Buitenland

Waarom NOS stilletjes is gestopt met vermelding afzender raket die in Kramatorsk ‘onvoorstelbaar leed’ veroorzaakte

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Afgelopen week schreven de media dat bij een Russische raketaanval op het treinstation van de Oekraïense stad Kramatorsk tientallen burgers om het leven waren gekomen. Politici spraken er schande van.

“Geschokt door het onvoorstelbare leed dat is veroorzaakt door de Russische raketaanval op het treinstation van Kramatorsk in Oekraïne, een plek waarvan duizenden het geweld probeerden te ontvluchten,” schreef premier Mark Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In het Italiaanse tv-programma TG La7 werd het serienummer getoond van de Tochka-U-raket die in de stad was neergekomen: Ш91579. Journalist Julia Kanin plaatste een screenshot van het serienummer op social media.

De raket was eigendom van het Oekraïense leger, schrijft de Italiaanse geograaf en geopolitiek wetenschapper Manlio Dinucci. Alleen het Oekraïense leger beschikt over Tochka-U-raketten, zeggen Kanin en Dinucci. Rusland heeft in 2019 de laatste gedeactiveerd. De volksrepublieken Donetsk en Loehansk hebben nooit Tochka-U-raketten gehad.

Stilletjes gestopt

De raket is afgevuurd door de 19e raketbrigade van het Oekraïense leger, die gestationeerd is in Dobropilia, op 45 kilometer van Kramatorsk, schrijft Dinucci.

“De NOS is stilletjes gestopt met vermelding van de afzender van de raket in Kramatorsk,” reageert onafhankelijk journalist Joost Niemoller. “Dit gebeurde nadat het serienummer op de raket bekend werd, en daarmee de bron van herkomst: Oekraïne.”

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden

Oops! Foutje bedankt!

Al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Marco
Marco
2 jaren geleden

NOS, je zal er maar voor werken.

Sherma
Sherma
2 jaren geleden

Maakt ook nog steeds niet uit voor sommige mensen ondervind ik. Het nieuws dat positief is over Rusland is propaganda. Toch denk ik ook dat we weinig horen van wat de Russen dan wel uitvoeren van militaire operaties. Het zal ook niet enkel biolabo’s zijn die ze vernietigd? Maar blijf zeker hopen dat hun doelen snel bereikt zijn. De oorlogstaal komt vooral van het westen, maar daartegenover kan je zetten dat Rusland Oekraïne is binnen gevallen (om de voor ons bekende redenen, azov etc maar leg het maat uit aan xyz).

Stephan
Stephan
2 jaren geleden

Sinds wanneer schrijft fake news NOS de waarheid. Deze hufters zijn door en door rot en ziek door alsmaar te liegen. Niet voor niets dat het logo van die witte busjes zijn verwijderd door hun zelf.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x