Gezondheid

Keukenzout gelinkt aan auto-immuunziekten

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het overmatig gebruik van zout in voeding bevordert de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, psoriasis en inflammatoire darmziekten. Uit drie onderzoeken in Nature blijkt dat bewerkt zout, oftewel keukenzout, de ontwikkeling van zogeheten Th17-cellen stimuleert. Die immuuncellen beschermen het lichaam normaal gesproken tegen schadelijke bacteriën en schimmels, maar kunnen bij overproductie zelf bijdragen aan het ontstaan van auto-immuunziekten.

Jellert Gaublomme van de Harvard-universiteit bestudeerde het ontwikkelingsproces van Th17-cellen. Het gen SGK1, waarvan de functie in T-cellen onbekend was, blijkt in de nieren een belangrijke rol te spelen bij de opname van zout. Muizen die dit gen niet hebben, ontwikkelen ook geen Th17-cellen. Deze vondst leidde tot het onderzoek naar de link tussen de inname van zout en auto-immuunziekten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We ontdekten dat muizen met een zoutrijk dieet vaker en zwaardere vormen van auto-immuunziekten ontwikkelden dan een controlegroep met een normaal dieet,” zei Gaublomme.

Ook onderzoekers van de Yale-universiteit analyseerden Th17-cellen door ze te bestoken met zout. De resultaten waren opmerkelijk: door het zout werden tien keer zo veel Th17-cellen ontwikkeld. Direct na de aanmaak begonnen de cellen met de productie van moleculen die ontstekingen uitlokken. De onderzoekers houden nog een slag om de arm en waarschuwen dat deze resultaten geen definitieve link tussen tafelzout en de ontwikkelingen van auto-immuunziekten leggen.

Zee- en Himalayazout bevatten in tegenstelling tot keukenzout unieke sporenelementen en hebben geen verstorende werking op het immuunsysteem. De mineralen die je lichaam nodig heeft worden uit bewerkt zout gefilterd. Vooral het bloeddrukverlagende mineraal magnesium verdwijnt door bewerking.

[NaturalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mood
Mood
9 jaren geleden

Kunnen jullie de laatste alinea even aanpassen?
Ook met Himalaya zout en een hoge bloeddruk moet je oppassen?

Het staat er zo, dat het lijkt alsof je deze natuurlijke zouten gewoon kunt gebruiken bij hoge bloeddruk.
Dit is helaas niet het geval.

Alvast bedankt!

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Het beste is het gebruik van puur zeezout (staat ook in het artikel). Dit kan je onbeperkt gebruiken.
De oceanen barsten van het zout, en in de oceanen barst het van het leven. Zeezout is een zeer heilzaam kristal.

Nobel
Nobel
9 jaren geleden

Eerst is het suiker, nu weer zout, voordat ze doorgaan met een lijst wat slecht voor je is, kunnen ze beter een lijst(je) maken wat wel goed voor je is. De berichtgeving is hier ook niet heel duidelijk in. Het ene moment is iet goed voor je, en het volgende moment krijg je er de vreselijkste ziektes van. Ik denk dat ik dit verhaal maar met een korreltje (keuken) zout neem.

Frank
Frank
9 jaren geleden

Ik vind de berichtgeving de laatste tijd wel enigszins ironisch. Als, zoals nu keukenzout, in staat is te zorgen voor auto-immuunziektes te bevorderen wat blijkt uit WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK, dan is de bron correct.

Wordt er stelselmatig geen link aangetoond tussen autisme en vaccinatie via WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK, dan is het allemaal big pharma…

De ironie.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x