Homepagina » Archeologie » Top secret: mysteriescholen in Griekenland
Top secret: mysteriescholen in Griekenland

Top secret: mysteriescholen in Griekenland

Rond 2500 voor Christus ontstonden in Egypte de eerste mysteriescholen, geheime instanties waar de elite onderwijs kreeg in meditatietechnieken om het hogere zelf te vinden. De mysteriescholen verschenen rond de vijfde eeuw voor Christus ook in Griekenland.

Plato, Alexander de Grote en keizer Augustus werden via de mysteriescholen na jarenlange voorbereiding ingewijd in de geheime filosofie. Ze kregen er les in ademhalingsoefeningen, het afsluiten van de zintuigen, sacrale dansen en technieken om seksuele energieën te kanaliseren.

In de Oudheid waren meditatietechnieken met veel geheimzinnigheid omgeven. Esoterie was in die tijd top secret en alleen weggelegd voor de elite. Ingewijden die hun kennis aan buitenstaanders onthulden moesten dat vaak met de dood bekopen.

Diagoras de Atheïst had de mysteriën van Eleusis, een kustplaats bij Athene, en Cabeiren onthuld, waarna de Atheners hem ter dood veroordeelden en een flinke prijs op zijn hoofd zetten. Hij wist echter te ontkomen naar Korinthe, waar hij waarschijnlijk ook is overleden.

Ook mensen die wilden zien wat zich in de mysteriescholen afspeelde, liepen het risico op een doodvonnis. Zo moesten twee jongens uit Efeze hun nieuwsgierigheid met de dood bekopen.

Ze klommen op een avond over de muur van een mysterieschool. Een dag later troffen voorbijgangers de lijken van beide jongens aan, niet ver van de mysterieschool. Wat de jongens hebben gezien is top secret gebleven.

Boekentip: De geheime geschiedenis van de wereld

[Historiek]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JC
JC
5 jaren geleden

Redactioneel nog een paar onderwerpen:

Ordo Templi Orientis
De Bilderberg Groep
Hashshashin
De Zwarte Hand
De Ridders van de Gouden Cirkel
Thule-Gesellschaft
Sons of Liberty
Skulls and Bones
Illuminati
De Vrijmetselaren

huisheks
huisheks
Reactie op  JC
5 jaren geleden

ter aanvulling; de Jezuieten . The Orde v.d. Golden Dawn, De Orde van de Gesluierde Isis. De Rotary, de Bilderberg. etc, etc , etc.
Kliekjes zijn er overal en altijd al geweest. En worden alleen in het leven geroepen door mensen die willen dat hun vuige praktijken niet aan het daglicht worden blootgesteld. Dit zijn altijd mensen met een slecht/geen geweten.
Wie het leuk vindt om geheimzinnig en achterbaks te zijn/te doen, die sluit zich hierbij aan. En….. je wordt er meestal beter van. Het levert wat op.

earthaxis
earthaxis
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Madame Blavatski heeft de geheimen van de mysteriescholen gedeeltelijk blootgelegd in haar boeken, maar uiteindelijk. blijkt dit plagiaat te zijn geweest. Alle antwoorden over de mysteriescholen kun je leze in het gigantische boekwerk genaamd Anacalypsis, geschreven door godfrey higgins, als is het boekwerk heel lastig te vinden aangezien het verboden werd. Gelukkig heb ik een antiek exemplaar op de kop weten te tikken. Als ik meer tijd heb zal ik hetmisschien proberen te vertalen en publiceren.

EllenB
EllenB
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

Ik heb zo’n 25 jaar geleden, Madame Blavatski gelezen en het gekke is, dat je haar leringen ook positief kunt gebruiken.
Net als geld.
Geld zelf is neutraal. Het is maar net hoe je er mee omgaat.
Deze mysterien, verklaren gewoon, hoe het Universum werkt.
Het is in feite een voorloper van The Secret e.d.
Ik denk achteraf, dat deze Madame onderdeel heeft uitgemaakt van de Illuminati, maar de principes die in haar boek uitgelegd worden, gelden voor iedereen.
Het zijn gewoon de wetten, waarop het Universum gebaseerd is.

