Homepagina » Gezondheid » Keukenzout gelinkt aan auto-immuunziekten
Keukenzout gelinkt aan auto-immuunziekten

Keukenzout gelinkt aan auto-immuunziekten

Het overmatig gebruik van zout in voeding bevordert de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, psoriasis en inflammatoire darmziekten. Uit drie onderzoeken in Nature blijkt dat bewerkt zout, oftewel keukenzout, de ontwikkeling van zogeheten Th17-cellen stimuleert. Die immuuncellen beschermen het lichaam normaal gesproken tegen schadelijke bacteriën en schimmels, maar kunnen bij overproductie zelf bijdragen aan het ontstaan van auto-immuunziekten.

Jellert Gaublomme van de Harvard-universiteit bestudeerde het ontwikkelingsproces van Th17-cellen. Het gen SGK1, waarvan de functie in T-cellen onbekend was, blijkt in de nieren een belangrijke rol te spelen bij de opname van zout. Muizen die dit gen niet hebben, ontwikkelen ook geen Th17-cellen. Deze vondst leidde tot het onderzoek naar de link tussen de inname van zout en auto-immuunziekten.

“We ontdekten dat muizen met een zoutrijk dieet vaker en zwaardere vormen van auto-immuunziekten ontwikkelden dan een controlegroep met een normaal dieet,” zei Gaublomme.

Ook onderzoekers van de Yale-universiteit analyseerden Th17-cellen door ze te bestoken met zout. De resultaten waren opmerkelijk: door het zout werden tien keer zo veel Th17-cellen ontwikkeld. Direct na de aanmaak begonnen de cellen met de productie van moleculen die ontstekingen uitlokken. De onderzoekers houden nog een slag om de arm en waarschuwen dat deze resultaten geen definitieve link tussen tafelzout en de ontwikkelingen van auto-immuunziekten leggen.

Zee- en Himalayazout bevatten in tegenstelling tot keukenzout unieke sporenelementen en hebben geen verstorende werking op het immuunsysteem. De mineralen die je lichaam nodig heeft worden uit bewerkt zout gefilterd. Vooral het bloeddrukverlagende mineraal magnesium verdwijnt door bewerking.

[NaturalNews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mood
Mood
7 jaren geleden

Kunnen jullie de laatste alinea even aanpassen?
Ook met Himalaya zout en een hoge bloeddruk moet je oppassen?

Het staat er zo, dat het lijkt alsof je deze natuurlijke zouten gewoon kunt gebruiken bij hoge bloeddruk.
Dit is helaas niet het geval.

Alvast bedankt!

Mimi
Mimi
7 jaren geleden

Het beste is het gebruik van puur zeezout (staat ook in het artikel). Dit kan je onbeperkt gebruiken.
De oceanen barsten van het zout, en in de oceanen barst het van het leven. Zeezout is een zeer heilzaam kristal.

Nobel
Nobel
7 jaren geleden

Eerst is het suiker, nu weer zout, voordat ze doorgaan met een lijst wat slecht voor je is, kunnen ze beter een lijst(je) maken wat wel goed voor je is. De berichtgeving is hier ook niet heel duidelijk in. Het ene moment is iet goed voor je, en het volgende moment krijg je er de vreselijkste ziektes van. Ik denk dat ik dit verhaal maar met een korreltje (keuken) zout neem.

Frank
Frank
7 jaren geleden

Ik vind de berichtgeving de laatste tijd wel enigszins ironisch. Als, zoals nu keukenzout, in staat is te zorgen voor auto-immuunziektes te bevorderen wat blijkt uit WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK, dan is de bron correct.

Wordt er stelselmatig geen link aangetoond tussen autisme en vaccinatie via WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK, dan is het allemaal big pharma…

De ironie.

x

Check Also

arts

Arts neemt voor en na coronaprik bloedtests af: ‘Mijn mond viel open’

Een onderzoek van een arts uit de ...

huisarts

Huisarts noemt prikken van jonge mensen crimineel: ‘We maken ze ziek, ik zie het elke dag’

Wie niet gevaccineerd is, loopt de levensgrote ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x