Homepagina » Bewustzijn » Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen

Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen

Pedagoog Linda Peelen, eigenaresse van Praktijk Sterrekind, heeft een gratis e-book geschreven met meer dan 40 tips voor ouders met hooggevoelige kinderen.

“Er waren altijd veel vragen van ouders én ook van leerkrachten over wat hooggevoeligheid is,” zegt Linda. Ze wil graag meer bekendheid geven aan hooggevoeligheid bij kinderen, zodat ze de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

“Eén op de vijf kinderen is hooggevoelig,” aldus Linda. “Hooggevoelige kinderen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, het hele lichaam neemt nauwkeuriger waar; een hooggevoelig kind hoort, voelt, ruikt, ervaart alles intenser dan een kind zonder deze gevoeligheid. Het is een prachtige eigenschap, echter kan het ook ontzettend overweldigend zijn voor een kind. Als ouders en kinderen niet leren hoe ze met deze gevoeligheid om kunnen gaan, ontstaan er vaak problemen.”

Overweldigend

“Doordat hooggevoelige kinderen als het ware zo open staan voor de wereld om hen heen, pakken ze (bijna) alles op,” legt Linda uit. “Dit is vaak zo overweldigend voor kinderen. Ze krijgen te veel prikkels en om hun binnenwereld leefbaar te houden keren ze óf naar buiten (druk gedrag) óf trekken ze zich juist terug (stil, verlegen, in zichzelf gekeerd gedrag). In mijn praktijk zie ik ook veel signalen van overprikkeling, zoals slaapproblemen, driftbuien, angst, neerslachtig of buik- en hoofdpijnklachten.”

Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen

Linda Peelen

Na haar studie pedagogiek in Amsterdam werkte Linda enkele jaren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Sinds 2004 helpt ze hooggevoelige kinderen.

Onjuiste diagnoses

“Ik ben gaan schrijven om meer ouders en professionals die met kinderen werken te bereiken, zodat ze worden begrepen en op de juiste manier ondersteund,” zegt Linda. “Helaas worden er nog veel te vaak onjuiste diagnoses bij kinderen gesteld, waardoor ze niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. De juiste begeleiding start thuis.”

Het gratis e-book is hier verkrijgbaar.

Meer informatie: Praktijk-sterrekind.com

[VIP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

coronavaccin

Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’

Mensen die het Nederlandse coronavaccin testen, krijgen ...

onzekerheid

Wat doe jij tegen de onzekerheid door deze bizarre tijden?

Het zijn bizarre tijden. En het lijkt ...

>