben naar deze rechtszaal gegaan omdat ik heel erg boos ben om wat CIDI aan het doen is.”


Dit is het tegenovergestelde

De advocaat zei dat dit niets te maken heeft met antisemitisme. “Dit is het tegenovergestelde. Thierry Baudet brengt iets aan het licht, en dit is segregatie. En dit is precies wat vroeger ook gebeurde,” zei Turgal.

“Het was destijds gebaseerd op afkomst. Het was een andere situatie. Maar vergeet niet dat er destijds 20 jaar voor nodig was om een generatie te vullen met haat. En dat is precies wat er nu gebeurt wereldwijd,” zei hij.

Slechteriken

Begin dit jaar zei hij bij de Corona Commissie onder leiding van advocaat Reiner Füllmich dat steeds meer mensen in Israël wakker worden.

Turgal, wiens opa’s de Holocaust overleefd hebben, zei ook dat ze – de slechteriken – ons mee terug willen nemen naar de tijd van voor de oorlog, toen mensenrechten ver te zoeken waren. “Het doet me veel verdriet dat mijn land heeft laten zien hoe een samenleving kan worden overgenomen door slechteriken,” aldus de advocaat.

4.9 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
1 jaar geleden

Slappe en verrotte rechtbanken hier – bah!

Er is iets zoals vrijheid van meningsuiting, maar zodra het woordje jood, of holocaust genoemd word verkrimpen velen, alsof ze ineens op glad ijs staan.

Want ho ho, dat mag u niet zeggen – geschokt en verbaasd zijn ”ze” dan ineens, zonder het grote plaatje te zien.

Wat een KOTS vertoning weer van het ”gerecht”.

Zou ik dat van SM verwijderen, nope, nooit niet.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Inderdaad, het is oorlog, een totalitaire oorlog.

Loire
Loire
1 jaar geleden

Kortom WEF trekt ook aan de touwtjes van Cidi en de waarheid mag niet naar buiten komen. Als iemand het kan weten is hij het wel.

Tsjoender 1e
Tsjoender 1e
1 jaar geleden

Goed stuk. En niet meer shamen als met ww2 vergeleken wordt. Want als holocaust overlevenden en de nazaten de vergelijking benoemen, dan is er echt wel wat aan de hand

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x