Archeologie

Maya’s voorspelden dat het leven door gaat

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Maya’s ontwikkelden verschillende soorten kalenders, waaronder een cyclische zonnekalender en een heilige almanak.

De tijd werd bijgehouden met behulp van de lange telling, die bestond uit cycli van circa 5000 jaar. Op een bepaald moment deed een gerucht de ronde dat de huidige cyclus op 21 december 2012 afloopt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er is slechts één [Maya-]monument waarop wordt verwezen naar de datum in 2012,” zei Maya-expert Ricardo Agurcia. “Wanneer de ene cyclus eindigt, begint weer een nieuwe. Het draait om wedergeboorte, niet om dood.”

Einde

Eerder dit jaar ontdekte archeoloog William Saturno een serie getallen op de muren van een Maya-complex in Guatemala. Er werden verwijzingen aangetroffen naar de verre toekomst.

“De oude Maya’s voorspelden dat de wereld zou door gaan en dat het over 7000 jaar precies zo zou zijn zoals nu,” zei hij in een persbericht. “Wij blijven zoeken naar een einde. De Maya’s zochten naar garanties dat er niets zou veranderen. Het is een totaal andere manier van denken.”

Poolverschuiving

Er zijn mensen die geloven dat 2012 gepaard gaat met een samenstand van planeten, een poolverschuiving en zonnevlammen. Hoewel er niets te vrezen is bleek uit een recent artikel in The New York Times dat veel Russen voedsel beginnen in te slaan terwijl 21 december nadert. Anderen zoeken hun toevlucht in dorpen waar ze denken veilig te zijn voor de apocalyps.

In Kansas in de Verenigde Staten bouwen mensen als Larry Hall luxe appartementen in ondergrondse raketsilo’s uit de tijd van de Koude Oorlog. En in China fabriceert meubelmaker Liu Qiyuan bollen van enkele meters hoog die bestand zijn tegen tsunami’s en aardbevingen. Hij noemt zijn creatie ‘de ark van Noach’.

Bron: Nationalgeographic.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Holger
Holger
11 jaren geleden

Niburu???
Zowel NG als NYT zijn in handen van de PTB. Met het plaatsen van dit artikel spreek je 9 jaar werk tegen…

Bert
Bert
11 jaren geleden

MAYA’S VOORSPELLEN DAT HET LEVEN DOORGAAT

Dat is dan een pak van mijn hart.

ro4bin
ro4bin
11 jaren geleden

Ik denk dat ik voor alle vaste bezoekers spreek als ik zeg dat we in deze tijd wel behoefte hebben aan meer 21-12 berichten. Dat is de laatste tijd steeds minder geworden *bewust?* en aan de ene kant is het niet netjes om jaren lang je publiek op te hypen en tegen het einde stilletjes af te wachten hoe het verloopt om er achteraf op de juiste manier verslag van te doen. Dit bericht vind ik daar een prima voorbeeld van, een beetje terug houdend, niet meer dezelfde kleur als hoe bijv. in 2008 nieuws over 21-12 werd gebracht.
Ik hoop dat hier een beetje aandacht aan word besteed.

DingieM
DingieM
11 jaren geleden

Een gechannelde uitleg van de Elohim over de huidige veranderingen, en de “rapture”.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x