Buitenaards

De grootste zoektocht ooit naar intelligent buitenaards leven

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers gaan een nieuwe poging doen om intelligent buitenaards leven te vinden. Het 10-jarig project heet Breakthrough Listen en wordt gefinancierd door de Russische miljardair Joeri Milner. Het is een veel intensievere zoektocht dan ooit eerder is ondernomen.

Milner steekt 100 miljoen dollar in het project, zo maakte hij bekend op een persconferentie in Londen. Boegbeeld van het onderzoek is de Britse natuurkundige Stephen Hawking, die duidelijk maakte dat er in een oneindig universum als het onze meer vormen van leven moeten zijn.

Veel verder ontwikkelde organismen

“De mens voelt een diepe behoefte om te ontdekken, te leren, te weten. Maar we zijn ook sociale wezens. Het is belangrijk voor ons om te weten of we alleen zijn in het donkere,” zo zei de 73-jarige Hawking.

Voor het onderzoek worden twee van de krachtigste telescopen ter wereld gebruikt. Het programma gaat de één miljoen sterren die het dichtst bij de aarde staan monitoren. Hawking denkt dat er mogelijk veel verder ontwikkelde levensvormen zijn, die de onze niet hoger inschatten dan wij een bacterie.

Het gaat om het grootste project ooit waarbij wordt gescand naar aliens van buitenaardse beschavingen. “Dit wordt het meest krachtige, uitgebreide en intensieve wetenschappelijke onderzoek dat ooit werd ondernomen naar signalen van intelligent leven,” klonk het.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
6 jaren geleden

Ga eens in Area 51 kijken.

awakening channel
awakening channel
6 jaren geleden

wat een grap

StefanZ
StefanZ
6 jaren geleden

Ze gaan zoeken naar iets wat er al is. Geldverspilling ?

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

OK, heb net even op de website gekeken van Breakthrough Initiative en wat ik zie is dat vooral het luisteren naar radiosignalen wordt geintensiveerd. Beetje jammer, omdat wanneer je kijkt naar hoe de communicatie hier op Aarde verloopt het aantal radiosignalen juist aan het afnemen is (kabel en laser). Ik denk dat een beter startpunt zou zijn om te zoeken naar micro organismen, en dat te intensiveren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x