Universum

Kepler-438b: Astronomen ontdekken meest aardachtige planeet ooit

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sterrenkundigen hebben met de Kepler-telescoop acht aardachtige planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt waarvan twee heel erg op onze planeet lijken. Onderzoekers van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics vonden acht exoplaneten die in de bewoonbare zone rond hun ster draaien.

Door de ontdekking is het aantal levensvatbare planeten in de zogeheten Goudlokjezone verdubbeld. De Goudlokjezone staat voor een gebied dat noch te warm noch te koud is en het aanwezige water dus niet bevriest of verdampt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Hoofdonderzoeker Guillermo Torres zei dat het grootste deel van de planeten bijna zeker rotsachtig is. Drie hebben eenzelfde omvang als de aarde. De twee meest aardachtige planeten zijn Kepler-438b en Kepler-442b. Kepler-438b is 12 procent groter dan de aarde en bestaat bijna zeker uit gesteente. De planeet draait rond een rode dwerg die kleiner en koeler is dan de zon. Ook Kepler-442b draait rond een rode dwerg en is ongeveer 30 procent groter dan de aarde.

Astronoom Fergal Mullally zei: “We zijn nog nooit zo dicht bij de ontdekking van een tweelingbroer van de aarde geweest.” De onderzoekers kunnen nog niet met zekerheid zeggen of de twee planeten daadwerkelijk bewoonbaar zijn.

Verder onderzoek is moeilijk, gezien de grote afstand tussen de aarde en de ontdekte planeten. Kepler-438b staat op 470 lichtjaar en Kepler-442b op 1100 lichtjaar. Er zijn in totaal meer dan 1000 planeten buiten ons zonnestelsel gevonden.


[The Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
9 jaren geleden

Het goede nieuws is dat Kepler-438b erg veel op de aarde lijkt, dus het slechte nieuws is dat op die nieuwe planeet helaas ook belasting moet worden betaald.. 🙁

luna
luna
9 jaren geleden

hopelijk dan niet met ” tweelingachtige ” rassen die hier helaas flink huishouden.. al eeuwen lang
en.. zijn er daar hoop ik g e e n geloven of kerken en pedo’s en idiote dictators en presidenten, ministers, koningen en bea’s en allerlei engs als hier.. dan ga ik overwegendaar heen te willen gaan !
hier op deze planeet staat de katapult recht gericht op het midden van de roos.. er komt een schot in de roos

lang leve de d e m o c r a t i e..

namaste

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Wat mij opvalt is dat wij niets mogen zien en dat wij gemanipuleerd worden om naar de geplakte stroken van Mars en de Maan te kijken. Als je naar foto’s gaat kijken van Nassim Haramein zie je Mars met echte blauwe vlekken of oceanen. In dit nieuwe tijdperk krijgen we beetje bij beetje de waarheid te zien. Met de Kepler telescoop kunnen we bijvoorbeeld de nummerplaten van de vliegende schotels zien op Orion belt en we kunnen zelfs de verfsubstantie van de schotels op de maan zien maar, WIJ MOGEN HET NIET ZIEN!!!

Telescoop kijkers die wij hier kunnen kopen worden ook gemaakt dat je de waarheid op de maan niet mag bekijken!! Het is dus al lang mogelijk dat je een telescoop kan kopen bij de ALDI die dat wel kan maar HET MAG NIET!!

We zijn dus verplicht om manipulatie rommel te kijken.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x