Homepagina » Spiritueel » Kinderen met gedetailleerde herinneringen aan vorige levens
Kinderen met gedetailleerde herinneringen aan vorige levens

Kinderen met gedetailleerde herinneringen aan vorige levens

Sommige kinderen hebben gedetailleerde herinneringen aan vorige levens. We kijken naar enkele gevallen die zijn onderzocht en waarbij de herinneringen overeenkomen met bepaalde mensen die zijn overleden.

Brandend gebouw

“Voordat ik een baby was, had ik zwart haar,” zei Luke, de twee jaar oude zoon van Nick en Erika uit Cincinnati in Ohio. Het stel schonk verder weinig aandacht aan de uitspraken van het jongetje. Luke deed mee aan het programma ‘The Ghost Inside My Child’.

Erika deed op een dag haar oorbellen uit toen Luke tegen haar zei: “Ik had ook zulke oorbellen toen ik een meisje was.” Iedere keer als Luke een meisjesnaam moest bedenken, koos hij voor Pam. “Wie is Pam?” vroeg zijn moeder. “Dat was ik,” zei Luke. “Daarna ging ik naar de hemel en duwde God me terug. Toen ik wakker werd was ik een baby en noemde jij me Luke.” Zijn ouders reageerden in eerste instantie sceptisch.

Op een dag keek Luke op tv naar een explosie in een gebouw. Hij werd boos, waarop zijn moeder de tv uitzette. “Rustig maar, niemand is gewond geraakt,” zei ze. Luke zei dat hij was gestorven toen hij in Chicago uit een brandend gebouw was gesprongen.

Erika besloot op zoek te gaan en stuitte op internet op een bericht waaruit bleek dat ene Pamela Robinson in 1993 was gestorven toen ze uit een brandend hotel in Chicago was gesprongen. Erika en Nick waren geschokt.

Verdrinking

Wijlen dr. Ian Stevenson van de Universiteit van Virginia heeft onderzoek gedaan naar duizenden kinderen die herinneringen lijken te hebben aan vorige leven. Hij benoemt twee gevallen in een studie uit 1988 in het Journal of Scientific Exploration.

Toen ze 3 jaar oud was zei Thusitha uit Sri Lanka dat ze in een ander dorp langs de rivier had geleefd. Ze voegde toe dat een doofstomme jongen haar in de rivier had geduwd. Ze zei dat haar vader bloemen verkocht bij Kiri Vehera, een boeddhistisch bouwwerk, en dat haar huis vlak bij een hindoetempel was gelegen.

Onderzoekers stelden vragen aan bloemenverkopers bij Kiri Vehera en kwamen uit bij een gezin met een doofstomme zoon en een dochter die enige jaren daarvoor was verdronken. Thusitha deed in totaal 30 uitspraken over haar vorige leven. Van de uitspraken kwamen 25 overeen, waren twee niet te verifiëren en bleken drie niet te kloppen.

Ze zei bijvoorbeeld dat het gezin twee huizen had, waarvan één was voorzien van een glazen dak. Ze had het over honden aan een ketting die vlees kregen. De buren van het gezin waren jagers en voerden vlees aan honden die vastgebonden zaten.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • HH Karelse schreef:

  Reïncarnatie is doodgewoon een feit.
  En als de mensen dit zouden beseffen, dan zouden ze heel anders gaan leven.
  En dan zouden we een veel betere wereld hebben.

  14 likes
  • westbound schreef:

   Reïncarnatie is doodgewoon een fabel.
   En als de mensen dit zouden beseffen, dan zouden ze inderdaad heel anders gaan leven.
   Reïncarnatie geeft de mensen namelijk het valse idee: “het maakt niet uit hoe ik leef, want ik heb immers nóg een kans, en nóg een, en nóg een, enz.
   Welnu, God geeft de mensen één leven, tijdens welke zij -dmv hun levensstijl- moeten kiezen vóór of tégen Hem. Heb je dit verprutst, dan wacht je de hel en zéker geen nieuwe kans, dmv reïncarnatie.

   1 likes
   • Spira80 schreef:

    Zonder je af te vallen om wat je ziet als waarheid, want wie zijn waarheid is nou eigenlijk de waarheid.

    Maar als ik je reactie lees, kan ik niet anders dan met je te doen hebben. Wat voor liefhebbende God volg jij?

    Eentje die je veroordeelt om keuzes waarvan je de gevolgen vaak niet eens kan overzien? Een God die zoveel van je houdt dat ie je op basis van 1 leven een eeuwigheid zal straffen doormiddel van het beleven van een hel en dat tot in de eeuwigheid..