Foppe1986
Foppe1986
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

De ideeen van Blavatsky ZIJN positief. Ik begrijp werkelijk niet wat je aan haar ideeen slecht kan vinden (behalve dan dat een slecht verstaander er racisme in kan lezen, omdat de termen vandaag de dag anders worden uitgelegd dan in haar tijd). En waarschijnlijk is zij geinspireerd door de illuminatie, wat gewoon verlichten betekent. Zij die boven religie en cultuur uitstijgen en zichzelf als mens zien en het beste met de mensheid voor hebben.
Helaas, er zijn vandaag de dag heel veel mensen die elke complottheorie even serieus nemen. Ze lezen dan enkel die complottheorieen en de auteurs ervan, zo krijgen ze eenzijdige informatie, dit houdt een theorie dan weer in stand. Terwijl verstandige mensen weten dat de letterlijke illuminatie en een letterlijke Nieuwe Wereld Orde beter is voor de mensheid. Dat de intelligente mensen, en zij die de juiste karakters hebben het voor het zeggen hebben, in plaats van zij die gedreven zijn door macht en geld (zoals nu het geval is).

Men vergeet ook, of weet niet eens, dat de mysteriescholen een training hadden die de meesten nog niet aankonden. En ook nu kunnen de meesten van ons die training niet aan. Je moest namelijk jezelf gaan zien als medewerker van de Natuur en niet meer als een “ik-heid” met eigen belangen.

Het zijn de egoistische godsdiensten (met de christelijke kerk voorop) die de mysteriescholen in een kwaad daglicht willen stellen, en doen alsof uit die scholen het kwaad voor komt. Terwijl in feite die godsdiensten het kwaad zijn aangezien iedereen die anders denkt vernietigd gaat worden!
Dat is voor mij al jaren onverklaarbaar. Dat mensen het goede (eenheid van mensen) zien als het kwaad en iets kwaad (de vernietiging van miljarden mensen) als iets goeds. Dan moet je wel stevig geindoctrineerd zijn, om dit te geloven!

gery
gery
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Er is wel degelijk heilige kennis en het is vaak mindblowing letterlijk dus daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Vraag aan david icke, die werd jarenlang voor gek uitgemaakt. En, gooi geen parels voor de zwijnen.

Oeboema
Oeboema
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Wat is er eng aan de Rotary?
Voel me zelf ook niet aangetrokken hoor. Maar de Rotary is meer bezig met gezelligheid en liefdadigheid dan met een of andere nieuwe wereldorde.

Pieter
Pieter
Reactie op  JC
5 jaren geleden

Voeg hierbij de mysterieschool van de SS in Wewelsburg. Terzijde, Madame Blavatsky is van beslissend belang geweest voor de ontwikkeling van de nazi-ideologie.

gery
gery
5 jaren geleden

Kan ik mij inschrijven?

kenn
kenn
5 jaren geleden

Wat was de doodsoorzaak van die twee jongens, kan een bron geven??

Liquid
Liquid
5 jaren geleden

Wat ik me meteen afvraag is: Hoe komt Jonathan Black, wiens echte naam trouwens Mark Booth is, aan die obscure kennis?
Een review leert me dit:
“There are no footnotes or source citations, which is a very big flaw, in my mind; this flaw makes the book more of an opinion piece than a scholarly, authoritative text. (…) There are some promises early in the book to explain some phenomenon of history, and, as if the author had simply forgotten, no such explanation is given later in the book. Finally, the author’s credentials seem rather tenuous: his main claim to fame is to have worked many years in a bookstore and he says that he read a great deal. ”
(bron: http://community.omtimes.com/profiles/blogs/review-of-mark-booth-the-secret-history-of-the-world)

Oftewel vast een boek dat leuk om te lezen is, maar dan wel met een flinke korrel zout.

MoonRaker
MoonRaker
5 jaren geleden

Volgens mij is die hele Haagse kliek ook naar mysteriescholen geweest. Om te leren werken met alleen en uitsluitend energie van markt, markt, markt: geld, geld, geld en angst, angst, angst.

