CoronaMens en Dier

Karel van Wolferen: Waar we nu naartoe gaan, is nog veel erger dan covid

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

De Oekraïense president Zelenski heeft gezegd dat Justin Trudeau zijn grootste politieke inspiratie is geweest. Zelenski behoort tot de Schwab-gelederen, maar Poetin zeker niet. “Dat is zo klaar als een klontje,” zei emeritus hoogleraar Karel van Wolferen in gesprek met Sven-Ake Hulleman.

“Het lijkt alsof er een aantal dagen geleden een propaganda-kernbom is losgelaten en ontploft boven Noord-Amerika en Europa,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Die propagandabom lijkt leidinggevenden helemaal gek te hebben gemaakt in hun demonisering van Poetin, in hun krankzinnige ideeën over wat er gaande is in Oekraïne. Ze hebben geen benul van wat er gaande is en willen het ook niet weten, aldus Van Wolferen.

Dat is angstaanjagend

“Wat er gebeurt, gaat ons voorstellingsvermogen te boven. Mensen zijn slecht uitgerust om te begrijpen waar het naartoe gaat. Wat Klaus Schwab wil doen, is een soort technocratische tirannie, een soort van wereldregering, instellen,” zei hij.

Frans Timmermans en Ursula von der Leyen zijn heel gevaarlijk, benadrukte Van Wolferen. “Ze zitten niet alleen in een eigen bubbel, maar die bubbel is hermetisch afgesloten van de werkelijkheid. Het is niet mogelijk voor deze mensen om de werkelijkheid te zien. Dat is angstaanjagend.”

Ondertussen zijn ze bezig heel veel dingen erdoor te drukken. Per 1 juli krijgt iedereen een paspoort met QR-code, waarin allerhande dingen worden bijgehouden. Denk daarbij aan regels over CO2-uitstoot. “Alles wat belangrijk is om controle uit te oefenen. Oekraïne is een geweldige afleiding en er is maar heel weinig tegenstand te bemerken.”

Nog erger

Wat er nu aan de hand is, is nog erger dan wat er vorig jaar en twee jaar geleden aan de hand was, zei de voormalige NRC-correspondent.

Volgens de media verloopt de opmars van Rusland zeer moeizaam. Van Wolferen bracht nuance aan. Poetin heeft de eenheden in Oekraïne hele strikte instructies gegeven. “Ze moeten ervoor zorgen dat Oekraïners die niets gedaan hebben niet worden geraakt. Ze moeten elke Oekraïner sparen.”

Poetin heeft zich langzaam maar zeker door het hele land verspreid, nadat in één klap de belangrijkste militaire knooppunten met precisieraketten waren uitgeschakeld. Oekraïne is groter dan menig land dat Amerika is binnengevallen en toch heeft hij binnen een aantal dagen het hele land bestreken, aldus Van Wolferen.

Hele ernstige ramp voorkomen

“Wat Poetin heeft gedaan, is een hele ernstige ramp voorkomen, waarbij ontzettend veel mensen zouden zijn gesneuveld. Nu sneuvelen er ook mensen en dat komt door het beleid van Zelenski.”

Komt na Oekraïne covid weer terug? “Covid is nooit weggeweest. Waar we nu naartoe gaan, is nog veel erger dan covid,” zei Van Wolferen. “Dat is de menselijke uitstoot van CO2. Dat komt uit dezelfde koker als covid. Het is allemaal terug te voeren naar John D. Rockefeller.”

In het geval van het covidgebeuren en het klimaatgebeuren gaat het over macht. Het is een machtsgreep. “Het is een volkomen krankzinnig idee dat de uitstoot van CO2, wat goed is voor planten en bomen, de vernieling van de aarde tot gevolg zal hebben,” zei de emeritus hoogleraar.

4.7 222 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
2 jaren geleden

Tip. Stop met kijken en luisteren naar politici en het nieuws. Zelfs Thierry gaf laatst toe dat hij geen vertrouwen heeft dat hij ook maar enige invloed heeft. Leef gewoon je leven en de rest de rest laten. Het enige dat het doet is je afleiden van wie je werkelijk bent. Onvindbaar, oncontroleerbaar, onconditioneel, onvoorwaardelijk, vrij. Al het andere is bullshit.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden

Verstandige vent.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Ik denk dat deze Karel een zeer verstandige kerel is en geen lulverhaal verkondigd.
Wanneer wordt de Nederlandse bevolking, zich bewust van wat er echt aan de hand is.
Mijn schatting is dat er dit jaar 2022, met gemak een half Miljoen asielzoekers, gelukszoekers en oorlogsvluchtelingen, onze open grenzen overschrijden en NOOIT meer vertrekken, naar hun land van herkomst.
Wordt wakker Nederlanders.

Never.
Never.
2 jaren geleden

En als God ingrijpt? Hoe gaat het dan met al deze menselijke plannen? We mogen nooit vergeten dat God nog altijd regeert en ook zal blijven regeren. In de hele menselijke geschiedenis zijn er altijd mensen geweest die dachten groter te zijn dan de Schepper van hemel en aarde. Wat is er van hen geworden?

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x