Propaganda

Demonisering Rusland door mainstream media doet akelig veel denken aan nazi-Duitsland. Deze schrijver heeft belangrijke boodschap

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de nazifilm The Eternal Jew worden Joden vergeleken met ratten die uit het riool kruipen met als doel ziektes te verspreiden, waterputten te vergiftigen en de wereld over te nemen.

De nazi’s waren zo bang dat de film medelijden zou opwekken dat alleen doodseskaders van de SS en soortgelijke groepen ernaar mochten kijken, schrijft Jack Boas voor Alternet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Minister van Propaganda Joseph Goebbels liet voor het gewone volk een andere film maken: Jud Süss, tot op de dag van vandaag de duurste Duitse filmproductie ooit.

Rusland-bashen

Jud Süss was een rijke Jood die de graaf van Württemberg hielp bij het financieren van oorlogen. Uiteindelijk wordt Jud Süss opgehangen en de toekomst van Württemberg veiliggesteld.

Vervang nu het woord ‘Jood’ door ‘Rus’ en we hebben een geactualiseerde versie van The Eternal Jew en Jud Süss.

Rusland wordt al tenminste 100 jaar afgeschilderd als boeman: de Russische Revolutie, de Koude Oorlog en nu Russiagate.

In de media komt er maar geen einde aan het Rusland-bashen. De Russen en Poetin worden beschuldigd van van alles en nog wat. De verkiezingshack is daarbij het moderne equivalent van het vergiftigen van waterputten.

Uitspookt

Ondertussen moet de hele wereld jaloers zijn op de Amerikaanse democratie, terwijl beide partijen in de zak van de grote corporaties zitten en elektronische stemcomputers makkelijk gemanipuleerd kunnen worden.

Russische beïnvloeding – als er al zoiets is – valt in het niet bij wat de VS allemaal uitspookt.

Het land pleegt overal coups (bijvoorbeeld Oekraïne), luistert wereldleiders af (inclusief bondgenoten), beïnvloedt overal ter wereld verkiezingen (waaronder die in Rusland in 1996), valt landen binnen wanneer ze maar wil en plaatst raketten aan de westelijke grens met Rusland (en verbreekt daarmee beloftes die Bush maakte aan Gorbatsjov).

Demonisering

Demonisering heeft geleid tot de moord op miljoenen Joden en andere mensen, waaronder 20 miljoen Russen.

Demonisering – zo kun je dit constante Rusland-bashen alleen maar noemen – kan nooit goed zijn. En wat voor belang hebben wij bij Russiagate?

Schrijver Jack Boas werd geboren in Westerbork, van waaruit Nederlandse Joden en verzetsstrijders naar vernietigingskampen in het Oosten werden getransporteerd.

Foto: Scanyaro Wikimedia Commons

[Alternet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Het afschilderen van de boeman! Nou, ok dat zou in deze tijd niet mogen plaatsvinden. Maar als je praat over de boeman van de laatste 100 jaar, zie ik toch ook wel een paar zaken voorbij komen, waarvan je op zijn minst zou kunnen stellen dat dat redenen had. Als je de overlevenden uit Polen mag geloven, hadden ze het tijdens de Duitse bezetting prettig vergeleken bij de Russische invasie. Om maar is wat te noemen natuurlijk. Hoewel ik een hetze tegen Rusland ten stelligste afkeur, ben ik ook niet altijd overtuigd van diens goede bedoelingen. Ook de armen van Putin strekken enorm ver, nu hij alle macht naar zich toe heeft getrokken.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Waarom zou men in Godsnaam jaloers moeten zijn op Amerika? Natuurlijk het is een mooi land, maar ook hopeloos verouderd door achterstallig onderhoud , je kunt er alleen wat worden als je een grote zak met geld hebt, hoezo Democratie……sociale voorzieningen zijn nihil.. en wat te denken van de doodstraf die ook nog wel eens mislukt.. Nee dan de KKK met puntmuts, dan spoor je echt niet, en al die Oorlogen moeten we daar jaloers op zijn…..Nee ik denk niet dat de wereld jaloers op Amerika is…..Hoe waanzinnig het ook klinkt al die miljoenen Oorlogs doden ( de mens is tot alles in staat) het is toch heel raar dat al die Russische doden ( herdenken) nergens bij betrokken worden, nee dat is iets van de Russen wordt er gezegd, … Natuurlijk zijn ze in Rusland ook niet heilig , daar is natuurlijk ook nogveel mis,, maar als Rusland hetzelfde zou doen als Amerikanen dan zaten we nu nog midden in een Oorlog, en oh zag ik de Oekraïne ook nog voorbij komen, daarvan las ik dat de EU 1 miljard euro over heeft gemaakt, die ook weer blij……Het altijd zo makkelijk om andermans geld uit te geven…… Demoniseren kan in het klein maar ook in het groot….. Nou ga je iemand pas demoniseren als je bang bent……dus ja, het komt allemaal wat kinderlijk over, kennelijk is men niet in staat om op volwassen manier met elkaar om te gaan, geweldig die vooruitgang ….En de mainstream de algehele nieuws voorzieningen die houden vanzelf wel op…….

Louise
Louise
6 jaren geleden

@jeff, in een ( beetje) normale wereld praten we (Landen) gewoon met elkaar en kunnen we kennis delen ect…..niks bijzonders hoeft niet ideaal te zijn…. Gewoon volwassen mensen onder elkaar, is ook veel goedkoper…….maar ja een mens en zn territorium , nog erger dan de dieren…….

Richard
Richard
6 jaren geleden

Er doen mij nog veel meer dingen denken aan nazi Duitsland. Het is zelfs vele malen enger!

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x