Homepagina » Gezondheid » Dit is precies de reden waarom Big Pharma zich zo fel verzet tegen medicinale cannabis
Dit is precies de reden waarom Big Pharma zich zo fel verzet tegen medicinale cannabis

Dit is precies de reden waarom Big Pharma zich zo fel verzet tegen medicinale cannabis

Tegenstanders van medicinale cannabis zeggen vaak dat het legaliseren van cannabis zal leiden tot drugsmisbruik. Nu medicinale cannabis in een aantal Amerikaanse staten al enkele jaren is gelegaliseerd, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn.

Sterker nog: medicinale cannabis blijkt pijn op zo’n effectieve manier te kunnen bestrijden dat veel patiënten niet langer naar de huisarts gaan voor pijnstillers, die een veel grotere bedreiging vormen voor de samenleving.

Uit een recente studie blijkt dat er in 2013 165,2 miljoen dollar minder is uitgegeven aan medicatie die wordt gebruikt om aandoeningen te behandelen die ook kunnen worden behandeld met cannabis. Denk aan depressie, pijn, epileptische aanvallen, misselijkheid, angstgevoelens en slaapstoornissen.

Medicijn

Voor vrijwel alle aandoeningen werden minder medicijnen voorgeschreven. In staten waar medicinale cannabis legaal is, werden 1826 dagelijkse doses minder pijnstillers geregistreerd in vergelijking met staten waar medicinale cannabis verboden is.

De onderzoekers schatten dat de overheid 468 miljoen dollar kon hebben bespaard op medicijnen als medicinale cannabis in iedere staat legaal zou zijn. “De resultaten suggereren dat mensen cannabis echt als medicijn gebruiken en niet alleen voor recreatieve doeleinden,” zei hoofdonderzoeker Ashley Bradford.

Winst

Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC sterven in de VS elke dag 40 mensen aan een overdosis opioïden, sterke pijnstillers. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan ontdekten dat patiënten met chronische pijn die medicinale cannabis gebruikten, 64 procent minder opioïden gebruikten. Ze hadden ook minder last van bijwerkingen.

Big Pharma is hierover minder te spreken, aangezien medicinale cannabis een bedreiging vormt voor de winst. Cannabis heeft echter veel minder bijwerkingen en is vaak een stuk goedkoper dan de pillen die Big Pharma aan mensen probeert op te dringen.

[Health Affairs]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Farmaceutische Industrie is in feite een criminele organisatie ! Net zoals de CIA de grootse drugdealer op aarde is. Net zoals de overheden en de douane wereldwijd die kleine sloebers pakt en de grote dealers laat lopen. Net zoals alle overheden met name de Amerikaanse die oorlogen begint om olie, gas, drugs en goud, mensenhandel kinderverkrachting / pedofilie. Ze hebben een ding gemeen: Het zijn bijna allemaal Ashkenazi Khazaren die zich Joden noemen !

  45 likes
 2. In de natuur vind je alles wat, je nodig hebt. Medicijnen zijn gewoon een molecuul van iets maken ze dat synthetisch.

  23 likes
 3. Hennep is de meest waardevolle plant die de mensheid kent op tal van gebieden maar is een bedreiging voor hen die veel geld verdienen aan slechte rommel die mens en planeet dreigen te vernietigen. Vroeger was het iedere boer in Amerika van overheidswege verplicht een bepaald percentage van zijn landbouwgrond te gebruiken voor de teelt van hennep. wie dat niet deed kreeg een boete. Totdat Rockefeller en Dupont groot en machtig werden en de hennep in de verdomhoek dirigeerden.

  23 likes
 4. De volgende stap zal wel zijn het verbieden van vitaminetabletten, behalve die van hen.

  12 likes
 5. Bijwerkingen worden toegevoegd aan de medikatie!?
  Omdat tegen de bijwerkingen ook weer andere medicijnen zijn. (complotdenker ja)

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...