Great ResetBinnenland

Keiharde kritiek op vleesbelasting als onderdeel van Great Reset: ‘Waanzin!’

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Het kabinet onderzoekt of mensen minder vlees gaan eten als er belasting op wordt geheven. Het is één van de ideeën uit een evaluatie van het voedselbeleid van de afgelopen jaren.

Het streven is dat in 2030 consumenten 50 procent dierlijke en 50 procent plantaardige eiwitten eten. Nu is die verhouding 60-40. Het kabinet wil dat het makkelijker wordt gemaakt om voor ‘duurzame en gezonde’ voeding te kiezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er is forse kritiek op het onderzoek. “Het wordt tijd voor een belasting op slechte plannen,” twittert Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan. “In plaats van compensatie voor gestegen prijzen krijgt u er nog een extra belasting bij!” zegt Eelco van Hoecke.

Dan sta je los van de samenleving

“Ze gaan ook bepalen wat u eet. Dit land wordt steeds enger,” klaagt Jan Roos. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas zegt: “In een tijd dat prijzen voor voedsel, energie en benzine door het dak gaan en mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen, komt de minister van Landbouw met een plan om extra btw te gaan heffen op vlees. Dan sta je los van de samenleving. Compleet los.”

FVD-raadslid Tanay Bilgin reageert: “Voor de mensen die deze regels invoeren, heeft dit natuurlijk geen gevolgen, want ze hebben meer dan genoeg geld. Zij kunnen zichzelf vol blijven vreten met vlees ten koste van de armen. In het nieuwe normaal mogen de armen niks en zijn ze volledig afhankelijk van de overheid.”

Great Reset

“Het Kartel wil een extra heffing invoeren op vlees. Dit in het kader van de ‘eiwittransitie’. Wij willen jullie transities niet. Wij willen vlees. Via de QR-code krijgt iedereen een persoonlijk vleesbudget toegewezen. Waanzin!” zegt Statenlid Martin Bos.

“Allemaal onderdeel van de Great Reset, precies zoals ik voorspel in Het Coronabedrog,” schrijft FVD-voorman Thierry Baudet.

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

179 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
b-minus
b-minus
2 jaren geleden

Accijnzen op vlees … dan moet de BTW er ook af. Leuke exercitie voor de supermarkt. Je mag geen BTW heffen op Accijnzen. Dan maar rechtstreeks het vlees bij de boer kopen voor wat appeltjes en eitjes.

A. Lien
A. Lien
2 jaren geleden

hahahahahahahahhahahaahahahahaha! Als ze nu de groenten goedkoper maken, door bijvoorbeeld de boeren te ontlasten….. nee, ideeen worden alleen geschapen om meer poen van de mensen te jatten. Ja, jatten… u leest het goed. En er komen nog veel meer van deze diefstallen, let maar op. Weg met die lui.

ray
ray
2 jaren geleden

Het voelt steeds meer als een persoonlijke oorlog tegen de burger.

Eddy
Eddy
2 jaren geleden

Ik begrijp de kritiek op deze voornemens, maar zoals we nu met ons vlees om gaan is echt niet houdbaar. De beesten zijn ongezond en de mensen ook. Die plantaardige rommel producten zijn geen oplossing, maar vlees mag echt wel een stuk meer kosten, dit “meer” moet wel naar de boer gaan voor volwaardige producten. En niet blijven hangen bij de overheid die er enkel maar onze vrijheden mee inperkt.

Back to top button
179
0
We lezen graag je reactie!x