CoronaMens en Dier

Moleculair bioloog gaat boekje opendoen over ‘corrupte’ Erasmus MC: ‘Misinformatie van Koopmans gaat gewoon door’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Volgens een internationale groep onderzoekers, onder wie viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC, is de coronapandemie ‘zo goed als zeker’ begonnen op een dierenmarkt in Wuhan. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

De onderzoekers beweren dat de dierenmarkt ‘het vroege epicentrum van de pandemie’ was. “Hoe je ook naar de gegevens kijkt, het bewijs wijst in de richting van de markt als het epicentrum,” schrijft Koopmans op Twitter. “En specifiek naar een hoek waar levende wilde dieren werden verkocht.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Moleculair bioloog Peter Borger heeft felle kritiek op het onderzoek. “En de misinformatie van Koopmans gaat gewoon door,” twittert hij.

Een kat in het nauw

“We doen binnenkort wel even een boekje open over het Erasmus, dat een corrupte organisatie blijkt te zijn, niet geïnteresseerd in wetenschap. Geld en reputatie is alles wat telt,” kondigt Borger aan.

Eerder deze maand deed de wetenschapper een soortgelijke aankondiging. “Ik weet precies wat zich momenteel afspeelt op het Erasmus,” zei hij tegen Koopmans. “Een kat in het nauw, zullen we maar denken. Die publicatie komt sowieso.”

Amateuristisch gepruts

Borger reageerde daarmee op een tweet van Koopmans over een interview dat NTD News had met Eva Vlaardingerbroek. Op een gegeven moment zei Eva dat Amerikanen heel blij moeten zijn dat ze de Second Amendment hebben. Koopmans deelde het citaat en plaatste er afkeurend een emoji van een gezicht zonder mond bij.

Borger bestudeerde rond juni de PCR van onder meer Christian Drosten en Koopmans en kwam er naar eigen zeggen al snel achter dat het amateuristisch gepruts was. Hij maakte een lijst met zijn bezwaren en zette die op LinkedIn.

Nadat hij de gegevens had genormaliseerd en had aangetoond dat er geen killervirus was, werd zijn account verwijderd. “Toen wist ik het: hoax,” aldus Borger.


4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Van binnen nog lelijker dan van buiten. Voor zover dat mogelijk is!

lone
lone
1 jaar geleden

‘read. my. lips. : there. never. WAS. any. fckng. cojona. “”virus””.

De Rotterdammer
De Rotterdammer
1 jaar geleden

Ach heks ga je bezem pakken en ga vergoed weg naar wuhan vleermuizen soep eten goed voor spijsverteringskanaal en hou je mond aub

ToeAanEenBiertje!
ToeAanEenBiertje!
1 jaar geleden

Wat is het toch een monster van een wijf he! Zou echt spontaan homofiel worden!

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x