Buitenland

Oekraïne beschuldigd van plannen nucleaire false flag-operatie

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het Russische ministerie van Defensie heeft gezegd dat het Oekraïense inlichtingenapparaat en anti-Russische extremisten een false flag-aanval op een kernreacor in de Oekraïense stad Charkov plannen.

Rusland claimt dat het Azovbataljon en veiligheidsdienst SBU een experimentele reactor van het Instituut voor Natuurkunde en Technologie van Charkov hebben voorzien van explosieven.

Ernstige radioactieve vervuiling

Het Russische ministerie meldt dat de SBU en militanten van het Azovbataljon van plan zijn de reactor op te blazen en de Russen de schuld in de schoenen te schuiven. Het ministerie waarschuwt dat een dergelijke aanval zal leiden tot een ernstige radioactieve vervuiling van het gebied.

De Oekraïense overheid heeft beweerd dat tenminste één Russisch projectiel het gebouw van het instituut heeft geraakt. Onderminister van Buitenlandse Zaken Emine Dzheppar waarschuwde op social media voor een nucleaire ramp.

Provocaties

De Russische president Poetin zei zondag dat ‘pogingen om het Russische leger de schuld te geven van dit incident onderdeel zijn van een cynische propagandacampagne’.

Poetin zei daarnaast dat Russische troepen de beruchte kerncentrale van Tsjernobyl in handen hebben. De centrale is ingenomen ‘om te voorkomen dat Oekraïense neonazi’s of terroristen overgaan tot provocaties met catastrofale gevolgen’.

Ondertussen is de Amerikaanse president Biden boos dat Poetin ‘Rusland is binnengevallen’:

[Summit News]

4.8 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René Smit
René Smit
1 jaar geleden

Het bewust openhouden van het luchtruim door de Oekraïnse verkeersleiding terwijl in het oosten dagelijks luchtaanvallen plaatsvonden, was ook een false flag.
Wanneer wordt dat eens een keer duidelijk gezegd op dat MH17 proces?

Johan
Johan
1 jaar geleden

(des)informatie oorlog in volle gang!

Marcow
Marcow
1 jaar geleden

Coupplegers demissionaire swabber Rutte, kaag de vvd66 en de slinkse lobbie is hier debet aan.
En het kloofjesvolk samen met de olandse media is volgzaam en hieraan mede schuldig.

weledelhooggeborene met zijwieltjes
weledelhooggeborene met zijwieltjes
1 jaar geleden

Ach ja, dat kan er dan ook nog wel bij, dan is de waanzin echt kompleet. Kunnen al die helpers/deug mensen lekker bang gaan zitten doen en lekker samen Putin bashen. In het boek 1984 van George Orwell werd beschreven dat de Bigbrother verlangde dat iedereen iedere dag twee minuten haat uitte naar iets, dat de Bigbrother dan eventjes had uitgezocht voor iedereen, dan hoefden ze daar zelf niet over na te denken. Lijkt wel erg veel op de NOS/NPO/BBC/CNN etc.etc. Iets met hersenspoelen dacht ik .

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x