Bewustzijn

Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pedagoog Linda Peelen, eigenaresse van Praktijk Sterrekind, heeft een gratis e-book geschreven met meer dan 40 tips voor ouders met hooggevoelige kinderen.

“Er waren altijd veel vragen van ouders én ook van leerkrachten over wat hooggevoeligheid is,” zegt Linda. Ze wil graag meer bekendheid geven aan hooggevoeligheid bij kinderen, zodat ze de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

“Eén op de vijf kinderen is hooggevoelig,” aldus Linda. “Hooggevoelige kinderen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, het hele lichaam neemt nauwkeuriger waar; een hooggevoelig kind hoort, voelt, ruikt, ervaart alles intenser dan een kind zonder deze gevoeligheid. Het is een prachtige eigenschap, echter kan het ook ontzettend overweldigend zijn voor een kind. Als ouders en kinderen niet leren hoe ze met deze gevoeligheid om kunnen gaan, ontstaan er vaak problemen.”

Overweldigend

“Doordat hooggevoelige kinderen als het ware zo open staan voor de wereld om hen heen, pakken ze (bijna) alles op,” legt Linda uit. “Dit is vaak zo overweldigend voor kinderen. Ze krijgen te veel prikkels en om hun binnenwereld leefbaar te houden keren ze óf naar buiten (druk gedrag) óf trekken ze zich juist terug (stil, verlegen, in zichzelf gekeerd gedrag). In mijn praktijk zie ik ook veel signalen van overprikkeling, zoals slaapproblemen, driftbuien, angst, neerslachtig of buik- en hoofdpijnklachten.”

Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen
Linda Peelen

Na haar studie pedagogiek in Amsterdam werkte Linda enkele jaren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Sinds 2004 helpt ze hooggevoelige kinderen.

Onjuiste diagnoses

“Ik ben gaan schrijven om meer ouders en professionals die met kinderen werken te bereiken, zodat ze worden begrepen en op de juiste manier ondersteund,” zegt Linda. “Helaas worden er nog veel te vaak onjuiste diagnoses bij kinderen gesteld, waardoor ze niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. De juiste begeleiding start thuis.”

Het gratis e-book is hier verkrijgbaar.

Meer informatie: Praktijk-sterrekind.com

[VIP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x