    Nee…..als ik dan toch iets moet geloven, dan dat zeker niet. Want wie heeft er een hel nodig, als je zo een god hebt?

    5 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Zo’n regressie therapie kun je zelf natuurlijk ook eens proberen.

    0 likes
   • Tara schreef:

    En die wijsheid is God jou persoonlijk komen vertellen?

    0 likes
 • IIS schreef:

  Waarom zou het reïncarnatie zijn? Het kan evengoed zijn dat kinderen helderziend of voelend zijn. Helderziend of voelend kan men zijn in de toekomst, maar evenzo zou men helderziend kunnen zijn in het verleden.

  Persoonlijk heb ik moeite met het idee dan iemand reeds eerder heeft geleefd, ik zie mijn geest of ziel (voor zover deze bestaat) en mijn lijf toch echt als iets unieks en als een eenmalige aangelegenheid. Maar goed, ik kan het ook fout hebben en kan een ziel of geest meerdere levens hebben, maar dan vind ik het raar dat praktisch niemand zich een vorig leven kan herinneren. Daarom denk ik ook meer in de richting van helderziendheid of heldervoelendheid, een gave (vloek?) die aan weinig mensen is voorbehouden en is het terug kunnen gaan in de tijd naar iemands anders leven ook niet voor iedereen mogelijk.

  1 likes
  • pietje bell schreef:

   Iedere ziel/mens is uniek.zolang de fontanel nog geopend is is de verbinding met de hemel intact.zolang kinderen nog niet beinvloed zijn door de 3 d lage frequentie energie en hun pijnappelklier/derde oog nog volledig werkt kunnen zij alles zien en eventueel herbeleven.z,g geesten zien en mee communiceren.Alleen wordt dit vaak in de kiem gesmoord.doordat de volwassenen totaal vastzitten in deze 3 d matrix.En de kinderen voor gek verklaren.Wat ze dus absoluut niet zijn.sommige kunnen het vasthouden, maar dat is vaak geen pretje in deze verziekte maatschappij.(eigen ervaring)In een cycles van 5.6 miljoen jaar incarneert de gemiddelde ziel 1000 keer En dat is dan nog maar een schijntje van ong 75000 jaar.maar als je er niet in geloofd vraag dan jezelf eens af waarom de een alles heeft en de ander niet of nauwelijks te eten.Wil een ziel groeien vraagt dezer zelf om bep lessen te leren.Alles is uiteindelijk een .en een ieder is zijn broeders hoeder. Wat je een ander aandoet doe je uiteindelijk jezelf aan.het keert ten alle tijden terug bij de veroorzaker.

   5 likes
   • truth74 schreef:

    de mens heeft nog steeds de eigenschap om zijn fantasie als realiteit te zien. Hij wil de eindigheid van zijn leven niet accepteren omdat hij zich daar van bewust is. er zijn geen geesten waar je mee kunt praten en reïncarnatie is ook niet meer dan een troostend fabeltje …. je kunt ook niets herinneren uit vorige levens. mensen die dit wel denken te ervaren zouden naar een neuroloog moeten. er is maar 1 leven. eeuwig en altijd . een levenskracht die alles doorvoed … wat is en wat niet is. De futiele menselijke gedachten en bewustzijn huist in de hersenen en vergaan als de hersenen vergaan met het lichaam. geen kosmische lessen en groeiprocessen die je in een volgend leven zou kunnen meenemen. allemaal onzin en sprookjes goed voor mensen die moeite hebben met het accepteren van de realiteit. maar wel schattig dat er mensen zijn die steeds weer nieuwe constructies verzinnen om het sprookje in leven te houden.

    0 likes
  • Herbivore schreef:

   “Tweemaal geboren worden is niet verwondererlijker dan eenmaal”
   Voltaire

   0 likes
 • Ayla schreef:

  Wie het sprookje van de christenen nu nog in deze tijd geloofd, is niet echt van deze tijd, reïncarnatie bestaat zeer zeker……en als iedereen dat zou beseffen zouden we een betere wereld hebben, nou ja betere mensen

  0 likes
 • Brigitte schreef:

  Hallo! Ik geloof zeker in reincarnatie!! In een leven kunnen we niet alles eigenmaken dat kan alleen met veel levens met veel verschillende situaties, plekken en ervaringen! Mensen met talent voor iets hebben hierin al geoefend in vorige levens. We kunnen niet herinneren( sommige mensen wel) vorige levens want je neemt alleen je gevoel mee naar volgend leven. Dat bepaald je interesse, angst, voorkeur etc… Groetjes Brigitte

  0 likes
 • x

  Check Also

  Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  >