Binnenland

Kijk: compilatie van ‘één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Amsterdam is een kilometerslange protestmars geweest door het centrum van de stad. De organisator was Michel Reijinga, die eerder het ‘koffiedrinken’ organiseerde als coronaprotest op het Museumplein. Volgens hem deden 60 organisaties mee aan de demonstratie.

Jurist Ghislen Nysten heeft er een compilatie van gemaakt, ‘aangezien de NOS amper aandacht besteedt aan één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tegen Hugo de Jonge zegt Nysten: “Zodra je weigert te luisteren, blijven wij terugkomen met tienduizenden en worden het er honderdduizenden.” Verder dankt hij de ‘tienduizenden, zo niet honderdduizend(en) die er waren’.


De media zullen het weer klein proberen te houden

Ondernemer en podcastmaker Jorn Luka schat het aantal aanwezigen op 100.000. “Probeer dat maar eens te framen,” zegt hij. “En ja, de media zullen het weer klein proberen te houden. Maar uit ervaring weet ik dat je het getal dat de media noemen gerust maal 10 mag doen wil je bij een ongeveer werkelijk cijfer uitkomen.”

Journalist Annelies Strikkers, die meeliep in de mars, denkt ook dat er minimaal 100.000 betogers waren. “Mijn voorzichtige gok is 100.000 mensen. Maar dit zou makkelijk het dubbele kunnen zijn,” zegt ze.

Kantelpunt

FVD-politicus Ralf Dekker voeg toe: “Een fantastische dag! Een kantelpunt! Grootste coronademonstratie in Nederland tot nu toe. Zeker 100.000 mensen.” Ook FVD-leider Thierry Baudet schat dat er 100.000 demonstranten op de been waren.

Auteur en spreker Hans van Tellingen denkt dat het er nog meer waren: “Hebben Hugo de Jonge en Mark Rutte al gereageerd op de enorme opkomst van enkele honderdduizenden mensen tijdens de demo op onder andere de Dam?”

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Unknown
Unknown
2 jaren geleden

Prachtig. Ik hoop oprecht dat de winnende kant aan onze zijde staat. Maar… vergeet niet dat de verborgen machthebbers al zeer lang bezig zijn met verdeel en Heers politiek. Als we zover zijn dan moet het kwaad bij de wortel worden aangepakt.

Alberdien
Alberdien
2 jaren geleden

Hoi, politie schatte het aantal in op 235.000 tot 250.000 demonstranten, en ik heb gezien dat moet kloppen. We liepen al op het Leidse plein, toen er nog mensen vanaf de Dam aan moesten sluiten. Zo druk. Zeer goede sfeer

Rutte
Rutte
2 jaren geleden

heerlijk!

Jan Jean John
Jan Jean John
2 jaren geleden

Wel jammer indien de NOS dit kleiner zal maken dan het was.

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x