Spiritueel

Kinderen met gedetailleerde herinneringen aan vorige levens

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige kinderen hebben gedetailleerde herinneringen aan vorige levens. We kijken naar enkele gevallen die zijn onderzocht en waarbij de herinneringen overeenkomen met bepaalde mensen die zijn overleden.

Brandend gebouw

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Voordat ik een baby was, had ik zwart haar,” zei Luke, de twee jaar oude zoon van Nick en Erika uit Cincinnati in Ohio. Het stel schonk verder weinig aandacht aan de uitspraken van het jongetje. Luke deed mee aan het programma ‘The Ghost Inside My Child’.

Erika deed op een dag haar oorbellen uit toen Luke tegen haar zei: “Ik had ook zulke oorbellen toen ik een meisje was.” Iedere keer als Luke een meisjesnaam moest bedenken, koos hij voor Pam. “Wie is Pam?” vroeg zijn moeder. “Dat was ik,” zei Luke. “Daarna ging ik naar de hemel en duwde God me terug. Toen ik wakker werd was ik een baby en noemde jij me Luke.” Zijn ouders reageerden in eerste instantie sceptisch.

Op een dag keek Luke op tv naar een explosie in een gebouw. Hij werd boos, waarop zijn moeder de tv uitzette. “Rustig maar, niemand is gewond geraakt,” zei ze. Luke zei dat hij was gestorven toen hij in Chicago uit een brandend gebouw was gesprongen.

Erika besloot op zoek te gaan en stuitte op internet op een bericht waaruit bleek dat ene Pamela Robinson in 1993 was gestorven toen ze uit een brandend hotel in Chicago was gesprongen. Erika en Nick waren geschokt.

Verdrinking

Wijlen dr. Ian Stevenson van de Universiteit van Virginia heeft onderzoek gedaan naar duizenden kinderen die herinneringen lijken te hebben aan vorige leven. Hij benoemt twee gevallen in een studie uit 1988 in het Journal of Scientific Exploration.

Toen ze 3 jaar oud was zei Thusitha uit Sri Lanka dat ze in een ander dorp langs de rivier had geleefd. Ze voegde toe dat een doofstomme jongen haar in de rivier had geduwd. Ze zei dat haar vader bloemen verkocht bij Kiri Vehera, een boeddhistisch bouwwerk, en dat haar huis vlak bij een hindoetempel was gelegen.

Onderzoekers stelden vragen aan bloemenverkopers bij Kiri Vehera en kwamen uit bij een gezin met een doofstomme zoon en een dochter die enige jaren daarvoor was verdronken. Thusitha deed in totaal 30 uitspraken over haar vorige leven. Van de uitspraken kwamen 25 overeen, waren twee niet te verifiëren en bleken drie niet te kloppen.

Ze zei bijvoorbeeld dat het gezin twee huizen had, waarvan één was voorzien van een glazen dak. Ze had het over honden aan een ketting die vlees kregen. De buren van het gezin waren jagers en voerden vlees aan honden die vastgebonden zaten.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HH Karelse
HH Karelse
9 jaren geleden

Reïncarnatie is doodgewoon een feit.
En als de mensen dit zouden beseffen, dan zouden ze heel anders gaan leven.
En dan zouden we een veel betere wereld hebben.

IIS
IIS
9 jaren geleden

Waarom zou het reïncarnatie zijn? Het kan evengoed zijn dat kinderen helderziend of voelend zijn. Helderziend of voelend kan men zijn in de toekomst, maar evenzo zou men helderziend kunnen zijn in het verleden.

Persoonlijk heb ik moeite met het idee dan iemand reeds eerder heeft geleefd, ik zie mijn geest of ziel (voor zover deze bestaat) en mijn lijf toch echt als iets unieks en als een eenmalige aangelegenheid. Maar goed, ik kan het ook fout hebben en kan een ziel of geest meerdere levens hebben, maar dan vind ik het raar dat praktisch niemand zich een vorig leven kan herinneren. Daarom denk ik ook meer in de richting van helderziendheid of heldervoelendheid, een gave (vloek?) die aan weinig mensen is voorbehouden en is het terug kunnen gaan in de tijd naar iemands anders leven ook niet voor iedereen mogelijk.

Ayla
Ayla
8 jaren geleden

Wie het sprookje van de christenen nu nog in deze tijd geloofd, is niet echt van deze tijd, reïncarnatie bestaat zeer zeker……en als iedereen dat zou beseffen zouden we een betere wereld hebben, nou ja betere mensen

Brigitte
Brigitte
5 jaren geleden

Hallo! Ik geloof zeker in reincarnatie!! In een leven kunnen we niet alles eigenmaken dat kan alleen met veel levens met veel verschillende situaties, plekken en ervaringen! Mensen met talent voor iets hebben hierin al geoefend in vorige levens. We kunnen niet herinneren( sommige mensen wel) vorige levens want je neemt alleen je gevoel mee naar volgend leven. Dat bepaald je interesse, angst, voorkeur etc… Groetjes Brigitte

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x