Het Complot

Kandidaat-raadslid plaatst kritische tweets over Soros en Rothschild. Kijk hoe de media hierop reageren

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eindelijk is er in Nederland een kandidaat-raadslid dat goed doorheeft hoe de wereld in elkaar zit en er niet voor terugdeinst om dat duidelijk te maken op sociale media.

Maar als je in de Nederlandse politiek niet als een dode vis met de stroom meedrijft, wordt je al snel aangevallen door het establishment.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Dat ondervond ook Caroline Vonhoff, nummer twee op de Amsterdamse lijst van 50Plus. Jalta pikte haar meest in het oog springende tweets eruit en vestigde daar de aandacht op.

AT5 besteedde er ook aandacht aan en zette haar weg als een ‘aanhanger van bizarre complottheorieën’. Het framen begint dus al voordat ze überhaupt raadslid is.

Groot gevaar

Ze struikelen over het feit dat Vonhoff, dochter van de prominente VVD-politicus Henk Vonhoff, in haar tweets uithaalt naar miljardair George Soros en dat ze een plaatje deelde over de familie Rothschild.

Europarlementariër Nigel Farage noemde Soros onlangs nog een groot gevaar voor onze democratie.

Op 1 maart deelde Vonhoff een afbeelding op Twitter waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de ‘psychopathische Rothschild-oligarchen’ oorlogen beginnen om daar zelf beter van te worden.

Waarom is dit zo vreemd? Wetenschappers gaven complottheoretici in 2015 gelijk toen ze tot de conclusie kwamen dat de meeste oorlogen om olie draaien.

Wie zit er ook alweer in de adviesraad van een oliebedrijf dat in bezet Syrisch gebied, waar het momenteel zo rustig is, illegaal naar olie boort? Zijn naam begint met een L en eindigt op ord Rothschild.

Niks complotterigs aan dus.

Racist

Maar als je op internet openlijk de strijd aangaat met de macht, dan krijg je het aan de stok met de poortwachters van die macht: de media.

Het kandidaat-raadslid schreef enige tijd voor De Nieuwe Realist, de website van de kritische journalist Joost Niemöller.

Hij wordt door Jalta een racist genoemd, want als je tegenwoordig kritische vragen stelt ben je een xenofoob, racist of fascist, zoals Pat Donell onlangs helder uitlegde in een video op YouTube.

Zo kan het establishment onwelgevallige geluiden op eenvoudige wijze de kop indrukken.

Censuur

Een woordvoerder van 50Plus zei de uitlatingen van Vonhoff ‘zorgelijk’ te vinden. Zie hieronder hoe ‘zorgelijk’ haar uitlatingen zijn:

Op 12 februari schreef ze: “Ollongren bepleit censuur. Censuur is er altijd om de macht te dienen en te verhinderen dat de leugens daarvan aan de kaak gesteld worden, en erger: voor waarheid worden geslikt.”

Op 15 februari: “Waarom wil dit kabinet nepnieuws bestrijden? Oh wacht, dat het fake news wil bestrijden is een leugen, dus geen doodzonde, en dient om censuur onwelgevallige meningen mogelijk te maken.”

Massamoord

En op 16 februari: “Iederen opgepast, voor je het weet slaat de Nederlandse staat weer aan het bombarderen in landen en op mensen die ons nooit iets hebben aangedaan. Agressieoorlog is ook formeel een oorlogsmisdaad.”

En tot slot over de schietpartij in Florida: “De FBI was getipt over de schutter. Deed niets met de tip. Te druk met onderzoek naar Trump en Poetin. Vandaag verklaarde hoofd onderzoek Mueller dat er geen collusie was.

Obama maakte oorlog (=massamoord) en bewapende IS, kreeg hij ook al schuld niet van.”

Foto: Jaqen Wikimedia Commons

[AT5, Jalta]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron Swart
Ron Swart
6 jaren geleden

Als ik in Amsterdam zou wonen kreeg mevrouw Vonhoff mijn stem.

Anke van Ziel
Anke van Ziel
6 jaren geleden

Fantastisch Caroline Vonhoff <3 <3 <3 Je maakt m'n hele dag goed !!!
Ga zo door… de oude media zijn finito! Totaal gekocht.

gijs meulenmeesters
gijs meulenmeesters
6 jaren geleden

hier in nederland heb je het geluk dat je je mening mag geven dat is anders in andere landen want dan zetten ze je vast. Maar dan weet je waar je aan toe bent. Hier in nederland mag je het dus wel zonder in de bak te komen, MAAR HET SLECHTE IS DAT ZE SCHIJT AAN JE HEBBEN WANT HUN OREN WERKEN NIET TENMINSTEN ZE LUISTEREN NIET EN DOEN TOCH MAAR WAT ZE ZELF WILLEN.
jE MOET WEL STEMMEN, MAAR ALS DE UITSLAG VERKEERD UITVALT DAN HEBBEN ZE IN EEN OF ANDER LAADJE TOCH WEL EEN REGEL LIGGEN DIE DAN TOE GEPAST WORDT
GROETJES GIJS MEULENMEESTERS

Shockley
Shockley
6 jaren geleden

Dat schijnt tegenwoordig volkomen legitiem te zijn: iemand met pek en veren insmeren en aan de schandpaal nagelen. Veelal met een moreel vingertje terwijl de ogen gesloten zijn om te voorkomen dat die drie vingers zien die gericht staan naar zichzelf. Het liefst vullen we de woorden in en of aan van de ander, om daarbij onze eigen ego schoon te poetsen. Het zegt veel over de site Jalta dat een morele fascisme als Tone of Voice heeft. Het spijt mij voor deze dame dat zij zo te kijk wordt gezet terwijl ze gewoon recht heeft op haar eigen visies en meningen. Maar omdat een redactie van een site gaat bepalen dat het niet strookt met dat van hun en het in beleving “gek” is en niet deugt, mogen ze een vorm van karaktermoord plegen? Waarschijnlijk zijn dit ook nog eens types die alles bij elkaar janken wanneer zij online aan de schandpaal genageld worden.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x