En dan gaat die Haagse kliek ook nog allerlei commentaar lopen leveren de laatste maanden op uitvoering van overheidstaken die ze hebben overgeheveld naar de gemeenten. Veel gekker moet het niet worden!

Tijd voor nieuwe mysteriescholen waar rechtvaardigheid, duurzaamheid en transparantie wordt toegelicht. Dan komt er misschien ooit iets meer balans in die Haagse kliek.

EllenB
EllenB
Reactie op  MoonRaker
5 jaren geleden

Ik denk dat ze deze informatie (verpakt) aangereikt krijgen op de Bilderberg Meeting.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuwsberichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Foppe1986
Foppe1986
5 jaren geleden

Wat een gezwets weer. Wat wordt er bedoeld met elite? Volgens mij wordt hier de kleine groepering van machtigen mee bedoeld? Dan kan het nooit waar zijn, want die elite werd niet in de mysteriescholen onderwezen. Het waren de mensen die bewezen hadden dat ze het waard waren. Door hun karakter en gedrag. Als dat elite is dan zij het zo. Maar dan wel door middel van karakter en niet door middel van macht.

Dit boek is overigens een en al suggestief. Later schrijft deze auteur ook nog over engeltjes die de wereld geschiedenis hebben vormgegeven. Waarschijnlijk weet hij wat mensen graag lezen en lift hij mee op hun succes.

jenne
jenne
5 jaren geleden

Hier komen nog steeds de Parfait bijéén, de Catharen, ze bestaan nog steeds, ik mag aan zitten, zij noemen het de Mystère du Myrrhe, eens het duurste procuct du monde.
Er zijn buiten de genoemde pseudo geheime groepen, ook nog de echte brotherhood of man,
soms uit maar enkele personen bestaande.
De pastel lieden, in het land van de cogagne, en vele anderen, het is de bakermat van de mystère, veel mee gekomen uit de oude noord AfricaANSE landen, erfenis van de vechtende priesters.
Nog steeds hun versterkte huizen, hun geheime enorme grotten als Cathadralen zo groot,
En de vele Monte Alban, waar het lichaam van Jezus zou zijn bewaard !
Er is meer tussen hemel en aarde, ?µ!, ik ben Alfa en de Omega !

JC
JC
Reactie op  jenne
5 jaren geleden

Wel je juiste tekst gebruiken, het is ” ik ben de Alfa en de Omega”. Is maar 2 letters maar o zo belangrijk.

Oeboema
Oeboema
5 jaren geleden

Nou moe. Was er iets engs aan die mysteriescholen? Waarom wordt die op één hoop geveegd met Bilderberg
Zijn de mysteriescholen schuldig door associatie, omdat Diagoras ter dood is veroordeeld, of omdat de mysteriescholen geheim waren, net zoals de Rotary? Kom op zeg. Verzin eens wat beters.

Meditatie bestaat al langer. Al van vóór de Buddha. Kan het iedereen van harte aanbevelen.
Met tantrische yoga heb ik helaas nog geen ervaring.

Kal Purush
Kal Purush
5 jaren geleden

Wat zijn “elite” ???
Dit zijn gewone mensen die door anders te denken en openstaan voor meerdere ideeën en de kans kregen met gelijkgestemde van gedachten te wisselen en meer kennis op te doen.
Maar de mens is degene die iemand verheft tot “elite” door deze persoon bepaalde privileges te gunnen en toe te kennen.
Wij, brave mensen, zijn dus ZELF schuldig aan het creëren van deze “elite”.
Dat zij er gebruik van maken geeft alleen als iets aan van de instelling van zo’n persoon, macht en pracht, om andere te kleineren.

Vergankelijk is al het aardse,
voorbijgaand, onbetrouwbaar.

x

Check Also

griekenland

‘Griekenland is een grote gevangenis. De situatie is onverdraaglijk’

Griekenland is veranderd in een combinatie van ...

koning

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x