Archeologie

“Indiërs bouwden 7000 jaar geleden vliegtuigen waarmee naar andere planeten kon worden gereisd”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het jaarlijkse Indiase Wetenschapscongres deze week is gezegd dat er 7000 jaar geleden al vliegtuigen waren waarmee naar andere planeten kon worden gereisd. De uitspraak is gebaseerd op oude hindoeteksten, zoals de Veda’s en purana’s.

Op het Wetenschapscongres, dat zondag voor de 102e keer werd gehouden in Bombay, sprak de gepensioneerde vlieginstructeur Anand Bodas over luchtvaarttechnologie in de oudheid. “In de Rig-Veda wordt verwezen naar luchtvaart in de oudheid,” zei Bodas. “De vliegtuigen waren 18 bij 18 meter groot en in sommige gevallen meer dan 60 meter. Het waren jumbojets. Deze oude vliegtuigen hadden 40 kleine motoren. In de moderne luchtvaart is een flexibel uitlaatsysteem nog onbekend.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De vliegtuigen konden niet alleen in elke gewenste richting vliegen, maar er kon ook mee naar andere planeten worden gereisd, aldus Bodas. De meer dan 3000 jaar oude manuscripten beschrijven ook het dieet en de kleding van de piloten. Ze dronken onder meer melk van de buffel, koe en schapen en droegen kleding die was gemaakt van vegetatie die onder water groeide.

“We moeten vliegtuiglegeringen nu importeren,” zei Bodas. “De jonge generatie zou de legeringen die in de geschriften worden genoemd moeten bestuderen zodat ze hier kunnen worden gemaakt.”

"Indiërs bouwden 7000 jaar geleden vliegtuigen waarmee naar andere planeten kon worden gereisd"
De Indiase minister-president Narendra Modi spreekt tijdens het Indiase Wetenschapscongres (Reuters)

NASA-wetenschapper Ram Prasad Gandhiraman startte voor aanvang van het congres een petitie, waarin hij eiste dat de lezing van Bodas zou worden geschrapt. “Als we niets doen, beschamen we de wetenschap, maar ook onze kinderen,” aldus de petitie, die door 1000 mensen werd ondertekend.

De organisatoren van het congres, waar 30.000 Indiase wetenschappers bij aanwezig zijn, willen de Indiase heilige teksten echter meer onder de aandacht gaan brengen. Minister-president Narendra Modi riep op ‘de mysteries van wetenschap te gaan verkennen’.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Axmann
Axmann
9 jaren geleden

De uitspraak is gebaseerd op oude hindoeteksten, zoals de Veda’s en purana’s. We zullen ze wel verkeerd geïnterpreteerd hebben.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

‘Vliegtuigen’?; ruimteschepen bedoelen ze.

marcel
marcel
9 jaren geleden

Tja, wat moet je hier nou mee? Serieus nemen? Ik weet het niet. Ik vraag me alleen af, als ze 7000 jaar geleden wel iets konden bouwen waarmee ze naar andere planeten konden reizen, waarom maken ze nu dan eens niet iets waarmee ze b.v. naar mars kunnen, in korte tijd.
Daarom, ik weet niet of dit nou weer gewoon het zoveelste fantasie verhaal is wat ze ons wijs proberen te maken, daarom neem ik het niet al te serieus.

Matt
Matt
9 jaren geleden

Als je in de oude geschiedenis boeken kijkt kom je veel tegen over vliegtuigen zoals vimana’s. Bij voorbeeld Von Daniken heeft er ook een aantal geschreven maar deze vent was iets te publieksgeil, toch zit er wel enige basis in want hij heeft wel veel foto,s gemaakt van kleitabletten en andere objecten die niet te verklaren zijn. In Indie, Zuid Amerika, Midden Oosten, overal vind je gelijksoortige afbeeldingen en dat kan eigenlijk alleen maar door continentaal te vliegen Waarom ze pakweg 3000 jaar geleden ineens vertrokken zijn is een raadsel: misschien schoten de mensen op hun met hun katapult. Feit is dat we nog heel veel niet weten uit ons verleden.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x