Buitenland

Meerderheid eens met generaals: Frankrijk stevent af op ‘burgeroorlog’

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe peiling blijkt dat een meerderheid van de Fransen het sentiment steunt dat naar voren komt in een brief die is ondertekend door ruim 1000 actieve militairen en bijna 100 hoge officieren. In de brief, die is opgesteld door 25 gepensioneerde generaals, wordt gewaarschuwd dat Frankrijk afstevent op een ‘burgeroorlog’, veroorzaakt door het falen van het multiculturalisme en aanvallen op de Franse identiteit.

De militairen en oud-generaals waarschuwen president Emmanuel Macron voor ‘dodelijke gevaren’ die Frankrijk bedreigen, waaronder ‘islamisme en de horden uit de banlieues’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Brute onderdrukking

De ondertekenaars beschuldigen de ‘anti-racisme’-beweging ervan een ‘rassenoorlog’ te willen ontketenen door symbolen van de Franse identiteit aan te vallen, waaronder standbeelden. “Frankrijk is in gevaar,” aldus de brief, die is gepubliceerd op 21 april, 60 jaar na een couppoging van gepensioneerde generaals die de onafhankelijkheid van Algerije probeerden te voorkomen.

De militairen stellen dat de manier waarop de gele hesjes worden behandeld, laat zien hoe de overheid de politie gebruikt voor brute onderdrukking. Als de bestuurders van het land, president Macron voorop, de gevaren niet snel uitbannen, wordt het leger tot ingrijpen gedwongen en zal ‘een burgeroorlog’ een einde maken aan ‘de groeiende chaos’, met duizenden doden tot gevolg.

Meerderheid eens met de inhoud

Hoewel de brief is veroordeeld door de Franse regering en de media, blijkt uit een nieuwe peiling dat een meerderheid (58 procent) van de Fransen het eens is met de inhoud, meldt Valeurs. De overgrote meerderheid (84 procent) zei dat het geweld toeneemt in de samenleving en 73 procent zei dat het land uit elkaar valt.

Bijna de helft (49 procent) vindt dat het leger probleemgebieden moet bezetten om de orde te herstellen. Slechts één op de drie zei dat de ondertekenaars gestraft moeten worden.

[Zero Hedge via Summit News]

4.4 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
3 jaren geleden

Nederland next???

jensen.nl kijker
jensen.nl kijker
3 jaren geleden

Nou dan heeft mister global exact wat men wilde: het leger overal en chaos. Zien die Fransen niet dat ze mister global compleet in de hand spelen hiermee?

Underground
Underground
3 jaren geleden

Gaat in de rest van Europa ook gebeuren.
En dat is niet zo vreemd. Kijk maar eens goed om je heen…!

Linda
Linda
3 jaren geleden

Jaaaaren geleden zei ik al dat we in heel Europa een burgeroorlog krijgen. Gecreëerd door onze slappe politici. Ik werd altijd uitgelachen en ik moest niet zo’n gekke dingen zeggen. Ben bang dat we er nu niet ver meer vanaf zitten?

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x