Homepagina » Binnenland » Kijk: compilatie van ‘één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’
demonstratie
Foto: Protestmars in Amsterdam (Videostill YouTube/Ongehoord Nederland)

Kijk: compilatie van ‘één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’

In Amsterdam is een kilometerslange protestmars geweest door het centrum van de stad. De organisator was Michel Reijinga, die eerder het ‘koffiedrinken’ organiseerde als coronaprotest op het Museumplein. Volgens hem deden 60 organisaties mee aan de demonstratie.

Jurist Ghislen Nysten heeft er een compilatie van gemaakt, ‘aangezien de NOS amper aandacht besteedt aan één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’.

Tegen Hugo de Jonge zegt Nysten: “Zodra je weigert te luisteren, blijven wij terugkomen met tienduizenden en worden het er honderdduizenden.” Verder dankt hij de ‘tienduizenden, zo niet honderdduizend(en) die er waren’.


De media zullen het weer klein proberen te houden

Ondernemer en podcastmaker Jorn Luka schat het aantal aanwezigen op 100.000. “Probeer dat maar eens te framen,” zegt hij. “En ja, de media zullen het weer klein proberen te houden. Maar uit ervaring weet ik dat je het getal dat de media noemen gerust maal 10 mag doen wil je bij een ongeveer werkelijk cijfer uitkomen.”

Journalist Annelies Strikkers, die meeliep in de mars, denkt ook dat er minimaal 100.000 betogers waren. “Mijn voorzichtige gok is 100.000 mensen. Maar dit zou makkelijk het dubbele kunnen zijn,” zegt ze.

Kantelpunt

FVD-politicus Ralf Dekker voeg toe: “Een fantastische dag! Een kantelpunt! Grootste coronademonstratie in Nederland tot nu toe. Zeker 100.000 mensen.” Ook FVD-leider Thierry Baudet schat dat er 100.000 demonstranten op de been waren.

Auteur en spreker Hans van Tellingen denkt dat het er nog meer waren: “Hebben Hugo de Jonge en Mark Rutte al gereageerd op de enorme opkomst van enkele honderdduizenden mensen tijdens de demo op onder andere de Dam?”

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Unknown
Unknown
1 maand geleden

Prachtig. Ik hoop oprecht dat de winnende kant aan onze zijde staat. Maar… vergeet niet dat de verborgen machthebbers al zeer lang bezig zijn met verdeel en Heers politiek. Als we zover zijn dan moet het kwaad bij de wortel worden aangepakt.

Alberdien
Alberdien
1 maand geleden

Hoi, politie schatte het aantal in op 235.000 tot 250.000 demonstranten, en ik heb gezien dat moet kloppen. We liepen al op het Leidse plein, toen er nog mensen vanaf de Dam aan moesten sluiten. Zo druk. Zeer goede sfeer

Rutte
Rutte
1 maand geleden

heerlijk!

Jan Jean John
Jan Jean John
1 maand geleden

Wel jammer indien de NOS dit kleiner zal maken dan het was.

x

Check Also

karskens

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, ...

vaccin

GGZ-directeur zet vraagtekens bij vaccinatiebeleid: ‘Ik geloof dat het allang niet meer enkel om volksgezondheid gaat’

Annemarie van Harn, mededirecteur van GGZ Centrum ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

121
0
We lezen graag je reactie!x