Buitenland

Oekraïne beschuldigd van plannen nucleaire false flag-operatie

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Het Russische ministerie van Defensie heeft gezegd dat het Oekraïense inlichtingenapparaat en anti-Russische extremisten een false flag-aanval op een kernreacor in de Oekraïense stad Charkov plannen.

Rusland claimt dat het Azovbataljon en veiligheidsdienst SBU een experimentele reactor van het Instituut voor Natuurkunde en Technologie van Charkov hebben voorzien van explosieven.

Ernstige radioactieve vervuiling

Het Russische ministerie meldt dat de SBU en militanten van het Azovbataljon van plan zijn de reactor op te blazen en de Russen de schuld in de schoenen te schuiven. Het ministerie waarschuwt dat een dergelijke aanval zal leiden tot een ernstige radioactieve vervuiling van het gebied.

De Oekraïense overheid heeft beweerd dat tenminste één Russisch projectiel het gebouw van het instituut heeft geraakt. Onderminister van Buitenlandse Zaken Emine Dzheppar waarschuwde op social media voor een nucleaire ramp.

Provocaties

De Russische president Poetin zei zondag dat ‘pogingen om het Russische leger de schuld te geven van dit incident onderdeel zijn van een cynische propagandacampagne’.

Poetin zei daarnaast dat Russische troepen de beruchte kerncentrale van Tsjernobyl in handen hebben. De centrale is ingenomen ‘om te voorkomen dat Oekraïense neonazi’s of terroristen overgaan tot provocaties met catastrofale gevolgen’.

Ondertussen is de Amerikaanse president Biden boos dat Poetin ‘Rusland is binnengevallen’:

[Summit News]

4.8 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René Smit
René Smit
5 maanden geleden

Het bewust openhouden van het luchtruim door de Oekraïnse verkeersleiding terwijl in het oosten dagelijks luchtaanvallen plaatsvonden, was ook een false flag.
Wanneer wordt dat eens een keer duidelijk gezegd op dat MH17 proces?

Johan
Johan
5 maanden geleden

(des)informatie oorlog in volle gang!

Marcow
Marcow
5 maanden geleden

Coupplegers demissionaire swabber Rutte, kaag de vvd66 en de slinkse lobbie is hier debet aan.
En het kloofjesvolk samen met de olandse media is volgzaam en hieraan mede schuldig.

weledelhooggeborene met zijwieltjes
weledelhooggeborene met zijwieltjes
5 maanden geleden

Ach ja, dat kan er dan ook nog wel bij, dan is de waanzin echt kompleet. Kunnen al die helpers/deug mensen lekker bang gaan zitten doen en lekker samen Putin bashen. In het boek 1984 van George Orwell werd beschreven dat de Bigbrother verlangde dat iedereen iedere dag twee minuten haat uitte naar iets, dat de Bigbrother dan eventjes had uitgezocht voor iedereen, dan hoefden ze daar zelf niet over na te denken. Lijkt wel erg veel op de NOS/NPO/BBC/CNN etc.etc. Iets met hersenspoelen dacht ik .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x