Homepagina » Mens en Dier » Ze krijgen geen kanker en worden tot wel 160 jaar oud. Dit is hun geheim
Ze krijgen geen kanker en worden tot wel 160 jaar oud. Dit is hun geheim

Ze krijgen geen kanker en worden tot wel 160 jaar oud. Dit is hun geheim

Op de grens tussen India en Pakistan bevindt zich de Hunzavallei. Mensen die er wonen worden gemiddeld 110 tot 120 jaar oud.

Zij zijn zelden ziek en zien er zelfs op latere leeftijd nog jong uit. Opvallend is verder dat de bewoners van de Hunzavallei in tegenstelling tot buurvolken een Europees uiterlijk hebben.

De Hunza, ook wel Burusho genoemd, baden in ijskoud water, doen zelfs op hoge leeftijd nog aan sport en kunnen als ze 65 jaar oud zijn nog kinderen krijgen.

Geen chemicaliën

In de zomer eten ze fruit en rauwe groentes en in de winter bestaat hun dieet uit gedroogde abrikozen, granen en schapenkaas.

Onderzoekers zeggen dat de bewoners van de Hunzavallei vooral vegetarische en rauwe producten eten.

Alle voedselproducten die ze eten zijn 100 procent natuurlijk, bevatten geen chemicaliën en behouden alle voedingsstoffen als ze worden gekookt of behandeld.

Kanker

Alcohol en lekkernijen zijn zeldzaam en het volk consumeert weinig zout en enkel streekproducten. Daarnaast vasten ze geregeld.

In 1963 bezocht een Frans expeditieteam de Hunzavallei. Het team kwam tot de ontdekking dat de Hunza gemiddeld 120 jaar oud werden.

Tijdens een internationaal congres over kanker in Parijs in augustus 1977 werd aangekondigd dat kanker niet voorkwam bij de Hunza.

160 jaar oud

In april 1984 publiceerde een Hongkongse krant een artikel over een Hunza genaamd Said Abdul Mobut, die naar Londen was gereisd.

Het luchthavenpersoneel stond voor een raadsel toen hij zijn paspoort liet zien. Hij bleek namelijk in 1823 te zijn geboren, wat betekende dat hij 160 jaar oud was.

Het geheim van de Hunza voor een lang leven: eet natuurlijk, blijf in beweging en verander nooit je leefritme. Op die manier kunnen mensen volgens de Hunza tot wel 120-150 jaar oud worden.

[Pravdareport]


Vind je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Hier in het westen is de mens veel te veel onnatuurlijk bezig ..we hebben nu eenmaal een ziek en kanker makende maatschappij..met onze zogenaamde niets ontziende welvaart bestrijden we ziekten en daar tegenover scheppen we ziekten ..hoelang blijft deze dwaasheid nog bestaan ..net zolang tot het explodeert ..

  18 likes
  • De farma-bende zal er wel voor zorgen dat we met z’n allen verslaafd blijven aan het gif dat we dagelijks uit de supermarkt halen.
   Als je dan uiteindelijk in de gaten krijgt dat je vergiftigd wordt,heb je al heel wat rotzooi binnen gekregen.
   Het is dan een hele klus om je lichaam van dit gif te ontdoen.

   6 likes
  • Volgens mij is het jaren geleden al geëxplodeerd.

   5 likes
 2. In dit land zijn ze toch wel héél vroeg begonnen met het officieel registreren van hun inwoners …

  14 likes
 3. Even googelen, blijkt dat deze mythe al lang achterhaald is.
  Er was geen bevolkingsregistratie en doden werden niet onderzocht op doodsoorzaak.
  Er is nauwelijks landbouwgrond en de aanwezige gronden zijn zeer schraal en leveren nauwelijks wat op.
  Er was constant hongersnood, jarenlang heeft de Hunza stam geleefd van diefstal en moord op angstrekkende karavanen.

  16 likes
 4. Ze hebben geen Dupont/Chemours……….geen GenX C8!

  11 likes
 5. Google is het nieuwe “ministery of truth” en is nimmer een juiste bron van informatie omdat het bedrijf een digitale onderdrukker is.

  1 likes
 6. Alle 120-jarigen zijn lichamelijk in slechte doen, vaak doof en half blind. Dan zou ik wel eens een 160-jarie willen zien.

  In fact, not a single shred of evidence has ever been presented to indicate that the Hunza people have a life expectancy significantly above that of the average poor, isolated region of Pakistan. Writers who made bold claims about the health and long life of the Burusho almost always did so based solely on the words of the local Mir (king). The only author to have significant and sustained contact with the Burusho people was John Clark, who reported that they were a generally unhealthy people.[10]
  https://en.wikipedia.org/wiki/Burusho_people

  10 likes
 7. Laat dit bericht vooral niet lezen aan McDonalds en aanverwanten. Voor je het weet wordt deze cultuur om zeep gebracht.

  Hahah wij wonen in het vrije goede Westen van de NRC Volkskrant en Martijn van de Nieuwkerk

  Tuurlijk

  7 likes
 8. Aandachtspunten: 1. Duizenden jaren een andere (betere) wijze van leven. 2. Wij leven (eten, drinken, vaccinaties, ademen, werken, etc.) slecht. 3. 160 jaar oud betreft een druk- en/of rekenfout, vooral in die gebieden. 4. Wie zegt dat langer leven het doel is en wie zegt dat het een verrijking is? Daar kom je maar op een manier achter…

  5 likes
 9. Het is natuurlijk een mooi verhaal maar als ik bv de situatie van voor w.o. 2 vergelijk was er in Nederland ook nauwelijks welvaart en had een groot deel van de bevolking een karig bestaan en moesten de mensen met weinig zien te overleven. In die tijd was bv groente wel beschikbaar en onbespoten en aten de mensen ook veel meer graan producten, toch lag de gemiddelde leeftijd veel lager als vandaag de dag. Als je oude films bekijkt uit die tijd dan zie je bv nergens dikke mensen, ik wil natuurlijk een en ander niet bestrijden want het zal natuurlijk veel uitmaken wat je eet en hoe je leeft maar ik zou dan toch wel eens het verschil willen weten van die mensen uit Pakistan en die mensen van vroeger. Volgens de statistieken worden de mensen van nu alleen maar ouder. Wie kan mij dat vertellen???

  3 likes
  • Beste Sparkie,

   De mensen hier schijnen nauwelijks nog ouder te worden. Dat dit zo lijkt komt vrijwel uitsluitend door de lagere kindersterfte. We worden ook wat dit betreft dus massaal voor de gek gehouden!

   1 likes
  • En, Sparkie, het aantal gezonde levensjaren, dus zonder chronische ziektes, schijnt de afgelopen 30 jaar met 12 jaar (!) te zijn afgenomen. Dus ehhh, volgens mij kunnen we nog wel wat leren van de volkeren die dichter bij de natuur staan, dat hun levensverwachting vaak een stuk lager is heeft vaak vooral te maken met de hogere kindersterfte.

   1 likes
 10. ‘this is your life of luxury’. ik geniet ervan. dan maar geen 160 jaar

  2 likes
 11. Alles goed en wel maar een bewering dat, Quote ¨ en behouden alle voedingsstoffen als ze worden gekookt¨ Mag wat mij betreft in het grote fabeltjes boek van mijnheer de uil…
  snaveltje toe…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...