Buitenland

Kijk hoe Rutte het beloofde inlegvel Oekraïne-verdrag trots naast zich neerlegt: ‘Walgelijk’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

De EU gaat – tegen alle verwachtingen in – beginnen met toetredingsonderhandelingen met Oekraïne. Dwarsligger Viktor Orban, premier van Hongarije, verliet ‘op het juiste moment’ de zaal om toch een unaniem besluit te kunnen krijgen.

‘Waanzinnig nieuws’, noemde demissionair premier Rutte het.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Orban lag lange tijd dwars en noemde het toetreden van Oekraïne tot de EU een ‘grote fout’. Volgens Rutte is de doorbraak te danken aan de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Het was namelijk zijn idee om Orban tijdens de stemming even naar de wc te laten gaan.

Inlegvel

Toen hij weg was, werd er snel gestemd over het starten van de onderhandelingen.

“Hij moest op een gegeven moment naar de wc en toen konden we de knoop doorhakken,” zei Rutte met een lichte grijns tegenover de pers. “Olaf Scholz komt deze eer toe, de bondskanselier van Duitsland.”

Toen een meerderheid van de Nederlanders in 2016 tegen het Oekraïne-verdrag stemde, stelde premier Rutte voor om een verklaring toe te voegen aan het verdrag tussen de EU en Oekraïne, het beroemde ‘inlegvel’.

Snel een Nexit

In die verklaring staat onder meer dat het verdrag voor Oekraïne geen opstapje is voor een EU-lidmaatschap. Ook was opgenomen dat aan het verdrag geen rechten kunnen worden ontleend over militaire samenwerking.

“Walgelijk, hoe dictator Rutte het beloofde inlegvel van het Oekraïne-associatieverdrag met trots naast zich neerlegt!” reageert Jordy Zwarts van de Nationale Bond tegen Overheidszaken.

“Snel een Nexit!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

188 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rick
Rick
3 maanden geleden

Kan niet anders meer concluderen, landverrader!

Frits
Frits
3 maanden geleden

Dat is toch niet te geloven. En nog rechtsgeldig ook? Over corrupte en criminaliteit gesproken. Pispauze gebruiken om door te drukken. Wat een zooitje ongeregeld

Annette
Annette
3 maanden geleden

En wéér komt de grootste RAT aller tijden, genaamd Mark Rutte, ermee weg.

Niet dat ik nu echt verbaasd ben. Met alles, waarmee deze ongelooflijke, onbetrouwbare, liegende politicus de afgelopen 13 (of is het inmiddels al 14) jaar mee weggekomen is, was dit natuurlijk absoluut te verwachten.

Even teruggaande naar het jaar 2016:

Ik kan mij nog heel goed herinneren, dat mijn man en ik actief betrokken waren bij het Oekraïne-referendum. Dat referendum dat in no time de benodigde, ik dacht, 400.000 virtuele handtekeningen nodig had.

Vervolgens hebben wij hier in de maanden februari en een deel van maart zo’n kleine 5000 flyers rondgebracht in onze gemeente.

Het resultaat was er ook naar: méér dan de helft van de inwoners, die hun stem hadden uitgebracht, was TEGEN de toetreding van de Oekraïne.

Korte tijd daarna werd Forum voor Democratie opgericht. Thierry Baudet was zeer actief betrokken bij het hele gebeuren rondom het referendum.

Vervolgens, zoals wij natuurlijk allemaal weten, werden ALLE tegenstemmers kaltgestellt. Oftewel: er werd door de zogenaamde politieke elite de elitaire kont mee afgeveegd.

Het inlegvelletje, dat als een soort zoethoudertje werd gebracht, was natuurlijk niets, maar dan ook niets waard.

Nu, aan het einde van 2023, zien wij het eindresultaat. En zelfs Victor Orbán kan, doordat hij dus eventjes voor een natuurlijke boodschap afwezig was, hier niets meer aan doen.

Het tekent natuurlijk wel direct van HOE de vertegenwoordigers in de EU met hun medelid omgaan.

Eén ding is zeker: met de altijd weer genoemde “democratie” heeft het niets te maken.

Petra
Petra
3 maanden geleden

Rutte is een crimineel. Strafrechtelijke VERVOLGING is nodig.

Back to top button
188
0
We lezen graag je reactie!x